Lees meer over:

Borger ligt centraal in Drenthe. Een vakantiewoning in Borger is een ideaal uitgangspunt om een groot aantal hunebedden te bezoeken. De hunebedden zijn eeuwenoude enorme stenen die op plekken van graven zijn neergelegd door vroegere bewoners. Vlakbij Borger vindt u het grootste Nederlandse hunebed, hunebed D27. Vanuit uw vakantiehuis kunt u ook het nabijgelegen hunebedcentrum bezoeken. Hier vindt u veel informatie over de hunebedden en hun geschiedenis. Vanuit uw vakantiewoning zijn er ook volop mogelijkheden om de natuur in te gaan.

Natuur in Borger
Borger ligt op de Hondsrug, een natuurrijke regio in Drenthe. U kunt zowel te voet als met de fiets de omgeving van Borger verkennen. Ten noorden en westen van Borger vindt u boswachterij Schoonloo. In dit afwisselende natuurgebied vindt u bossen, heidevelden, graslanden en vennen. Vooral de vennen zijn belangrijke groeiplaatsen voor zeldzame soorten planten. U kunt er soorten vinden als lavendelheide, kleine veenbes en bruine snavelbies. In de bossen leven vier soorten spechten, waaronder de zwarte specht. Verder kunt u er goudvinken, gekraagde roodstaarten en bonte vliegenvangers tegenkomen. Ten zuiden van Borger vindt u het boswachterijgebied van Exloo. Ook hier kunt u vanuit uw vakantiewoning heerlijke wandelingen en fietstochten maken, en u vindt er een vergelijkbare afwisseling van heidevelden en bossen. Andere delen rond Borger worden gebruikt voor de landbouw. Er zijn echter altijd nog veel natuurelementen, zoals houtwallen, aanwezig, waardoor vogelsoorten als geelgors er zich thuis voelen.

Vakantiewoningen in Borger
Een vakantiehuis in Borger is ideaal wanneer u zowel de hunebedden wilt bekijken als de natuur in wilt trekken. Vanuit uw vakantiewoning kunt u talrijke hunebedden bezichtigen, maar kunt u ook te voet of met de fiets de boswachterijen van Schoonloo en Exloo verkennen. Wilt u meer informatie over de vakantiewoningen of over de natuurgebieden? U kunt uw vragen gerust aan ons kwijt. Wij zullen uw vragen snel beantwoorden en helpen u met het vinden van een geschikte vakantiewoning!