Safaritent Gelderland

Safaritent Gelderland

Lees meer over Safaritent Gelderland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Safaritent Gelderland

Wil je tijdens jouw vakantie in Gelderland graag een echt unieke vakantie beleven, probeer dan eens een overnachting in een echte safaritent. Een vakantie in een safaritent is gegarandeerd een avontuurlijke vakantie midden in de natuur. Doe de voorkant van de safaritent open en zie het groene landschap en de bomen vanuit de woonkamer voor je tent opdoemen. In Gelderland heb je genoeg keuze uit safaritenten. Dit is een van de grootste en groenste provincies van Nederland en er is dan ook genoeg te doen!

Ontdek de prachtige Gelderse natuur

Gelderland staat bekend om zijn vele verschillende landschappen. De Veluwe biedt bijvoorbeeld een grote variatie aan zandverstuivingen, uitgestrekte heide en bossen. Ook vind je hier een rijke verzameling aan diersoorten. De Veluwe heeft zelfs haar eigen big five bestaande uit het edelhert, wilde zwijnen, de Schotse hooglander en de vos en ree. Ook de zeldzame moeflon, heikikker en ringslang kun je hier tegenkomen. Ben je meer een vogelliefhebber? Dan moet je op de Betuwe zijn. De kans is hier namelijk groot om bijvoorbeeld ooievaars, kievieten en tureluurs tegen te komen. De Betuwe staat vooral bekend om haar fruitboomgaarden en prachtige rivierlandschappen met griendbossen, een afwisseling van droge en natte gronden, uiterwaarden en prachtige uitzichten over het trage stromende water van de rivieren.

En dan is er ook nog het eeuwenoude landschap van de Achterhoek met grote bossen met jarenoude bomen, heiden, kronkelende beekjes en boerderijen. Vogelliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in de Achterhoek want hier heb je zelfs de kans op de zeldzame ijsvogel te spotten. De Achterhoek is ook het thuis van onder andere de boomkikker, de kamsalamander en de steenuil. De landschappen in Gelderland zijn nooit hetzelfde. Ze veranderen continu door uitbreiding van de landbouw en nieuwe windmolenparken maar ook door klimaatverandering en de seizoenswisselingen. Andere interessante dieren die je wat minder snel zal tegenkomen in Gelderland maar die er zeker wel zijn, zijn bijvoorbeeld de wasbeerhond, de otter en zelfs de wolf. Er leven momenteel naar schatting 5 otters in Gelderland en 11 wolven. Je kunt hier dus een aantal bijzondere dieren spotten als je geluk hebt!

Trek er vooral op uit in Gelderland

Vanuit jouw safaritent in Gelderland kun je vele activiteiten ondernemen. Wandel over een van de wandelroutes, snuif tussendoor wat cultuur op of ga op pad met een boswachter. Wil je wat adrenaline? Ga dan klimmen in een van de klimbossen. Overal in Gelderland vind je een rijk aanbod aan wandel- en fietsroutes. Allemaal middenin de prachtige natuur die Gelderland rijk is! Er zijn zeker ruim 90 wandelroutes en meer dan 100 fietsroutes verspreid door de provincie. De natuur is hier immers ideaal om te fietsen of wandelen! De routes brengen je onder andere langs prachtige natuur, oude kastelen en knusse dorpjes. Tijdens een lange fiets- of wandeltocht kun je heerlijk picknicken wanneer het weer dat toelaat. Naast fietsen en wandelen zijn er ook nog eens volop mogelijkheden om te paardrijden en skeeleren.

Bekijk op deze pagina alle safaritenten die wij in Gelderland aanbieden!