Safaritent Nederland

Een vakantie in eigen land kan je het beste vieren in een bijzondere accommodatie. Wat dacht je van een safaritent in Nederland! In een safari voel je je, zoals de naam al doet vermoeden, net alsof je op safari bent. In een safaritent beleef je de ultieme glamping vakantie, waarbij je comfort en vakantie in de natuur optimaal combineert. Door heel Nederland hebben wij de mooiste safaritenten in de natuur voor je uitgezocht! 

Lees meer over safaritenten in Nederland

45 Natuurhuisjes

Safaritent Nederland

Een vakantie in eigen land kan je het beste vieren in een bijzondere accommodatie. Wat dacht je van een safaritent in Nederland! In een safari voel je je, zoals de naam al doet vermoeden, net alsof je op safari bent. In een safaritent beleef je de ultieme glamping vakantie, waarbij je comfort en vakantie in de natuur optimaal combineert. Door heel Nederland hebben wij de mooiste safaritenten in de natuur voor je uitgezocht!

Tijdens een vakantie in Nederland hoef je niet te lang te reizen voordat je arriveert op je bestemming. Dit is een groot voordeel van een vakantie in eigen land! Nog een extra voordeel is dat het je bij een safaritent aan niets ontbreekt. Zo hoef je echt niet Nederland uit om een onvergetelijke vakantie te beleven! De tent staat al klaar bij aankomst, soms zijn de bedden alvast opgemaakt en een keuken en sanitaire voorzieningen zijn beschikbaar. Afhankelijk van het luxeniveau van de safaritent kunnen deze voorzieningen privé of gedeeld zijn. Je kunt safaritenten in Nederland vinden in alle soorten en maten, dus voor ieder reisgezelschap is er wel iets geschikts te vinden. Het genieten kan bij aankomst in de safaritent gelijk beginnen in de natuur van Nederland!

Een safaritent is een perfecte accommodatie voor eenieder die graag in de natuur verblijft, maar niet wil inleveren op faciliteiten en comfort van thuis. Een luxe vorm van kamperen dus! Ze bestaan in allerlei soorten en maten, maar voor alle safaritenten in Nederland geldt dat ze op de mooiste plekken in de Hollandse natuur staan. Een safaritent staat in veel gevallen op het erf van de verhuurders, bijvoorbeeld op een rustig plekje van een kleinschalig kampeerterrein. De verhuurders gunnen je natuurlijk volop privacy, maar staan je indien nodig natuurlijk altijd bij met raad en daad. Natuurlijk voorzien zij je ook graag van de allerbeste tips voor uitjes in de omgeving. Ze kennen de omgeving immers op hun duimpje en kunnen je daarom goed helpen met bijvoorbeeld het huren van fietsen, het uitkiezen van een restaurant of het boeken van een natuuractiviteit.

De safaritenten op Natuurhuisje.nl staan verspreid door Nederland. Hoewel het land een overwegend vlak karakter heeft, vind je er desondanks wel tal van soorten landschappen. Denk hierbij aan de Veluwse bossen, de kuststrook langs de Noordzee en de Friese landerijen, maar vergeet ook zeker niet de Drentse heidevelden, de Brabantse Sahara en het oer-Hollandse polderlandschap in Zuid-Holland. Deze variatie aan landschappen en vergezichten betekent dat je tijdens een fiets- of wandeltocht vanuit je natuurhuisje niet snel uitgekeken zult raken. Na iedere bocht valt weer iets nieuws te ontdekken.

Vakantie in een safaritent

Omdat een safaritent een glamping accommodatie is, is een safaritent ideaal voor iedereen die wel van kamperen houdt, maar liever niet met ongemakkelijkheden te maken wilt krijgen. In een safaritent hoef je bijvoorbeeld geen tent op te zetten, geen vies sanitair te delen en je hebt geen oncomfortabele matrassen en luchtbedden. Ook zijn safaritenten goed geïsoleerd en gebouwd waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de regen of de wind. Het is zelfs erg knus in een safaritent wanneer het regent of stormt! In een safaritent beleef je de gezelligheid en de unieke buitenervaring net als bij kamperen, maar dan wel met veel meer comfort en luxe. Er zijn safaritenten in verschillende luxeniveaus te vinden, dus voor ieder budget is er wel iets geschikts. Zo heb je safaritenten met een complete keuken met vaatwasser, badkamer met badkuip en soms zelfs een gedeelde zwembad! In simpele safaritenten heb je echter ook alles wat je nodig hebt, zoals een fijne badkamer, keuken en heerlijke bedden. Al dat groen om je heen wat je direct ziet als je wakker wordt maakt alles echt af!

Er zijn safaritenten te vinden in alle soorten en maten, dus het maakt niet uit met welk reisgezelschap je op vakantie gaat, er is een geschikte safaritent! Zo zijn er safaritenten in Nederland waar tot wel 10 personen in passen. Erg gezellig dus! De meeste safaritenten zijn echter geschikt voor 2 tot 4 personen, wat het perfect maakt voor een vakantie met een partner of met het gezin. Een safaritent kan een erg romantische accommodatie zijn voor een vakantie met je partner, waarbij jullie een erg intieme, kleinschalige en knusse plek helemaal voor jullie zelf hebben. Ook met het gezin is een safaritent ideaal, omdat kinderen zich niet snel zullen vervelen met al die natuur om je heen! Als het slecht weer is, is het ook zeker geen straf om gezellig met zijn allen binnen spelletjes te spelen.

Bestemmingen in Nederland

In Nederland vallen er nog heel veel prachtige plekken te ontdekken in de natuur. Je hoeft dus echt niet altijd het land uit om een geweldige vakantie te beleven! Het grote voordeel van een vakantie in Nederland is natuurlijk dat de afstanden ontzettend kort zijn. Hierdoor zit je binnen no time op bestemming en kun je optimaal genieten van de tijd die je hebt! Door de eindeloze polderlandschappen, duinen, bossen, stranden, heidevelden en coulissenlandschappen kun je eindeloos wandelen en fietsen, genietend van de pure natuur.

Wat dacht je van een safaritent nabij het Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe? Dit spectaculaire Nationale Park van 3500 hectare groot, wordt gekenmerkt door heidegebieden, graslanden, akkers, openstuifzand en bossen. Je kunt in dit gebied je hart ophalen in de prachtige natuur, op zoek naar de mooiste flora en fauna. Je vindt in het Dwingelderveld een aantal deelgebieden, namelijk boswachterij Dwingeloo, Lheebroekerzand en Anserdennen. De boswachterijen bestaan voornamelijk uit heuvelachtige gebieden, bossen, stuifzandgebieden en veel jeneverbessen! Excursies in dit gebied kun je organiseren vanuit het Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer. Ben je dan toch in de provincie Drenthe, bezoek dan ook eens het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit natuurgebied ligt op de grens van Drenthe en Friesland en wordt gekenmerkt door eindeloze heidevelden en stuifzandgebieden. Hier leven onder andere de steenmarter, buizerd, raaf, hagedis, adder en meer diersoorten.

Voor een unieke vakantie in Nederland zit je in een safaritent helemaal goed. Hier kun je optimaal genieten van al het natuurschoon dat Nederland te bieden heeft. Bekijk de mooiste safaritenten in Nederland bij Natuurhuisje!