Vakantiehuizen Overloon

Overloon is een dorp in een bosrijke omgeving aan de rand van De Peel, een hoogveengebied op de grens van Limburg en Noord-Brabant waar je uitstekend kunt wandelen. Trek je wandelschoenen aan en geniet van de natuur in een vakantiehuis in Overloon!

Lees meer over vakantiehuizen in Overloon
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Overloon is een dorp in een bosrijke omgeving aan de rand van De Peel, een hoogveengebied op de grens van Limburg en Noord-Brabant waar je uitstekend kunt wandelen. Trek je wandelschoenen aan en geniet van de natuur in een vakantiehuis in Overloon!

Ontdek de omgeving
Het dorp wordt regelmatig het toeristische hart van de gemeente Boxmeer genoemd vanwege de ligging aan de rand van het hoogveengebied De Peel, het gebied de Overloonse Duinen, het Museumpark en het Schaartven. Dit laatste is een zandwinningsplas van ongeveer zeven hectare met talloze mogelijkheden voor waterrecreatie. In de zomer kun je hier afkoelen door een duik te nemen en daarna op het gras te ontspannen. Overloon is gelegen aan de rand van De Peel, een prachtig gebied op de grens van Noord-Brabant en Limburg. De Peel bestaat uit verschillende pelen die samen een indrukwekkend moeras vormen. Je kunt dit gebied het beste ontdekken met wandelschoen aan. Het landschap van De Peel bestaat voornamelijk uit water, open vlaktes en heidevelden. Natuurliefhebbers en wandelaars kunnen hier volop genieten van de natuur. Zo zijn er verschillende trek- en broedvogels te vinden in dit gebied.

In het museumpark is het Oorlogsmuseum Overloon gelegen. Overloon werd bijna volledig verwoest toen de Tweede Wereldoorlog bijna ten einde was. Het museum richt zich op de historie van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Er zijn verschillende exposities te bewonderen in het museum. Vakantiehuizen in Overloon zijn dus geschikt voor wandelaars, natuur- en cultuurliefhebbers, maar ook voor kinderen is het een ideale plek. Ontdek bijvoorbeeld verschillende dieren, zoals cheeta’s en tijgers in ZooParc Overloon of slinger tussen de bomen in het Klimbos KlimKong. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om je te vermaken!

Meer informatie?
Op onze website vind je tientallen natuurhuisjes in de omgeving van Overloon, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.