Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Jistrum

Het dorp Jistrum is gelegen in de gemeente Tytsjerksteradiel, ten noordoosten van Burgum. Rondom de vakantiehuizen in Jistrum worden omgeven door het landschap van de Friese Wouden: graslanden, bossen, houtwallen, kleine heidevelden en schitterende beekjes. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de omgeving en een mooie fiets-, wandel- of vaartocht maken. Jistrum ligt aan het Burgumer Mar, waardoor ook watersportliefhebbers hier volop kunnen genieten. Een echte aanrader is ook Nationaal Park De Alde Feanen, waar je uren kunt dwalen!

Lees meer over vakantiehuizen in Jistrum
Lees meer over:

Het dorp Jistrum is gelegen in de gemeente Tytsjerksteradiel, ten noordoosten van Burgum. Rondom de vakantiehuizen in Jistrum worden omgeven door het landschap van de Friese Wouden: graslanden, bossen, houtwallen, kleine heidevelden en schitterende beekjes. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de omgeving en een mooie fiets-, wandel- of vaartocht maken. Jistrum ligt aan het Burgumer Mar, waardoor ook watersportliefhebbers hier volop kunnen genieten. Een echte aanrader is ook Nationaal Park De Alde Feanen, waar je uren kunt dwalen!

Ontdek de omgeving
De vakantiehuizen in het dorp zijn gelegen in de regio Friese Wouden. Hier vind je, in tegenstelling tot de rest van Friesland, geen weidse vergezichten en talloze meren, maar juist een intiem landschap met houtwallen, bossen, graslanden, beken en heidevelden. In de Friese Wouden kun je naar hartenlust fietsen en wandelen. De flora en fauna in de regio zijn divers en kennen talloze vogels. Na ongeveer 20 minuten rijden sta je aan de rand van Nationaal Park De Alde Feanen. Dit mooie gebied bestaat uit plassen, rietlanden, petgaten, moerasbossen en struwelen. Nationaal Park De Alde Feanen is een 2.000 hectare groot laagveenmoeras en zeker een bezoekje waard! Er groeien meer dan 450 plantensoorten en er leven ongeveer 27 soorten libellen in het gebied. Het dorp Jistrum ligt aan het Burgumer Mar, een zoetwatermeer dat omgeven wordt door drassige moeraslanden en wuivende rietlanden vol vogels. Vogelaars kunnen hier volop moeras- en watervogels spotten, zoals baardmannen, grote zilverreigers en roerdompen. Tijdens een verblijf in een vakantiehuisje in Jistrum kun je volop genieten van diverse watersporten op en rondom het Burgumer Mar. Naast varen, fietsen en wandelen kun je ook verschillende Friese steden bezoeken. De steden Leeuwarden en Drachten zijn gemakkelijk te bereiken, waar een hele hoop te beleven valt!

Meer informatie?
Op onze website vind je meerdere natuurhuisjes in de omgeving van Jistrum, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.