Vakantiehuizen Breda

Breda is een grote stad en telt ongeveer 180.000 inwoners. Hoewel het in de stad zelf erg druk is, zijn er direct buiten de stad interessante natuurgebieden waarin je vanuit jouw vakantiewoning mooie wandelingen kunt maken. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis moet je ook zeker eens een kijkje nemen in de oude binnenstad. Hier zijn talrijke oude gebouwen te vinden, waaronder de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Spanjaardsgat en de Prinsenkade. Daarnaast kun je in Breda een bezoek brengen aan het kasteel van Breda of aan één van de vele musea. In de stad vind je onder andere het Breda’s museum, het Bierreclame museum en het Stichting Princenhaags museum.

Lees meer over vakantiehuizen in Breda

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Breda is een grote stad en telt ongeveer 180.000 inwoners. Hoewel het in de stad zelf erg druk is, zijn er direct buiten de stad interessante natuurgebieden waarin je vanuit jouw vakantiewoning mooie wandelingen kunt maken. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis moet je echter ook zeker eens een kijkje nemen in de oude binnenstad. Hier zijn talrijke oude gebouwen te vinden, waaronder de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Spanjaardsgat en de Prinsenkade. Daarnaast kun je in Breda een bezoek brengen aan het kasteel van Breda of aan één van de vele musea. In de stad vindt je onder andere het Breda’s museum, het Bierreclame museum en het Stichting Princenhaags museum.

Natuur in Breda

Breda staat, naast zijn mooie oude binnenstad, bekend om de vele bossen en andere natuurgebieden die direct buiten de stad aanwezig zijn. Vanuit jouw vakantiewoning kun je bijvoorbeeld een wandeling maken in natuurgebied ’t Hout en het aangrenzende Mastbos, ten zuiden van Breda. Hier vind je een prachtige afwisseling van bossen, heidevelden, vennen, graslanden en de beek Aa. Elk deel van het natuurgebied wordt gekenmerkt door haar eigen flora. Zo zijn de stijlkanten van de beek begroeid met dubbelloof. Aan de randen van de vennen vind je snavelbiezen, blaasjeskruid en moeraswolfsklauw. Ten oosten van het Mastbas stroomt de beek Mark door het Markdal. Hier kun je tijdens een verblijf in een vakantiehuis mooie wandelingen maken door een afwisselend beekdallandschap. Ten westen van Breda ligt het Liesbos en ten oosten van de stad kom je al snel in Boswachterij Dorst.

Vakantiewoningen in Breda

De vakantiehuizen op onze website zijn gesitueerd op mooie locaties. Vanuit jouw vakantiewoning in Breda kun je zowel de bezienswaardigheden in de stad bezoeken als een wandeling maken in één van de mooie omliggende natuurgebieden. Wil je meer informatie over de vakantiewoningen of natuurgebieden in Breda? Stuur ons even een berichtje met jouw vragen. Wij beantwoorden deze snel en helpen met het vinden van een leuke vakantiewoning in Breda!