Vakantiehuizen Weesp

Weesp is een stad in het zuidoosten van Noord-Holland, gesitueerd aan de rivier de Vecht. Weesp is ontstaan als een vestingstad, kent een rijke historie en telt tegenwoordig nog vele bezienswaardigheden. Wanneer u in een vakantiewoning in Weesp verblijft kunt u de vele rijksmonumenten in Weesp bezichtigen. Een deel van Weesp is aangesteld als beschermd stadsgezicht. Vanuit een vakantiehuis kunt u het oude stadhuis van Weesp bezoeken, waarin het gemeentehuis gevestigd is. Andere bezienswaardigheden zijn molen ’t Haantje, het torenfort en diverse oude kerken.

Lees meer over vakantiehuizen in Weesp

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Weesp

Weesp is een stad in het zuidoosten van Noord-Holland, gesitueerd aan de rivier de Vecht. Weesp is ontstaan als een vestingstad, kent een rijke historie en telt tegenwoordig nog vele bezienswaardigheden. Wanneer je in een vakantiewoning in Weesp verblijft kun je onder andere de vele rijksmonumenten in Weesp bezichtigen. Een deel van Weesp is aangesteld als beschermd stadsgezicht. Vanuit een vakantiehuis kun je het oude stadhuis van Weesp bezoeken, waarin het gemeentehuis gevestigd is. Andere bezienswaardigheden zijn molen ’t Haantje, het torenfort en diverse oude kerken. Ook in de omgeving van Weesp is genoeg te zien!

Natuur in Weesp

Weesp ligt in een gevarieerd polderlandschap. Vanuit een vakantiewoning in de stad kun je diverse natuurgebieden bezoeken. Ten westen van Weesp liggen de Gaasperplas, de Gaasperzoom en het Gaasperpark. Deze gebieden vormen samen een gevarieerd aaneengesloten gebied met veel sloten vochtige graslanden, enkele meren en stukken met bos. Ten oosten van Weesp kun je tijdens een verblijf in een vakantiehuis een bezoek brengen aan de Ankeveense Plassen en het Naardermeer. Beide natuurgebieden bestaan uit een afwisseling van plassen, moerassen en rietlanden. De natuurgebieden zijn belangrijk voor rietvogels. In het Naardermeer broedt bijvoorbeeld een kolonie purperreigers. In het najaar zijn er regelmatig visarenden bij de plassen aanwezig. In de veenachtige graslanden groeien allerlei zeldzame planten, zoals zonnedauw, kartelblad en moerasvaren.

Ook in de rest van Noord-Holland is genoeg natuur te vinden. De provincie is rijk aan diverse bossen waar je heerlijk kunt wandelen. Door de afwisseling van nat en droog is het een geschikt gebied voor nachtegalen en andere kleine vogels. Aan de oostrand van het West-Friese dorpje Schoorl liggen de bosjes van Verwey. Het gebied is dicht beplant, want vogels vinden dat prettig om in te broeden. In dit gebied kom je daarom dan ook verschillende vogelsoorten tegen zoals de boomklever, boomkruiper en specht. Wil je een nationaal park bezoeken, dan is Zuid-Kennemerland erg mooi. Dit is een brede duinstrook van Zandvoort tot in IJmuiden en Velsen. In het park zijn enkele zeldzame plantensoorten te vinden door de aanwezige kalk in de bodem. Ook vind je hier struiken met bessen die allerlei zangvogels aantrekken.

Je zult je hier wel vermaken

Niets is fijner dan een frisse neus halen tijdens het wandelen of tijdens het fietsen. Het maakt niet uit waar, er is altijd wel een leuke route aanwezig. De omgeving van Weesp is een perfect gebied om op de fiets of wandelend de natuur te bewonderen. Kies bijvoorbeeld voor een wandeling van ongeveer een uur, waar je langs dikke beuken, waterpartijen, eiken en rododendrons komt. Een wandeling door het centrum van Weesp is ook een aanrader. Wandel langs de verschillende bezienswaardigheden en geniet van een heerlijke lunch of diner in een van de restaurantjes. Weet je even niet wat je kunt doen, dan is er in het vakantiehuisje vaak informatie te vinden over bezienswaardigheden in de omgeving. Ook kun je een VVV-punt of een bezoekerscentrum bezoeken. De medewerkers hier zullen je graag helpen. Geniet van een heerlijke, ontspannen vakantie in Weesp!

Op deze pagina vind je een overzicht van alle beschikbare vakantiehuisjes in Weesp.

Ontdek onze nieuwe look

Leuk dat je er bent! Onze website heeft een nieuw jasje gekregen, deze past een stuk beter. Alles werkt verder zoals je het gewend bent. Wat vind je van onze nieuwe look?