Vakantiehuizen Makkinga

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Het dorp Makkinga is gelegen in de Friese gemeente Ooststellingwerf, vlakbij de grens met de provincie Drenthe. In de omgeving van de vakantiehuizen in Makkinga liggen verschillende natuurgebieden, waaronder Nationaal Park Drents-Friese Wold. Deze ligt op fietsafstand. Het Dwingelderveld, Nationaal Park Weerribben-Wieden, Nationaal Park de Alde Feanen en de Drentse Aa liggen iets verder weg, maar zijn gemakkelijk te bereiken vanuit een vakantiehuisje in Makkinga.

Ontdek de omgeving
De vakantiehuizen in Makkinga worden omgeven door het prachtige Friese landschap. De provincie Friesland kent verschillende landschappen die genoeg mogelijkheden bieden voor recreatie. Dankzij de vele meren, waterwegen en kanalen kunnen watersportliefhebbers hun hart ophalen in de provincie. Door de aanwezigheid van verschillende nationale parken met mooie bossen kun je in Friesland ook uitstekend wandelen en fietsen. Op fietsafstand van Makkinga ligt het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het nationale park is na de Hoge Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Tijdens één van jullie wandelingen in dit mooie gebied kom je verschillende landschappen tegen. Zo vind je in het Drents-Friese Wold vennetjes, zandverstuivingen, bossen, heidevelden en moerasgebieden. Het gebied kent een drassig en bijzonder moerasgebied, namelijk het Aekingerbroek. Hier sta je aan de oorsprong van de beek de Vledder Aa. Een vakantiehuisje in Makkinga is ideaal voor natuur- en rustzoekers dankzij de ligging bij kleinschalige natuurparels en het Drents-Friese Wold. Binnen 45 minuten rijden van een vakantiehuisje in Makkinga zijn verschillende natuurgebieden te bereiken, zoals het Dwingelderveld, de Weerribben-Wieden, de Alde Feanen en de Drentse Aa. Deze gebieden hebben elk een eigen karakter en landschap en er komen bijzondere dieren voor. Zo vind je in het Nationaal Park Weerribben-Wieden weer het bijzondere diertje de otter. Er zijn dus genoeg natuurgebieden te verkennen wanneer je verblijft in één van de vakantiehuizen in Makkinga. De steden Heerenveen, Hoogeveen, Drachten en het plaatsje Giethoorn zijn allemaal goed te bereiken vanuit Makkinga, waardoor er talloze mogelijkheden zijn voor een gezellig dagje uit!

Meer informatie?
Op onze website vind je verschillende natuurhuisjes in de omgeving van Makkinga, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.

Inloggen