Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Lees meer over:

In de mooie streek Heuvelland, in het zuiden van de provincie Limburg, ligt het dorp Bunde. Niet ver ten zuiden van het dorp ligt de gastvrije stad Maastricht, waar een hele hoop te beleven valt. De omgeving van een vakantiehuisje in Bunde is groen en kent diverse natuurgebieden waarin je heerlijk kunt recreëren. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de omgeving van het dorp Bunde dankzij het prachtige landschap en de verschillende groene gebieden in de regio.

Ontdek de omgeving
Rondom Bunde bevindt zich het prachtige landschap van de Limburgse streek Heuvelland. Hier vind je hellingbossen, mooie natuurgebieden, het fonkelende water van de rivier de Maas en oude groeves. Het landschap leent zich uitstekend voor lange fietstochten, stevige wandelingen en avontuurlijke mountainbiketochten. Over het water van de Maas kun je daarnaast heerlijk varen en goed kanoën. Er valt dus voor iedereen wel wat te beleven in de omgeving van de vakantiehuizen in Bunde! Bij het dorp ligt het 160 hectare grote Bunderbos. Tijdens een wandeling door dit gebied kun je bijzondere flora en fauna tegenkomen. Het is het steilste hellingbos van Nederland. In het gebied komen hoogteverschillen van 80 meter voor en er stromen talloze beekjes langs de hellingen naar beneden. De Dellen is een ander mooi natuurgebied dat je vanuit een vakantiehuis in Bunde kunt bezoeken. Dit natuurgebied bestaat voornamelijk uit gevarieerde bossen, die worden afgewisseld met weilanden en graslanden. In het gebied bevindt zich ook een voormalige zandgroeve die teruggeven is aan de natuur. Er leven talloze vogels in de bossen van De Dellen. Het gebied kent daarnaast bijzondere flora met planten als christoffelkruid, grote veldbies, bosereprijs en muskuskruid. Vanuit het dorp Bunde kun je ook de Vlaamse grens oversteken om daar de natuur te verkennen. Het Vlaamse Nationaal Park De Hoge Kempen ligt op ongeveer 20 minuten rijden en is absoluut een bezoekje waard. Je kunt hier uren dwalen en in alle rust genieten van de Vlaamse natuur. Breng ook zeker een bezoek aan de stad Maastricht waar een hele hoop te beleven valt!

Meer informatie?
Op onze website vind je meerdere natuurhuisjes in de omgeving van Bunde, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.