Vakantiehuizen Exloo

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Het Drentse dorp Exloo is een veelzijdige plaats met uiteenlopende mogelijkheden voor een gezellig dagje weg. Het is dan ook niet voor niets dat veel bezoekers de vakantiehuizen rondom dit dorp al hebben weten te vinden en er niet meer zijn weg te slaan. Je raakt hier namelijk niet zomaar uitgekeken. Elk seizoen is hier bijzonder, door de verschillende kleuren, bloemen, planten en dieren.

Ontdek de omgeving
Als bezoeker van Exloo hoef je het dorp niet uit om het plezier en vertier op te zoeken. Er zijn tal van voorzieningen aanwezig, zoals een toeristische informatie punt met wandel- en fietsroutes, horecagelegenheden, een zwembad, een manege, een supermarkt en het gezellige Kabouterland. Dit laatste is een ontdekkingswereld voor kinderen, waar zij omringd worden door trollen, dieren en kabouters. Kinderen gaan op ontdekkingsreis in het konijnenhol, in de trollengrot en in de (binnen- en buiten)speeltuinen. Ten westen van Exloo vind je volop uitgestrekte bos- en heidegebieden, die garant staan voor uren wandel-, paardrij- en fietsplezier. Eén van die heidegebieden is het Molenveld, waar je geheel tot rust kunt komen en waar je de schaapskudde kunt aanschouwen. In de bossen van Exloo ligt ''Stormbos vak 165''. In de storm van 1972 is dit bosvak volledig omgewaaid. Hierna heeft de natuur de kans gekregen zichzelf te herstellen, zonder ingrepen van de mens. De wandelroute door dit bosvak is dan ook een absolute aanrader! Wie een vakantiehuisje in Exloo rond de Pinksterperiode bezoekt, mag zeker het Schaapscheerdersfeest en de bijbehorende Exloërjaarmarkt niet overslaan. Tijdens dit festijn wordt het Nederlands Kampioenschap Ambachtelijk Schaapscheren georganiseerd.

Meer informatie?
Op onze website vind je tientallen natuurhuisjes in de omgeving van Exloo, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.

Inloggen