Safaritent Kroatië

Vind hier jouw safaritent in de natuur van Kroatië.

Lees meer over safaritenten in Kroatië

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Safaritent Kroatië

Wil jij graag genieten in de Kroatische natuur van een unieke accommodatie? Dit kan tijdens een verblijf in een safaritent. Tijdens een verblijf in een safaritent kun je genieten van een luxe kampeergelegenheid. Je hoeft geen eigen tent op te zetten, maar de accommodatie staat al keurig voor je klaar! De safaritenten van Natuurhuisje staan op de mooiste plekken in Kroatië, altijd midden in de natuur!

Ontdek de schitterende natuur

Misschien ben je nog niet bekend met de natuur in Kroatië. Als je dit al wel bent, hoeven wij je zeker niet meer te vertellen waarom Kroatië zo’n bijzondere plek is. De Kroatische bevolking is enorm trots op hun natuur en dat is ook te zien in de acht nationale parken en de twaalf beschermde regionale natuurparken. Rondom de vakantiehuisjes bestaat het gevarieerde landschap uit graslanden, heuvels, dichtbeboste gebieden, meren en rotsachtige kustlijnen. Hierdoor is er in het land een groot scala aan flora en fauna te vinden. In de dichtbeboste gebieden vind je zelfs beren en wolven en een aantal zeldzame vogelsoorten, de perfecte locatie voor een vakantiehuisje voor de fanatieke vogelaar! In de zomers vormen de berggebieden een kleurrijk plaatje door hun rijke vertegenwoordiging qua flora. De bergweides zijn dan gevuld met orchideeën en edelweiss, maar wat Kroatië echt kenmerkt zijn de olijfbomen, cipressen en lavendel.

Nationaal Park Krka is een prachtig gebied waardoor de rivier Krka stroomt. In dit fantastische gebied zijn onder andere de zeven Travertine watervallen te bewonderen. Ook de bergen in Nationaal Park Noordelijke Velebit vormen een spektakel dat je niet op je bucketlist mag ontbreken! Het afwisselende landschap dat bestaat uit bossen, groene weiden en rotsen is een plek om nooit te vergeten. Het Nationaal Park Plitvicemeren is een groot natuurlijk waterpark met kraakhelder water en een overvloed aan indrukwekkende watervallen. De combinatie van de smaragdgroene meren en betoverende watervallen zorgen ervoor dat dit Nationaal park bijna uit een sprookjesboek lijkt te komen.

Onderneem de leukste activiteiten

Kroatië staat erom bekend dat je er uren door kan brengen in en om het water. Natuurlijk kun je kiezen om lekker te gaan zwemmen in de zee, maar er zijn nog talloze andere manieren waarop je de zee of een meer kunt ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het huren van een jetski? Het leuke hiervan is dat je echt even helemaal los kan gaan op de waterscooter. Ook kun je ervoor kiezen om het alleen te doen of met z’n tweeën. In dat geval kies je voor een jetski voor 2 personen. Je krijgt altijd duidelijke instructies van een medewerker en de jetski’s zijn zo vergrendeld dat je maar tot een bepaalde snelheid kan gaan. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de zee te gaan ontdekken door middel van paddleboarding. Hierbij maak je gebruik van een supboard waar je op staat en peddel je dus om je voort te bewegen. Erg leuk én actief!

Bekijk op deze pagina alle safaritenten op de mooiste plekjes in Kroatië!