Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Hitzum

Net als in de rest van de provincie Friesland speelt water de hoofdrol in de omgeving van het dorp Hitzum. De vakantiehuizen in Hitzum zijn dan ook ideaal voor watersportliefhebbers. Het dorp is gelegen in de gemeente Waadhoeke, niet ver van de bekende plaatsen Harlingen en Franeker. Een bezoek aan deze mooie, Friese steden is ook zeker aan te raden wanneer je in een vakantiehuisje in Hitzum verblijft! In de omgeving kun je uitstekend varen, wandelen, fietsen en van de mooie natuur genieten, waardoor menig natuurliefhebber zijn hart hier kan ophalen.

Lees meer over vakantiehuizen in Hitzum
Lees meer over:

Net als in de rest van de provincie Friesland speelt water de hoofdrol in de omgeving van het dorp Hitzum. De vakantiehuizen in Hitzum zijn dan ook ideaal voor watersportliefhebbers. Het dorp is gelegen in de gemeente Waadhoeke, niet ver van de bekende plaatsen Harlingen en Franeker. Een bezoek aan deze mooie, Friese steden is ook zeker aan te raden wanneer je in een vakantiehuisje in Hitzum verblijft! In de omgeving kun je uitstekend varen, wandelen, fietsen en van de mooie natuur genieten, waardoor menig natuurliefhebber zijn hart hier kan ophalen.

Ontdek de omgeving
In de omgeving van de vakantiehuizen in Hitzum liggen diverse vaarten en sloten, waardoor je hier heerlijk kunt kanoën, roeien en varen. Ook het IJsselmeer is goed te bereiken vanuit het dorp. Hier kun je nog veel meer beleven. Ga bijvoorbeeld een stuk zeilen, koel af door een verfrissende duik te nemen of maak een mooie fiets- of wandeltocht langs het fonkelende water. Een bezoek aan de Waddenkust kan natuurlijk niet ontbreken! Hier kun je een mooie strandwandeling maken en genieten van een prachtig uitzicht. Ook kun je vanaf verschillende plaatsen zoals Harlingen een avontuurlijke wadlooptocht maken of oversteken naar één van de Waddeneilanden. Het open landschap van de regio rondom Hitzum leent zich uitstekend voor lange fietstochten waarbij je steeds kunt genieten van weidse vergezichten. De omgeving is rijk aan fiets- en wandelroutes, waardoor je hier uren fiets- en wandelplezier kunt beleven! Ten westen van Hitzum ligt het Westerhitzumerbos, een oude fruitboomgaard die omringd wordt door weilanden. De blauwe reiger broedt in de bomen in het gebied, net als buizerds, torenvalken, hermelijnen en hazen. Vanuit een vakantiehuisje in Hitzum kun je de plaatsen Harlingen en Franeker bezoeken. In Franeker bevinden zich gezellige restaurantjes, diverse musea en het oudste werkende planetarium. Er is dus genoeg te doen in de omgeving!

Meer informatie?
Op onze website vind je verschillende natuurhuisjes in de omgeving van Hitzum, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.