Vakantiehuizen Moddergat

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Helemaal in het noorden van Friesland, tegen de grens met Groningen en gelegen aan UNESCO Werelderfgoed De Waddenzee, vind je Moddergat. Dit dorp vormt samen met buurdorp Paesens één geheel. Moddergat is van oudsher een vissersdorp en ook vandaag de dag is visserij hier nog een belangrijke bron van inkomsten. In tegenstelling tot vroeger liggen de vissersboten nu echter in de haven van het nabijgelegen Lauwersoog. Moddergat heeft een beschermd dorpgezicht. Het dorp is compact en kent niet veel straten, waardoor je binnen no-time vanuit jouw vakantiehuis in een schilderachtig landschap van landerijen en vergezichten staat. Je waant je hier ver weg van de bewoonde wereld...

Ontdek de omgeving
Het vlakke, rauwe landschap rondom Moddergat leent zich perfect voor een actieve wandel- of fietstocht. Je kunt in het dorp aansluiten op het fiets- en wandelknooppuntennetwerk. Of wat dacht je van de Waddentour? Deze toeristische route leidt je langs vier beschermde dorpsgezichten: Ee, Holwerd, Paesens-Moddergat en Metslawier. Stap op de fiets, begin te wandelen of spring in de auto en leer tijdens de tour meer over de rijke historie van dit gebied. Op iets meer dan 10 minuten rijden van de vakantiehuisjes in Moddergat ligt aan de rand van Nationaal Park Lauwersmeer de plaats Lauwersoog. Vanuit hier vertrekt meermaals per dag de veerboot richting Waddeneiland Schiermonnikoog. Ook is het mogelijk om een bezoek aan een ander Waddeneiland te brengen, namelijk Ameland. Je bereikt dit eiland ook middels een veerboot, die vertrekt vanuit een plaats op 20 minuten afstand gelegen van Moddergat: Holwerd.

Meer informatie?
Op onze website vind je tientallen natuurhuisjes in de buurt van Moddergat, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.

Inloggen