Tiny house Ardennen

Als je je echt even helemaal één met de natuur wil voelen, is een tiny house in de Ardennen perfect! De Ardennen staan er natuurlijk om bekend dat je er heerlijk kunt wandelen door de natuur. Ook vind je er prachtige bossen en kun je je helemaal uitleven als avonturier. Vanuit je verblijf in een tiny house van Natuurhuisje kun je dus echt je lol op. Zodra je het huisje uitstapt kun je meteen genieten van de ongerepte natuur in de Ardennen. Onze huisjes bevinden zich namelijk midden in de natuur en ver weg van de mensenmassa.

Lees meer over tiny house Ardennen

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Tiny house Ardennen

Als je je echt even helemaal één met de natuur wil voelen, is een tiny house in de Ardennen perfect! De Ardennen staan er natuurlijk om bekend dat je er heerlijk kunt wandelen door de natuur. Ook vind je er prachtige bossen en kun je je helemaal uitleven als avonturier. Vanuit je verblijf in een tiny house van Natuurhuisje kun je van alles ondernemen. Zodra je het huisje uitstapt kun je meteen genieten van de ongerepte natuur in de Ardennen. Onze huisjes bevinden zich namelijk midden in de natuur en ver weg van de mensenmassa.

Het fijne van een tiny house is het feit dat alles zo minimaal is. Het is net of je gewoon in een hutje in de natuur verblijft, maar dan met alle gemakken van thuis. De meeste tiny houses beschikken namelijk over alle basisbenodigdheden. Sommige beschikken over een apart toilet- en douchegebouw, zodat de ruimte in de tiny house optimaal benut is. Dat geeft je dus ook wel weer een beetje het gevoel van kamperen. Alleen hoef je in dit geval dus geen luchtbedden op te blazen en ook geen tent op te zetten. Zodra je arriveert op je bestemming kun je meteen beginnen met ontspannen!

Misschien ga je wel direct de omgeving verkennen of krijg je bezoek van een eekhoorntje. Wat je plannen ook zijn, vanuit een tiny house in de Ardennen kun je dus alle kanten op. De Ardennen liggen trouwens voor het grootste deel in België. Daarnaast ligt het ook voor een gedeelte in Frankrijk en Luxemburg. Je kunt kiezen voor de Hoge en de Lage Ardennen. Beiden hebben zo hun eigen charmes en zijn geweldig om een keer te bezoeken. Echte natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Je kunt er onder andere diverse roofvogels spotten en daarnaast vind je er ook zwarte ooievaars. Ook een aantal wilde dieren voelen zich hier helemaal thuis. Denk aan wilde zwijnen, herten en zelfs lynxen.

Kies je voor de Hoge of de Lage Ardennen?

Qua natuur kun je in de Ardennen natuurlijk overal terecht, maar het is maar net wat je voorkeur heeft. Kies je voor de Hoge Ardennen? Dan kun je genieten van sprookjesachtige bossen, prachtige landschappen en diverse activiteiten. Dit gedeelte bevindt zich in het oosten van de Ardennen. Zowel in België als in Luxemburg kun je terecht voor het bezoeken van de Hoge Ardennen. Een zeer populair gebied in dit gedeelte van de Ardennen, is natuurreservaat de Hoge Venen. Dit gebied bestaat uit maar liefst 5000 hectare aan open veengebieden. Ook kun je er genieten van talloze kleine beekjes. Ook vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Je vindt er namelijk ontzettend veel bijzondere vogels, zoals de dwerguil, de rode wouw, de zwarte ooievaar en de grauwe klauwier.

Aan de andere kant kun je dus kiezen voor een vakantie in een tiny house in de Lage Ardennen. Dit gebied bevindt zich onder andere in het zuiden van Luxemburg, de Belgische provincies Henegouwen en Namen en een deel van Frankrijk. De hoogste bergen die je hier tegenkomt zijn nog geen 500 meter hoog. Je kunt hier genieten van talloze kronkelende riviertjes en geweldige wandelgebieden. Kies voor één van de wandelroutes of ontdek de omgeving eens op de mountainbike. Ook in dit gebied van de Ardennen is natuurlijk aan de avonturiers gedacht. Je kunt er onder andere kanoën, raften en ziplinen.

Door het hele gebied is van alles te beleven!

Uiteraard moet je vanuit je tiny house in de Ardennen zeker de omgeving gaan verkennen. Overal is wel een mooi bos te vinden, dus een boswandeling is zo gemaakt. Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer te doen. Een Natuurhuisje is namelijk de ideale uitvalsbasis om op ontdekking te gaan in het groen. Vaak kun je er al direct vanuit de voordeur of poort beginnen aan jouw fiets- of wandeltocht door de natuur. Mountainbiken door de bossen, dwalen over heidevelden en wandelen over zandwegen en landgoederen, het kan er allemaal. Begin de ochtenden eens met een heerlijke wandeling. Sta extra vroeg op om wilde dieren te gaan spotten! Of geniet juist ‘s avonds van een wandeling tijdens de zonsondergang.

Of je nu graag actief bezig bent of juist liever wilt onthaasten en helemaal niets wilt doen, in een tiny house in de Ardennen kan jong en oud alle kanten op. Het kan bijvoorbeeld ook al heerlijk zijn om gewoon de hele dag in het huisje te zitten terwijl je geniet van het prachtige uitzicht. Als je met het gezin bent dan kun je spelletjes met elkaar spelen. Ben je met je partner op vakantie? Dan kun je allebei heerlijk even je eigen ding doen. De één gaat bijvoorbeeld een boek lezen, terwijl de ander bezig is met schrijven of fotograferen. Ook kun je natuurlijk gewoon lekker voor de tv gaan hangen of genieten van een middagdutje! Iets dat zeker niet mag ontbreken in de Ardennen is toch wel een kanotocht. De uitzichten die je te zien krijgt zijn prachtig en het is natuurlijk ontzettend leuk om te doen.

Het weer in de Ardennen

Zoals we eerder al zeiden, bestaat de Ardennen dus uit verschillende gebieden. Het loopt zelfs door verschillende landen, dus het klimaat moet wel erg gevarieerd zijn. Toch is dat niet helemaal het geval. Vrijwel over het hele gebied wordt namelijk gesproken van een gematigd zeeklimaat. Het maakt dus niet uit naar welk deel van de Ardennen je precies gaat. Een gematigd zeeklimaat houdt in dat de zomers er vaak niet extreem warm zijn en de winters zeer mild. De temperaturen tussen de zomers en de winters verschillen dan ook niet zo extreem veel. Toch is er duidelijk sprake van de 4 seizoenen in dit gebied. Net als in Nederland kun je dan ook rekenen op de meeste zonuren in de maanden Juli en Augustus. Ook zijn die maanden het warmst en valt er de minste neerslag.

Het grote verschil qua klimaat in de Ardennen en in ons eigen land komt door het feit dat je daar tussen de bergen zit. Zo kan de temperatuur heel anders zijn bovenop de berg dan onderaan de berg en dit geldt ook voor neerslag. Het is daarom altijd goed om het weerbericht goed te volgen wanneer je wandeltochtjes of andere activiteiten plant tijdens je vakantie in een tiny house in de Ardennen. Op de website vind je een ruim aanbod aan tiny houses verspreid over de verschillende regio’s. Het enige wat je nog moet doen is kiezen in welk seizoen je de Ardennen wilt ervaren en jouw favoriete vakantiehuisje kiezen! Tijdens jouw vakantie in een natuurhuisje in Europa draag je automatisch bij aan een groenere aarde. Voor elke geboekte nacht doneren wij namelijk een euro aan een lokaal natuurproject, zodat we er samen voor zorgen dat de natuur op onze aardbol behouden blijft.