Slapen bij de boer

Wil je het stadsleven even achter je laten en eens gaan kijken hoe het er aan toe gaat op een boerderij? Dan is slapen bij de boer iets voor jou! Kijk van dichtbij mee hoe het gaat op een boerderij. Help de boer met zijn dagelijkse klusjes en kom in contact met dieren en natuur. Leuk, lekker buiten en leerzaam! Dat is slapen bij de boer!

Lees meer over slapen bij de boer
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Slapen bij de boer

Wil je het stadsleven even achter je laten en eens gaan kijken hoe het er aan toe gaat op een boerderij? Dan is slapen bij de boer iets voor jou! Kijk van dichtbij mee hoe het gaat op een boerderij. Help de boer met zijn dagelijkse klusjes en kom in contact met dieren en natuur. Leuk, lekker buiten en leerzaam! Kies dus zeker eens voor een wat actievere vakantie die ook nog eens erg leerzaam is.

Je kunt natuurlijk slapen in een oude hooischuur of zoek je misschien iets uniekers? Het kan allemaal op de boerderij. Van back to basic tot aan luxe natuurhuisje! Je verblijft op de boerderij tussen de dieren en er is constant een geur van vers hooi aanwezig. Slapen bij de boer is super leuk om te doen met je familie, kids, vrienden of collega’s. Op de boerderij zul je ook alle ruimte hebben om activiteiten te doen. Door al deze ruimte is er aan privacy geen gebrek! Logeren bij de boer is vooral voor (jonge) kinderen een hele belevenis en zal daarom absoluut in de smaak vallen bij onze jongere gasten. Zij maken tijdens een boerderijvakantie namelijk écht kennis met het boerenleven en met de pracht van de natuur.

Kinderen mogen de boer en boerin helpen met het rapen van eieren, het voeren van de dieren, het aaien van beestjes, het maaien van het gras, het melken van de koeien en het scheren van de schapen.Ook volwassenen kunnen zich tijdens een boerderijvakantie natuurlijk prima vermaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van tractor rijden, barbecueën, vissen, boeken lezen of het maken van kaas, wijn of olijfolie? Het maken van een ontspannen fiets- of wandeltocht of een handje meehelpen op de boerderij behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Eén ding is zeker: tijdens een vakantie bij de boer zul je op en top genieten van het buitenleven!

Geniet van de natuur in eigen land

Natuurlijk kun je kiezen voor slapen bij de boer in het buitenland, maar zo’n uniek verblijf is ook in eigen land ontzettend leuk! Qua natuur valt er namelijk nog van alles te ontdekken in ons kikkerlandje. Wanneer je kiest voor een vakantie bij de boer, is dat dan ook een prima uitvalsbasis om die natuurgebieden te gaan ontdekken. Nederland barst namelijk van de natuurgebieden. Er zijn maar liefst 20 nationale parken. Deze parken geven samen een beeld van de Nederlandse natuur, want je vindt er duinen, bossen, heide, laagveen en vennen. Er is veel te doen in deze parken. Je kunt er bijvoorbeeld wandelen, fietsen, ontspannen of een weekje overnachten. Ook zijn er in sommige parken zelfs vaarroutes, super leuk om bijvoorbeeld een bootje of kano te huren. Ga de wilde dieren van Nederland spotten in deze parken en laat je verrassen door deze diersoorten.

Heb jij er wel eens aan gedacht om te kiezen voor een overnachting bij de boer in Utrecht? Ook daar kun je namelijk terecht voor prachtige natuurgebieden en bossen. Zo kun je ervoor kiezen om het Utrechtpad te gaan volgen. Dit is een schitterende wandelroute waarbij je langs bossen, landgoederen en stuifduinen komt. Ook in Limburg kun je je hart ophalen als natuurliefhebber. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan Beegderheide? Een prachtig bos met grote heidelandschappen, waar je gerust kunt wandelen zonder iemand tegen te komen. Hier geniet je dus optimaal van de natuur in alle rust en stilte. Houd je meer van het strand? Dan kun je gerust eens kiezen voor een boerderijvakantie in Zuid-Holland of Zeeland. Ook Noord-Holland biedt vele mogelijkheden met gezellige kustplaatsen.

Op de boerderij hoef je je geen moment te vervelen!

Tijdens het logeren bij de boer geniet je van een intiem, knus, persoonlijk en rustiek verblijf. Je zult je voelen als een echte boer! Het is ideaal voor diegenen die graag in de buitenlucht zijn en meer willen leren over dieren, eten en veeteelt. Het is dan ook niet zo gek dat er van alles te doen zal zijn. Zo kun je de boer meehelpen met zijn dagelijkse klusjes. Maar je kunt ook helpen met het voeren van de dieren of een ritje meerijden op de tractor. Kinderen kunnen de dieren van dichtbij zien en aaien en met een beetje geluk zijn er kalfjes, lammetjes of biggetjes geboren. Het is natuurlijk super leuk om deze te knuffelen en om ermee te spelen!

De boer zal je met enthousiasme vertellen over zijn boerderij en vindt het super leuk om jou rond te leiden. Ook kan de boer je tips geven voor een eventuele wandeling in de omgeving of een fietstocht naar het dorpje dichtbij. In de avond kun je samen met de boer kletsen over de dag en alvast plannen maken voor de volgende dag. Je kunt in jouw natuurhuisje uitrusten in de frisse lucht. Je valt in slaap met het geluid van de boerderij op de achtergrond. Geniet in de ochtend van een overheerlijk ontbijtje en de dag kan weer beginnen! Tijdens jouw verblijf bij de boer hoef je je dus geen moment te vervelen.

Het Europese klimaat

Aangezien je kunt kiezen uit diverse bestemmingen door heel Europa, is het wel zo handig als je weet wat voor weer je kunt verwachten. Daarom vind je hier wat meer informatie over het klimaat in Europa. Het weer in Europa is natuurlijk ontzettend gevarieerd. Denk maar eens aan hoe het weer in Nederland kan zijn en hoe het weer op hetzelfde moment bijvoorbeeld in Kroatië is. Het klimaat wordt voornamelijk bepaald door de omliggende zeeën en het gebergte. Er wordt onder andere gesproken over een poolklimaat, landklimaat, gematigd klimaat, mediterraan klimaat en zeeklimaat.

In Nederland spreekt men over een gematigd zeeklimaat. Dat betekent milde winters en gematigde tot warme zomers. Ook betekent dit weinig temperatuurverschil tussen de winter en de zomer. Toch zijn de seizoenen wel duidelijk merkbaar qua temperatuur. Aangezien je in dit geval kiest voor een actieve vakantie, wil je natuurlijk niet dat het al te warm is. In dat geval is logeren bij de boer in eigen land dan ook een prima keuze! Ook de buurlanden België en Duitsland zijn wat dat betreft een goed idee. Wil je toch genieten van een heerlijke zonvakantie met aangename temperaturen? Dan kies je het beste voor een vakantie in Zuid-Europa, waar gesproken wordt van een mediterraan klimaat. Dit klimaat geldt voor landen rond de middellandse zee. De zomers zijn er erg warm en droog en de winters vrij mild, maar wel nat.