Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Feanwâlden

In het noorden van de provincie Friesland ligt het dorp Feanwâlden. Het dorp is gelegen ten noordoosten van Leeuwarden en ten noorden van Burgum. Het landschap rondom de vakantiehuizen bestaat uit de mooie natuur van de Noardlike Fryske Wâlden, waarin je naar hartenlust kunt wandelen en fietsen. Nationaal Park De Alde Feanen ligt op ongeveer 20 minuten rijden en in de omgeving liggen verschillende groene gebieden, waardoor een vakantiehuisje in Feanwâlde de ideale vakantiebestemming is voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

Lees meer over vakantiehuizen in Feanwâlden
Lees meer over:

In het noorden van de provincie Friesland ligt het dorp Feanwâlden. Het dorp is gelegen ten noordoosten van Leeuwarden en ten noorden van Burgum. Het landschap rondom de vakantiehuizen bestaat uit de mooie natuur van de Noardlike Fryske Wâlden, waarin je naar hartenlust kunt wandelen en fietsen. Nationaal Park De Alde Feanen ligt op ongeveer 20 minuten rijden en in de omgeving liggen verschillende groene gebieden, waardoor een vakantiehuisje in Feanwâlde de ideale vakantiebestemming is voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

Ontdek de omgeving
De Noardlike Fryske Wâlden is een prachtig gebied dat zeker het ontdekken waard is! Dit mooie en groene gebied is gelegen tussen de plaatsen Drachten en Dokkum. Tijdens een wandeling vanuit een vakantiehuisje in Feanwâlden kom je langs meren, houtwallen, zandpaden, moerassen en weidegronden. Het coulisselandschap rondom Feanwâlden leent zich uitstekend voor mooie wandelingen en lange fietstochten. De akkers met oude boerenhuisjes zijn kenmerkend voor deze streek. De Mieden en Houtwiel zijn mooie natuurgebieden die in de omgeving van het dorp Feanwâlden liggen. Hier vind je ruige moerassen en blauwgraslanden. Ten noordwesten van het dorp ligt het groene gebied It Bûtenfjild. Dit mooie natuur- en recreatiegebied heeft een oppervlakte van ongeveer 300 hectare en kent veel variatie aan flora en fauna. Planten zoals padderus, veldrus, wilde gagel, de Spaanse ruiter en galigaan groeien in de Sippen-finnen. In de graslanden van It Bûtenfjild groeien planten, waaronder de ronde zonnedauw, het moerasviooltje en zeldzame varensoorten. Dieren die leven in het gebied zijn ondere andere vossen en reeën. De steden Drachten en Leeuwarden zijn goed te bereiken vanuit de vakantiehuizen in Feanwâlden. Je kunt hier diverse musea bezoeken, heerlijk eten in één van de vele restaurants en volop cultuur snuiven.

Meer informatie?
Op onze website vind je tientallen natuurhuisjes in de omgeving van Feanwâlden, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.