Vakantiehuizen Mâcon

Het oude Mâcon

Lees meer over vakantiehuizen in Mâcon
Lees meer over:

Het oude Mâcon

De oude stad Mâcon stamt uit de 3e eeuw voor Christus en heeft een zeer rijke culturele en historische waarde. In de middeleeuwen was de stad de hoofdstad van het graafschap dat behoorde tot het hertogdom Bourgogne. Hoewel een groot deel van de stad verwoest is tijdens de honderdjarige oorlog, is haar centrum tegenwoordig alsnog voorzien van een groot aanbod aan monumenten en erfgoed dat te bezoeken is. Verblijf in Mâcon door hier een gemoedelijk vakantiehuis of mooie vakantiewoning te boeken, te midden van de natuur. Met een natuurhuisje zit u altijd goed: geniet van de natuur, terwijl de stad en haar oude centrum en bouwwerken op steenworp afstand gelegen zijn.

Een mooie tijd in een authentieke stad

Bezoek de restanten van de kathedraal Saint-Vincent, kijk rond in het Museum voor de Schone Kunsten, dat in een voormalig klooster gesitueerd is, of bekijk het vakwerkhuis uit de Renaissance: een waar bouwkundig kunstwerk om te aanschouwen. Ook zijn de uitgestrekte wijngaarden uit de omgeving vanuit uw vakantiehuis te bezoeken. Naast cultuurhistorie heeft Mâcon namelijk ook een rijke gastronomische kant. De stad en regio worden geroemd om de prachtige wijnen die ze voortbrengen. Onderneem één van de wijnroutes, kies een wijn die qua smaak bij u past en geniet er ’s avonds in uw knusse vakantiehuis samen van.

Uw vakantiehuisje in Frankrijk

Ontdek het natuurschoon langs de rivier, dwaal rond in de oude straatjes, beleef het indrukwekkende erfgoed en leer de stad Mâcon beter kennen. Vanuit uw vakantiehuisje is dit alles goed te combineren. Beleef de bijzondere vakantiehuizen die in en rond Mâcon gelegen zijn: een authentieke accommodatie in een authentiek stukje Frankrijk. Ontdek het verhaal achter de stad en geniet daarnaast van uw vakantiehuisje of mooie gîte: uw verblijf tijdens een ontspannen vakantie.