Lees meer over:

Borne is een plaats gelegen tussen Almelo en Hengelo in de provincie Overijssel. In de omgeving vindt u enkele bosgebieden die afgewisseld worden met heidevelden en vennen. Vanuit uw vakantiehuis kunt u mooie wandelingen in deze gebieden maken. Tijdens een verblijf in een vakantiewoning kunt u ook de bezienswaardigheden in Borne bekijken. Deze plaats telt ongeveer twintigduizend inwoners. In het centrum vindt u enkele kerken en de zogenaamde klopjeswoningen.

Natuur in Borne

Borne ligt in een gevarieerde omgeving. Wanneer u vanuit uw vakantiewoning een wandeling of fietstocht in de omgeving maakt komt u allerlei soorten landschappen tegen. Sommige delen zijn sterk gecultiveerd met akkers en weilanden; op andere plekken ziet u bossen, heidevelden en vennen. Er stromen vele beken door het landschap. Ten noorden van Borne kunt u vanuit uw vakantiehuis biujvoorbeeld eens een kijkje nemen bij het Molenven. Wanneer u vanuit Borne de weg richting Delden volgt komt u door enkele prachtige bos- en heidegebieden, zoals de Ruwe Braak en het Schijvenveld. Bij de vennen vindt u hier een mooie vegetatie met onder andere veenpluis en witte snavelbies. Ook groeien er hier en daar gaspeldoorns, die in het voorjaar prachtig geel bloeien. In de bossen leven veel soorten zangvogels, zoals de boomklever, goudvink en gekraagde roodstaart. Langs de bosranden zijn soms reeën te zien. Ook komen er mooie vlindersoorten in de bosgebieden voor, zoals de kleine ijsvogelvlinder.

Vakantiewoningen in Borne

De vakantiehuizen op onze website zijn gesitueerd op mooie locaties in de natuur. Vanuit uw vakantiewoning kunt u dus makkelijk de natuur in. Wilt u meer informatie over de vakantiewoningen of natuurgebieden in Borne? U kunt uw vragen gerust aan ons kwijt. Wij beantwoorden uw vragen en helpen u met het vinden van een leuke vakantiewoning in het Overijsselse Borne!