Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Broek op Langedijk

In de mooie streek West-Friesland ligt het dijkdorp Broek op Langedijk. Het dorp is gelegen in de Noord-Hollandse gemeente Langedijk. De omgeving van de vakantiehuizen is rijk aan groene gebieden. Broek op Langedijk ligt ten noorden van de plaats Heerhugowaard en ten noordoosten van de stad Alkmaar, waar een hele hoop te beleven valt! Het landschap rondom Broek op Langedijk is open en kent leuke stadjes, weidse vergezichten en mooie natuurgebieden, waardoor je in de omgeving van een vakantiehuisje in het dorp naar hartenlust kunt wandelen en fietsen.

Lees meer over vakantiehuizen in Broek op Langedijk
Lees meer over:

In de mooie streek West-Friesland ligt het dijkdorp Broek op Langedijk. Het dorp is gelegen in de Noord-Hollandse gemeente Langedijk. De omgeving van de vakantiehuizen is rijk aan groene gebieden. Broek op Langedijk ligt ten noorden van de plaats Heerhugowaard en ten noordoosten van de stad Alkmaar, waar een hele hoop te beleven valt! Het landschap rondom Broek op Langedijk is open en kent leuke stadjes, weidse vergezichten en mooie natuurgebieden, waardoor je in de omgeving van een vakantiehuisje in het dorp naar hartenlust kunt wandelen en fietsen.

Ontdek de omgeving
De streek West-Friesland ligt in de provincie Noord-Holland en heeft een divers landschap met gezellige stadjes, mooie natuurgebieden, weidse vergezichten, kleine lintdorpen en talloze recreatiemogelijkheden. West-Friesland staat bekend vanwege de vele tuin- en landbouw met kolen, aardappelen, lelies en natuurlijk tulpen. Tussen de plaatsen Andijk en Enkhuizen ligt een ruig natuurgebied, De Weelen. Hierin kun je heerlijk wandelen en fietsen. Bij het dorp Broek op Langedijk vind je ook mooie, groene natuurgebieden waarin je heerlijk kunt wandelen. Een voorbeeld is ‘t Waarderhout, een mooi natuurgebied bij de vlakbij gelegen plaats Heerhugowaard. Het bos is voor het grootste gedeelte aangeplant, maar je vindt er wel een mooie afwisseling tussen graslanden, bomen en sloten. Vogels die leven in het gebied zijn onder andere staartmezen, putters, grote bonte spechten en haviken. Het polderlandschap dat de vakantiehuizen in Broek op Langedijk omringd, leent zich uitstekend voor lange wandel- en fietstochten. Bij het dorpje Hensbroek liggen verschillende natuurgebieden, waaronder het natuurgebied De Leijen. Hier vind je een zwemplas waarin je heerlijk kunt recreëren. In de natuur rondom deze zwemplas kun je goed wandelen en genieten van de mooie natuur. In de polders rondom het dorp Broek op Langedijk groeien planten, waaronder de watergentiaan, kalmoes en de blaartrekkende boterbloem. Tijdens een verblijf in een vakantiehuisje in Broek op Langedijk kan een bezoek aan het Museum Broeker Veiling in het dorp niet ontbreken. Breng ook een bezoek aan de mooie stad Alkmaar, waar een hele hoop te beleven valt!

Meer informatie?
Op onze website vind je tientallen natuurhuisjes in de omgeving van Broek op Langedijk, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.