Vakantiehuizen Erica

Erica is een dorp provincie Drenthe, in de mooie gemeente van Emmen. Het dorp ligt vlakbij het hoogveengebied Bargerveen en dichtbij het gezellige Emmen, waardoor een verblijf in een vakantiehuis in Erica geschikt is voor zowel natuur- als cultuurliefhebbers!

Lees meer over vakantiehuizen in Erica

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Erica is een dorp provincie Drenthe, in de mooie gemeente van Emmen. Het dorp ligt vlakbij het hoogveengebied Bargerveen en dichtbij het gezellige Emmen, waardoor een verblijf in een vakantiehuis in Erica geschikt is voor zowel natuur- als cultuurliefhebbers!

Ontdek de omgeving
Erica ligt vlakbij het Bargerveen, een bijzonder restant van het vroegere Boertangermoeras. Vroeger was dit moeras 300.000 hectare groot. Het natuurgebied is tegenwoordig onder beheer van Staatsbosbeheer en is ongeveer 2100 hectare groot. Het natuurgebied bestaat voornamelijk uit hoogveen, waar veel verschillende soorten vlinders en libellen voorkomen. Tijdens een wandeling is het goed mogelijk dat je adders of vleesetende planten tegenkomt. Ook andere bijzondere flora en fauna komen voor in het Bargerveen. Trek erop uit en geniet van alle rust en de prachtige natuur! Neem wel laarzen mee tijdens je wandeltochten door dit natte landschap en voorkom natte voeten. Vakantiehuizen in dit gebied zijn ideaal voor wandel- en fietsliefhebbers die willen genieten van de rust, maar niet te ver van de bewoonde wereld willen zijn. Het centrum van Emmen ligt namelijk vlakbij. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om een dagje uit te plannen. Emmen heeft een divers winkelaanbod in het centrum waar je goed kunt winkelen en kunt genieten op één van de terrassen. Wildlands Aventure Zoo Emmen en Plopsaland in Coevorden zijn ook gemakkelijk bereikbaar vanuit Erica, waardoor kinderen zich ook prima kunnen vermaken. Bezoek ook Het Veenpark, een openluchtmuseum net buiten Emmen, en ontdek de Drentse veenhistorie.

Cultuurliefhebbers kunnen terecht bij het Van Gogh Museum in Nieuw-Amsterdam of het Smalspoormuseum in Amsterdamscheveld. Trek er op uit en ontdek de prachtige natuur of de bijzondere historie in de omgeving van Erica.

Meer informatie?
Op onze website vind je tientallen natuurhuisjes in de omgeving van Erica, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.