Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Akersloot

Het dorp Akersloot is gelegen in de gemeente Castricum, in de provincie Noord-Holland. Het dorp is een watersportdorp dankzij het grote Alkmaardermeer. Tijdens een verblijf in een vakantiehuisje kun je volop genieten van de watersport en heerlijk uit eten gaan met uitzicht op de vele zeilen en het water. De historische steden Hoorn, Alkmaar en Medemblik en verschillende kustdorpjes liggen vlakbij Akersloot. Hierdoor valt er een hele hoop te beleven wanneer je verblijft in één van de vakantiehuizen in het dorp.

Lees meer over vakantiehuizen in Akersloot
Lees meer over:

Het dorp Akersloot is gelegen in de gemeente Castricum, in de provincie Noord-Holland. Het dorp is een watersportdorp dankzij het grote Alkmaardermeer. Tijdens een verblijf in een vakantiehuisje kun je volop genieten van de watersport en heerlijk uit eten gaan met uitzicht op de vele zeilen en het water. De historische steden Hoorn, Alkmaar en Medemblik en verschillende kustdorpjes liggen vlakbij Akersloot. Hierdoor valt er een hele hoop te beleven wanneer je verblijft in één van de vakantiehuizen in het dorp.

Ontdek de omgeving
Vlakbij Akersloot liggen een aantal landelijke gebieden waarin je heerlijk kunt wandelen. De Klaas Hoorn en Kijfpolder liggen ten oosten van Akersloot en zijn ideaal voor vogelaars en wandelliefhebbers. De gebieden liggen bij het Alkmaardermeer, dat een waar paradijs is voor weidevogels en vogelaars. Vogels waaronder de grutto, tureluur, krakeend, slobeend en kievit zijn hier volop te spotten. In de vele rietkragen leven roerdompen, waterrals en aardmannetjes. Het Alkmaardermeer is daarnaast erg populair bij watersportliefhebbers. Je kunt hier zeilen, varen, kanovaren en zwemmen. Een vakantiehuisje in Akersloot is daarom ideaal voor watersportliefhebbers. Ook fietsliefhebbers kunnen in de omgeving van Akersloot hun hart ophalen. Zo kun je een mooie fietstocht maken rondom het Alkmaardermeer of naar Egmond aan Zee om daar een mooie strandwandeling te maken. De gezellige stad Alkmaar is binnen 30 minuten met de fiets te bereiken. Hier valt een heleboel te beleven, waardoor je er genoeg mogelijkheden zijn voor een gezellig dagje uit. Andere plaatsen die je met de fiets kunt bezoeken, zijn Castricum en Bakkum. In het vlakbij gelegen Castricum ligt misschien wel het stilste strand van Noord-Holland. Hier kun je volop genieten van de rust en ruimte tijdens een mooie strandwandeling. De duinen zijn zeker een bezoek waard voor natuur- en wandelliefhebbers, je kunt hier namelijk heerlijk wandelen. Eind augustus vindt het jaarlijkse Rock & Roll Festival plaats in Akersloot. Door het gehele dorp hoor je gezellige muziek en zie je overal vetkuiven en petticoats.

Meer informatie?
Op onze website vind je verschillende natuurhuisjes in de omgeving van Akersloot, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.