Vakantiehuizen Uffelte

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Het West-Drentse esdorp Uffelte wordt gekenmerkt door tientallen Saksische boerderijen, die zo karakteristiek zijn voor vele Drentse dorpen. Wie Uffelte bezoekt, kan niet om de prachtige natuur heen. Tijdens je verblijf in een vakantiehuisje in de omgeving van Uffelte, word je namelijk omringd door enorm uitgestrekte, schitterende natuurgebieden. Je raakt hier dan ook niet snel uitgekeken! Het dorp ligt vlak naast Nationaal Park Dwingelderveld. In dit gebied draait alles om de ontwikkeling van de aanwezige flora en fauna, waardoor het een prima plek is om heerlijk rond te struinen. Ook het Holtingerveld en het Ooster- en Westerzand zijn niet ver weg. Dit door Natuurmonumenten beheerde heidegebied is het decor voor de Holtinger schaapskudde, die dagelijks met de herder en honden het natuurgebied betreedt.

Ontdek de omgeving
Uffelte wordt omringd door prachtige gebieden en verschillende wandel- en fietsroutes. Het door bos, heide, veen en stuifzand gedomineerde Ooster- en Westerzand kun je tijdens jouw verblijf in een Uffelter vakantiehuisje ontdekken op een unieke manier, namelijk met een paardentram! Deze tram, een soort huifkar getrokken door paarden, leidt je over de heidevelden en door de bossen. Vlakbij Uffelte ligt het gezellige Havelte, waar Vlinderparadijs Papiliorama gelegen is. Je kunt hier honderden prachtige vlindersoorten aanschouwen in een speciaal daarvoor aangelegd stuk oerwoud.

Meer informatie?
Op onze website vind je meer dan 100 natuurhuisjes in de omgeving van Uffelte, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.

Inloggen