Lees meer over:

In de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt ligt de historische stad Blankenburg, dat zo'n 20.000 inwoners telt. Blankenburg ligt aan de voet van het Harzgebergte, van oorsprong een mijnbouwgebied. Omdat meer dan 90% van de Harz uit naaldbossen bestaat, kun je er genieten van urenlang wandel- en fietsplezier vanuit jouw vakantiehuis in Blankenburg. De bossen en groene velden in dit gebied vormen de leefomgeving van de zeldzame zwarte ooievaar en de geherintroduceerde lynx. In het vogelreservaat, vlak ten westen van Blankenburg, vind je verschillende vogelsoorten.

Ontdek de omgeving
De vakantiehuizen in Blankenburg zijn de ultieme bestemming om cultuur te combineren met natuur. Blankenburg ademt cultuurhistorie. De oude stad is opgebouwd in vakwerkstijl, het stadhuis is gebouwd in Renaissance-stijl en je vindt er verschillende bewaarde stadsvilla's. Boven de stad torent Burcht Regenstein uit, een ruïne van een 12e-eeuws kasteel, waar je vandaag de dag nog uitgehakte kamers en grachten kunt bekijken.

In de bossen van de Harz kan uitgebreid gefietst en gewandeld worden. Ontzettend leuk om te lopen is (een deel van) de Harzer Wandernadel. Wie deze tocht door de Harz begint, krijgt een persoonlijke wandelpas, die op tientallen plaatsen bestempeld kan worden. Uiteraard hoef je niet tijdens één vakantie alle stempelposten te bezoeken, dat is simpelweg niet mogelijk, omdat het er zoveel zijn. Een goede reden om in de toekomst nogmaals een vakantiehuisje in Blankenburg te boeken! De wandelpas kan namelijk meerdere jaren gebruikt worden.

Meer informatie?
Op onze website vind je diverse natuurhuisjes in de buurt van Blankenburg, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.