Quinta Algarve

De natuur van de Portugese Algarve beleef je optimaal van uit een quinta. Deze authentieke vakantiehuizen zijn prachtig gelegen aan de rand van het bos, midden in een natuurgebied of zelfs aan het water. Een heerlijke natuurvakantie breng je dan ook het liefst door vanuit een quinta in de Algarve.

Lees meer over Quinta Algarve

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Quinta Algarve

De natuur van de Portugese Algarve beleef je optimaal van uit een quinta. Deze authentieke vakantiehuizen zijn prachtig gelegen aan de rand van het bos, midden in een natuurgebied of zelfs aan het water. Een heerlijke natuurvakantie breng je dan ook het liefst door vanuit een quinta in de Algarve.

Natuurvakantie in een Portugese quinta in de Algarve

Portugal, en met name de Algarve, staat bekend om zijn prachtige natuur. Het landschap is zeer afwisselend en nodigt uit voor fietstochten en wandelingen. Ook hiken en mountainbiken kun je hier heel goed. De Algarve ligt in het zuiden van Portugal. Het heeft een prachtige kustlijn, maar ook het binnenland is meer dan de moeite waard. Als je in het voorjaar een quinta boekt in de Algarve, dan ben je tevens getuige van de Algarve Nature Week. In deze periode worden er tal van geweldige buitenactiviteiten georganiseerd, midden in de adembenemende natuur. Je kunt niet alleen fietsen en wandelen, maar zelfs ook bergbeklimmen en duiken.

Daarnaast heeft dit gebied in Zuid-Portugal ook veel natuurgebieden die toegankelijk zijn. Zowel de natuurgebieden als de Algarve zelf kent fantastische fietsroutes. De fietspaden zijn goed begaanbaar. Ook wandelen doe je hier over de meest mooie wegen. Onderweg geniet je niet alleen van de indrukwekkende omgeving, maar doe je ook kleine dorpjes aan waar je kennismaakt met de vriendelijke lokale bevolking. De Algarve kent nog veel onontdekte plekjes die je te voet of wandelend heel goed kunt verkennen. Uiteraard vanuit een heerlijke vakantiehuisje wat zich altijd kenmerkt door rust, ruimte en comfort.

Natuurhuisje reserveren in het zuiden van Portugal

De omgevingen van Ria Morfosa, Costa Vicentina, Caldas én Serra de Monchique zijn echte must-sees. Ook het Parque Natural do Vale do Guardiana is een aanrader. Zeker als je een liefhebber bent van vogels. Hier komen hele bijzondere soorten samen die je in hun natuurlijke habitat kunt bewonderen. Als je een quinta huurt in de Algarve en je wandelt graag, overweeg dan de wandelroute die verbonden is aan de Via Algarviana. Deze wandelroutes lopen langs zoutpannen, moerassen, bossen én goudgele stranden. Je loopt door de mooiste landschappen en doet onderweg ook nog een aantal pittoreske dorpjes aan zoals Tavira, Vila do Bispo en Castro Marim. Hoewel de gehele wandelroute ruim 250 kilometer lang is, kun je natuurlijk ook elke dag een route van 30 kilometer of minder wandelen.

Romantische quinta huren voor een vakantie in de Algarve

Een Portugese quinta is een romantisch vakantiehuis. Ze zijn gesitueerd op afgelegen plaatsen, dichtbij een natuurgebied of zelfs midden in een landschap. Door het reserveren van een dergelijk natuurhuisje, beleef je de Algarve op een fantastische manier. Omdat de accommodaties rustig zijn gelegen, heb je geen last van massatoerisme. Een quinta reserveren in het zuiden van Portugal doe je snel en eenvoudig via natuurhuisje.nl. Dat kan een boerderij zijn, maar natuurlijk ook een huisje op een rustig vakantiepark met niet meer dan 30 accommodaties, met je eigen terras, een zwembad of een heerlijke open haard.