Safaritent Duitsland

Heb je wel eens gedacht aan een safaritent in Duitsland? Als je op zoek bent naar een uniek verblijf in een prachtig land, is die namelijk dé oplossing! Een safaritent kan zo luxe zijn als je maar wilt en in ons mooie buurland valt nog zoveel te ontdekken. Denk deze zomer, of welk seizoen dan ook, dus zeker eens aan een unieke vakantie in Duitsland. Laat je inspireren door de mooie natuurgebieden, de leukste activiteiten en het grote voordeel van een verblijf in een safaritent.

Lees meer over safaritenten in Duitsland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Safaritent Duitsland

Heb je wel eens gedacht aan een safaritent in Duitsland? Als je op zoek bent naar een uniek verblijf in een prachtig land, is die namelijk dé oplossing! Een safaritent kan zo luxe zijn als je maar wilt en in ons mooie buurland valt nog zoveel te ontdekken. Denk deze zomer, of welk seizoen dan ook, dus zeker eens aan een unieke vakantie in Duitsland. Laat je inspireren door de mooie natuurgebieden, de leukste activiteiten en het grote voordeel van een verblijf in een safaritent.

Een safaritent kan op het eerste gezicht op een gewone tent lijken, maar er zijn toch een aantal verschillen. Zo moet je een tent die je zelf meeneemt natuurlijk ook zelf opzetten. Wanneer je kiest voor een safaritent hoef je er zelf niet voor te zorgen dat de safaritent op de ideale plek staat; hier hebben de campingeigenaren al voor gezorgd. Dat wordt dus niet klungelen met tentstokken! Ook is een safaritent een stuk luxer dan een gewone tent. In een gewone tent heb je niet je eigen gasfornuis, vaatwasser en wasmachine, maar in een safaritent heb je dit vaak wel. Wanneer je kiest voor een safaritent kies je tevens voor de gezelligheid van de camping, maar voor de luxe van een eigen vakantiehuisje of hotel.

Safaritenten zijn ook een stuk steviger dan gewone tenten, waardoor ze bestand zijn tegen harde vinden en regen. Het is dus zeker geen straf om tijdens de regen in je eigen safaritent te zitten en gezellig spelletjes te spelen met je gezin. Wil je met je hele gezin op vakantie, dan zul je vaak meerdere tenten moeten regelen, maar wanneer je een safaritent huurt, is dat verleden tijd. Tegenwoordig zijn de safaritenten ruim genoeg voor hele gezinnen tot wel 10 personen. Zo hoef je tijdens je vakantie niet gescheiden te zitten van je familie door in verschillende tenten te verblijven. Dat je met je hele gezin in een safaritent zit, betekent niet dat je geen ruimte voor jezelf hebt. De meeste safaritenten zijn groot genoeg om toch je eigen plekje te hebben. Laat je dus verrassen door ons veelzijdige aanbod en vier binnenkort eens vakantie in een safaritent in Duitsland!

De Duitse natuur is uniek

Het is je vast wel eens opgevallen, bijvoorbeeld als je door Duitsland bent gereden, dat de natuur daar heel anders is dan in Nederland. Je vindt er namelijk veel meer (en groenere) bossen, bergen en nog veel meer. Natuurlijk is er in Nederland ook nog van alles te ontdekken, maar Duitsland is een stuk groter. Dat betekent dus ook dat er meer te ontdekken is. Een aantal regio’s en gebieden zie zeker de moeite waard zijn, zijn bijvoorbeeld de Eifel, de Moezel en het Zwarte Woud. Ook vind je er diverse parken die zeker een bezoekje waard zijn. Denk hierbij aan Nationaal Park Bayerischer Wald, Nationaal Park Jasmund en Nationaal Park Sächsische Schweiz. Natuurlijk zijn er nog veel meer, maar deze mogen ook zeker niet ontbreken.

Het Bayerischer Wald is het eerste Nationale Park van Duitsland. Het maakt onderdeel uit van een beschermd bosgebied in Midden-Europa. Je kunt er eindeloos wandelen en fietsen en wordt er verrast door beekjes, rotsen, bossen en bijzondere vogels. De echte natuurliefhebber zal zich hier dus helemaal thuis voelen. Het Jasmund Park is daarentegen het kleinste natuurpark van Duitsland. Het bevindt zich aan de noordkust en bestaat onder andere uit 700 jaar oude beukenbossen. De Sächsische Schweiz is ook prachtig en zeer populair bij wandelaars. Dankzij de handige wandelpaden wordt je geleid naar bergtoppen waar je kunt genieten van de mooiste vergezichten. Je wandelt door diepe kloven, over bergen en langs bijzondere rotsformaties.

Sightseeën, wandelen en fietsen

Natuurlijk spreekt het voor zich dat je je in Duitsland geen moment hoeft te vervelen. Of je nu gaat wandelen, fietsen, mountainbiken of actief bezig wil zijn, alles is mogelijk. Zelfs bij slecht weer is er genoeg te beleven. Denk bijvoorbeeld aan minigolf, paintballen, bowlen, overdekt winkelen en uit eten gaan. Ook kun je natuurlijk een keer lekker gaan koken of bakken in het huisje. Denk ook zeker eens aan een spelletjesdag met het gezin. Wanneer heb je voor het laatst echt quality time met elkaar doorgebracht? Als het wel mooi weer is gaan jullie natuurlijk naar buiten! In Duitsland is echt van alles te beleven en te zien. Je vindt er talloze prachtige bezienswaardigheden die stuk voor stuk de moeite waard zijn.

Eentje die zeker niet mag ontbreken in Duitsland is Slot Neuschwanstein, je hebt er vast al eens van gehoord. Dit is een sprookjesachtig kasteel dat iedereen een keer gezien moet hebben. Ook voor een wandel- of fietsvakantie zit je in Duitsland namelijk ook helemaal goed! Daarnaast is het ook altijd een goed idee om lekker te gaan sightseeën. Dit kun je trouwens zowel met de auto als op de fiets gaan doen. Ligt alles net even iets te ver uit elkaar? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om een scooter te huren. Zo kun je lekker ver rijden, maar toch de leukste plekjes onderweg tegenkomen. Geniet tussendoor van een heerlijke picknick terwijl je van het ene dorpje naar het andere dorpje rijdt.

Alles over het klimaat in Duitsland

In principe kun je het weer in Duitsland goed vergelijken met dat in Nederland. Aangezien het er behoorlijk bergachtig is, kan het in sommige gebieden dus wel totaal anders zijn. Maar daarnaast is het weer er net zo onvoorspelbaar als dat in ons eigen land. Sinds een aantal jaar kennen ze in Duitsland ook zeer warme zomers, waarbij het zomaar ineens kan regenen of een paar graden kouder dan de dag ervoor kan zijn. Net als Nederland wordt er ook gesproken van een gematigd zeeklimaat in Duitsland. Dit houdt in dat je er het hele jaar door neerslag kan verwachten en dat de winters en relatief mild zijn. In de zomer is de kans op een hittegolf iets groter dan in Nederland.

Het ene jaar geniet je er van een prachtige zomer met daarin zelfs regelmatig een hittegolf en het volgende jaar regent het er bijna elke dag. In de winter kun je in Duitsland bovendien zeer goed terecht om te gaan wintersporten. Wil je toch echt zeker zijn van sneeuw en een goede wintersportvakantie? Dan kun je beter gaan voor een land als Oostenrijk. In Duitsland zijn de winters namelijk ook erg wisselvallig, net als de rest van de seizoenen. Al met al is het belangrijk om voor je vakantie goed het weerbericht in de gaten te houden. Zeker als je gaat overnachten in een safaritent. Het is dan natuurlijk wel zo fijn als je niet de hele vakantie met regen te maken hebt. Als je over een luxe safaritent in Duitsland beschikt kun je natuurlijk ten alle tijden genieten van een jacuzzi, sauna of zwembad! In dat geval maakt het weer dus even helemaal niets uit.