Safaritent Friesland

Misschien ben je even toe aan een vakantie in eigen land. In dat geval is een safaritent in Friesland een goed idee. Deze provincie is echt de moeite waard om eens te gaan ontdekken. Een verblijf in een safaritent maakt jouw vakantie echt helemaal compleet. Vanuit een safaritent kun je namelijk volop de natuur gaan ontdekken. We laten je alvast kennismaken met een aantal natuurgebieden in Friesland en vertellen je de voordelen van een verblijf in een safaritent.

Lees meer over safaritent Friesland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Safaritent Friesland

Misschien ben je even toe aan een vakantie in eigen land. In dat geval is een safaritent in Friesland een goed idee. Deze provincie is echt de moeite waard om eens te gaan ontdekken. Een verblijf in een safaritent maakt jouw vakantie echt helemaal compleet. Vanuit een safaritent kun je namelijk volop de natuur gaan ontdekken. We laten je alvast kennismaken met een aantal natuurgebieden in Friesland en vertellen je de voordelen van een verblijf in een safaritent.

Een safaritent is eigenlijk een vrij luxe tent en dus niet te vergelijken met een klein tentje. Een groot voordeel is dan ook dat je bij aankomst niets hoeft op te zetten. De tent staat al en je zult je ogen uitkijken. Deze accommodatietypes hebben echt iets natuurlijks en je zult je dan ook helemaal één met de natuur voelen. In de safaritent wordt veel gebruik gemaakt van hout, wat zorgt voor een gezellige sfeer. Daarnaast is hout natuurlijk ook gewoon erg handig in zo’n grote tent. Het interieur is dus zowel praktisch als mooi. Safaritenten beschikken daarnaast over alle gemakken die je van thuis gewend bent.

Er zijn er zelfs die over een beetje extra luxe beschikken! Denk bijvoorbeeld aan een bad, een jacuzzi, een sauna of een prachtig terras met uitzicht. Een verblijf in een safaritent is een vorm van glamping. En glamping is natuurlijk kamperen, maar dan met een beetje extra luxe. Het enige dat je hoeft te doen is de reis te boeken, naar je bestemming vertrekken en genieten bij aankomst. Pak direct je koffers uit of begin juist met het verkennen van de tent en de omgeving. In Friesland valt namelijk van alles te ontdekken voor zowel jong als oud. We vertellen je hierbij graag wat meer over deze provincie en wat er allemaal te beleven is.

Ontdek de mooiste natuurgebieden van Friesland

Misschien weet je al dat natuurliefhebbers groot fan zijn van Friesland. Vooral vogelliefhebbers en visliefhebbers zitten hier helemaal goed. Ook als je van water houdt, is Friesland the place to be. Als natuurliefhebber kun je sowieso je hart ophalen in Nationaal Park de Alde Feanen. Hier valt trouwens van alles te ontdekken. Je kunt het gebied te voet gaan verkennen, maar je kunt er ook heerlijk varen. Wist je dat de Alde Feanen ook over een big five beschikt? Deze bestaat uit voornamelijk uit vogels dieren en dit zijn de zeearend, de roerdomp, de aalscholver en de ooievaar. Daarnaast is ook de ree te vinden in dit natuurgebied en deze behoort tevens tot de big five van de Alde Feanen. Daarnaast kun je er genieten van prachtig open water, rietland, moerasbos en grasland.

Breng ook zeker eens een bezoekje aan natuurreservaat Houtwiel. Hier vind je onder andere een vogelkijkpunt en in de omgeving kun je ook nog eens heerlijk fietsen! Fietsen is sowieso een goed idee tijdens je verblijf in Friesland. Wie weet heeft de eigenaar van jullie safaritent wel fietsen te huur, maar anders kun je natuurlijk altijd zelf de fiets meebrengen. Ook een goed idee is het om eens een elektrische scooter te huren. Ook erg leuk om eens langs te gaan, is het Teroelster Sipen. Dit is een klein moerasgebied dat voornamelijk bestaat uit laaggelegen moeras- en rietland. Het is niet groot, maar met een beetje geluk valt er van alles te spotten! Ook kun je er heerlijk rustig wandelen en gewoon genieten van de natuur.

Geniet optimaal van jouw vakantie in een safaritent

Wanneer je kiest voor een safaritent kies je niet voor de drukte van de camping of een hotel, maar voor de luxe van een eigen vakantiehuisje of tent. Safaritenten zijn ook een stuk steviger dan gewone tenten, waardoor ze bestand zijn tegen harde vinden en regen. Het is dus zeker geen straf om tijdens de regen in je eigen safaritent te zitten en gezellig spelletjes te spelen met het gezin. Wil je met je hele gezin op vakantie, dan zul je vaak meerdere tenten moeten regelen, maar wanneer je een safaritent huurt, is dat verleden tijd. Tegenwoordig zijn er zelfs safaritenten die ruim genoeg zijn voor hele gezinnen tot wel 10 personen. Zo hoef je tijdens je vakantie niet gescheiden te zitten van je familie door in verschillende tenten te verblijven. Dat je met je hele gezin in een safaritent zit, betekent niet dat je geen ruimte voor jezelf hebt. De meeste safaritenten zijn groot genoeg om toch je eigen plekje te hebben.

Daarnaast is het natuurlijk wel zo leuk om de omgeving en de rest van Friesland te gaan ontdekken. Behalve in de omgeving van de safaritent zelf kun je natuurlijk ook wat verder weggaan. Maak bijvoorbeeld een tripje naar een mooie stad in Friesland of ga juist op bezoek in één van de pittoreske dorpjes. Een aantal bezienswaardigheden die trouwens zeker de moeite waard zijn, zijn onder andere de Waterpoort, de Lemstersluis en de Workum Vuurtoren. Bovendien kun je natuurlijk ook altijd een museum of een dierentuin bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan SanjesZoo in Feanwâlden of AquaZoo in Leeuwarden. Ontdek ook zeker het heerlijke eten in Friesland en vergeet niet de avond af te sluiten met een gezellig drankje.

Het klimaat in Friesland is niet veel anders dan dat van de rest in Nederland

Natuurlijk ben je wel een beetje bekend met het weer in Nederland. Maar hoe zit het precies met het klimaat in Friesland? In principe verschilt het weer daar niet echt met de rest van Nederland. Ons eigen land beschikt trouwens over een gematigd zeeklimaat, toch verandert het weer ieder jaar wel weer een beetje. De zomers lijken steeds warmer te worden, terwijl de winters vrij mild zijn. Daarentegen kan het dan in het voorjaar ineens weer voorkomen dat het flink vriest en zelfs sneeuwt! De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn verder niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen, wat vaak wel jammer is. Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Heel af en toe komt er zelfs een hittegolf voorbij die zomaar een paar dagen of zelfs een week kan duren.

In Nederland is de lente overigens de droogste periode van het jaar, zo ook in Friesland. Omdat de zomers steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in dit gebied in de herfst. Wil je als wandelaar volop van de natuur genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de lente het perfecte moment om deze provincie te bezoeken. Ook juni en begin juli zijn vaak nog goed te doen. Je hebt dan de minste kans op regen of op hittegolven. Toch is het altijd handig om van tevoren het weer te in de gaten te houden. Het blijft immers Nederland en het weer in ons land is nu eenmaal erg wisselvallig.