Vakantiehuizen Beilen

In de prachtige natuur van de provincie Drenthe ligt het dorp Beilen. Tijdens een verblijf in een vakantiehuisje in het dorp Beilen kun je uitstekend wandelen en fietsen. Zo liggen er in de omgeving van het dorp verschillende natuurgebieden, waaronder het Mantingerzand, het Dwingelderveld, de Martensplek en het Fochteloërveen.

Lees meer over vakantiehuizen in Beilen

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer information

In de prachtige natuur van de provincie Drenthe ligt het dorp Beilen. Tijdens een verblijf in een vakantiehuisje in het dorp Beilen kun je uitstekend wandelen en fietsen. Zo liggen er in de omgeving van het dorp verschillende natuurgebieden, waaronder het Mantingerzand, het Dwingelderveld, de Martensplek en het Fochteloërveen.

Ontdek de omgeving
De prachtige natuur van Drenthe leent zich uitstekend voor mooie wandelingen en lange fietstochten door de verschillende landschappen met brinkdorpen, veengronden, Drentse heides en bossen. Op de heides kun je dieren zoals salamanders, haviken, ringslangen, reeën en Schotse hooglanders tegenkomen. Vlakbij Beilen ligt het bijzondere Nationaal Park Dwingelderveld. Vanuit één van de vakantiehuizen in Beilen en omgeving kun je dus direct dit mooie natuurgebied verkennen. Het Dwingelderveld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. In het gebied leven twee schaapskuddes die het gebied onderhouden door te grazen. In het gebied wisselen natte slenken en droge zandruggen elkaar af. Door de afwisseling in het landschap, komen er verschillende planten en dieren voor in het gebied. Planten die groeien op de natte heide zijn onder andere de dopheide, veenpluis, gele beenbreek, kleine lelie en de klokjesgentiaan. Op de droge stukken grond groeien struikheide en muizenoor. De roodborsttapuit, wulp en boomleeuwerik zijn voorbeelden van de vele vogelsoorten die in het gebied voorkomen. Vogelliefhebbers kunnen hier echt hun hart ophalen door de aanwezigheid van vogels zoals de buizerd, sperwer, havik, boomvalk, wespendief, kiekendief, smelleken en de kraanvogel! Natuurliefhebbers en plantenkenners hoeven zich ook niet te vervelen, in het gebied bevindt zich ook veen en meer dan 60 vennetjes waar weer bijzondere flora en fauna voorkomen. In het hele nationaal park groeien 12 varensoorten en zes soorten orchideeën, zoals de dennenorchis en de gevlekte orchis. De adder, de enige gifslang in Nederland, leeft ook in het gebied. Daarnaast leeft de gladde slang in het Dwingelderveld. Een ander natuurgebied vlakbij Beilen is het Mantingerveld. Dit gebied bestaat voornamelijk uit heidevelden, stuifzandvlaktes en bossen die met elkaar verbonden zijn. Grazende schapen en hooglanders zorgen ervoor dat de heide terug kan keren naar de oorspronkelijke staat. In de nattere delen van het gebied groeien weer planten zoals de klokjesgentiaan en de moeraswolfsklauw. Vogels, waaronder de geelgors, wulp en torenvalk, zijn te spotten in het gebied. Andere mooie natuurgebieden waar je uitstekend kunt wandelen en fietsen zijn de Martensplek en het Fochteloërveen. Deze zijn gemakkelijk te bereiken vanuit een vakantiehuis in Beilen. Ook de gezellige steden Emmen, Zwolle en Groningen zijn goed te bereiken vanuit Beilen, waardoor er talloze mogelijkheden zijn voor een gezellig dagje uit.

Meer informatie?
Op onze website vind je verschillende natuurhuisjes in de omgeving van Beilen, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.