Safaritent Veluwe

In een safaritent ben je echt even helemaal één met de natuur, dus vooral wanneer je dan ook nog eens op de Veluwe verblijft. De Veluwe is een grote landstreek in Gelderland waar je volop de natuur kunt bewonderen. Het bestaat voornamelijk uit bossen, stuwwallen, heiden, vennen en beken. Buiten het feit dat je er heerlijk kunt wandelen kun je er ook volop wildlife spotten! Een safaritent op de Veluwe is dus perfect voor jouw natuurtripje.

Lees meer over safaritent Veluwe

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Safaritent Veluwe

In een safaritent ben je echt even helemaal één met de natuur, dus vooral wanneer je dan ook nog eens op de Veluwe verblijft. De Veluwe is een grote landstreek in Gelderland waar je volop de natuur kunt bewonderen. Het bestaat voornamelijk uit bossen, stuwwallen, heiden, vennen en beken. Buiten het feit dat je er heerlijk kunt wandelen kun je er ook volop wildlife spotten! Een safaritent op de Veluwe is dus perfect voor jouw natuurtripje.

Oorspronkelijk werd de safaritent gebruikt voor jagers die gingen jagen of op safari gingen. Tegenwoordig kunnen safaritenten bijna overal gehuurd worden. Het is in principe een vorm van glamping en bestaat meestal uit een zeer ruime tent met allerlei voorzieningen. Sommige zijn vrij basic, terwijl andere zeer luxe te noemen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een safaritent met jacuzzi of met een privé zwembad. Het fijne van een safaritent is ook dat je bij aankomst niets hoeft op te zetten. Je arriveert en kunt meteen je spullen uitpakken of genieten van een relaxmomentje. O

mdat onze accommodaties zich midden in de natuur bevinden kun je dezelfde avond nog een wandeling gaan maken. Ontdek de omgeving en geniet van de prachtige natuur in de buurt van jouw safaritent. De Veluwe is ontzettend groot dus er valt van alles te ontdekken. Daarnaast is het natuurlijk altijd een goed idee om de rest van Gelderland te gaan verkennen. Wist je dat je daar ook prima kunt winkelen en sightseeën? En vergeet natuurlijk niet een bezoekje te brengen aan de Apenheul of Paleis het Loo.

Op de Veluwe barst het van de mooie natuurgebieden

Het is logisch dat wanneer je zin hebt in een vakantie vol met natuur, dat je dan aan de Veluwe denkt. Vooral wanneer je in eigen land wil blijven is dit zeker een goede keuze. Je hoeft nooit ver te reizen en er valt van alles te ontdekken. Natuurlijk breng je een bezoekje aan Nationaal Park De Hoge Veluwe. Er zijn diverse ingangen waar je het gebied kunt betreden, dus dat betekent ook dat er diverse wandelroutes te vinden zijn. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om het gebied te gaan ontdekken op de fiets. Je kunt de ingangen vinden in Otterlo, Hoenderloo en Schaarsbergen. Wist je dat het park trouwens zelf te verkennen is per paard en met de auto?

Naast de Hoge Veluwe is ook Kroondomein het Loo absoluut een bezoekje waard. Uiteraard wordt een bezoekje met dit gebied gecombineerd met een bezoekje aan Paleis het Loo. Vergeet ook niet Het Oude Loo te gaan bekijken. Dit is een jachtslot uit de 15e eeuw met een gracht eromheen. In het hele gebied zijn onder andere edelherten en wilde zwijnen te spotten. Ook dassen en vossen leven in dit gebied en kun je er dus tegenkomen met een beetje geluk. Daarnaast kun je er als vogelliefhebber ook je hart ophalen. De zeearend, roerdomp, rode wouw en de kraanvogel heeft hier namelijk ook zijn plekje gevonden.

Bovendien valt er van alles te beleven!

Een aantal activiteiten die je op de Veluwe zeer goed kunt gaan doen zijn natuurlijk wandelen en fietsen. Ook vogels en wild spotten is hier zeer populair. Het is niet zo gek dat veel fotografen zich erg thuis voelen in dit gebied. Vanuit je safaritent op de Veluwe kun je misschien al wat wilde dieren spotten zoals een eekhoorn of zelfs een hert. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon heerlijk ontspannen in je safaritent. Lees een goed boek, breng wat quality time met elkaar door of doe een heerlijk middagdutje. Geniet van de stilte om je heen en natuurlijk van het gefluit van de vogeltjes in de ochtend.

Ook is het sowieso een goed idee om Gelderland te gaan verkennen. Er is hier van alles te beleven, zeker op cultureel vlak. Zo vind je er diverse musea en zijn er ontzettend veel natuurgebieden te bezoeken. Ook aan bezienswaardigheden is hier geen gebrek. Denk bijvoorbeeld aan de Loenense Waterval, het Kröller-Müller museum en Burgers’ Zoo. Een dagje naar de dierentuin is natuurlijk altijd een goed idee! Ben jij helemaal gek van apen? Dan is de Apenheul misschien een beter idee. Hier lopen op sommige plekken de aapjes zelfs los!

Hoe zit het precies met het weer op de Veluwe?

Het weer in eigen land is behoorlijk wisselvallig. Toch is het klimaat in principe niet heel gevarieerd. De temperaturen in de verschillende provincies liggen namelijk nooit heel ver uit elkaar. Dat betekent echter niet dat het op de ene plek niet behoorlijk kan verschillen met de andere plek. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat het in Zuid-Holland 28 graden is en bewolkt, terwijl het in Limburg dan 31 graden is en zonnig. In Nederland wordt trouwens gesproken van een gematigd zeeklimaat. Dat houdt in dat het er relatief vochtig is en dat er duidelijk sprake is van seizoenen. De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen en ook op de Veluwe is dat niet anders.

Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Heel af en toe komt er zelfs een hittegolf voorbij die zomaar een paar dagen kan duren. Op de Veluwe is de lente de droogste periode van het jaar. Er is weinig sprake van invloed vanuit de zee, aangezien het landinwaarts ligt. Omdat de zomers steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in dit gebied in de herfst. In de winter is hier ook grote kans op sneeuw, vanwege de hoge ligging van de Veluwe. Wil je als wandelaar volop van de natuur genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de lente het perfecte moment om de Veluwe te bezoeken. Je hebt dan de minste kans op regen of op hittegolven. Wat voor weer het ook is, in een safaritent op de Veluwe zit je helemaal goed!