Tiny house Frankrijk

Ben jij wel eens in Frankrijk geweest? Zo niet, dan is nu het moment om daar eens een keer naartoe te gaan! Kies je dan ook nog voor een tiny house van Natuurhuisje, dan zit je helemaal goed. Op die manier kun je namelijk optimaal genieten van al het moois dat de natuur in Frankrijk je te bieden heeft.

Lees meer over tiny house Frankrijk
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Tiny house Frankrijk

Ben jij wel eens in Frankrijk geweest? Zo niet, dan is nu het moment om daar eens een keer naartoe te gaan! Kies je dan ook nog voor een tiny house van Natuurhuisje, dan zit je helemaal goed. Op die manier kun je namelijk optimaal genieten van al het moois dat de natuur in Frankrijk je te bieden heeft.

Bewonder de gevarieerde landschappen

In het zuiden van Frankrijk heb je bekende bergachtige gebieden zoals de Alpen en de Pyreneeën en aan de Atlantische kust is het minder bergachtig en kun je glooiende heidevelden vinden. Naast de bekende bergachtige gebieden in het zuiden hebben ook de minder bekende natuurgebieden, zoals de Jura, de Vogezen, de Ardennen, de Vendee en het Massif Central, veel te bieden. In totaal zijn er in Frankrijk zeven nationale en veertig regionale parken te vinden, deze liggen verspreid door het hele land. Boomsoorten die vaak in deze bossen voorkomen zijn beuken, eiken, elzen, berken, essen, loofbomen en iepen.

Vogelliefhebbers komen ook aan hun trekken in Frankrijk. Kraanvogels, reigers en andere trekvogels zijn vooral te vinden in de omgeving van Lac du Der-Chantecoq. Wil je graag flamingo’s spotten, dan kun je het beste een huisje in de buurt van Parc Naturel Régional de Camargue boeken. Dit nationale park staat bekend om de grote aantallen flamingo’s die er komen en het is een van de weinige plekken rond de Middellandse Zee waar deze dieren te vinden zijn. Camargue in Zuid-Frankrijk is ook dé plek om wilde paarden te spotten. Door de uitgestrekte omgeving hebben de paarden alle ruimte om vrij rond te floreren. In dit gebied leven er verder bevers, zwarte stieren en zwijnen. De baai van Somme is ook een geschikte plek voor het spotten van vogels.

Activiteiten in Frankrijk

Frankrijk biedt tijdens je vakantie ontelbaar veel mogelijke activiteiten en uitstapjes. Het is dan ook een geschikt vakantieland voor jong en oud: de hele familie komt hier aan zijn trekken! Elke regio heeft iets unieks te bieden en overal vind je historische bezienswaardigheden, mooie natuurparken en leuke dorpjes. Wil je graag rustig aan doen dan kun je relaxen aan de rand van je zwembad, of je kunt gaan zwemmen in de zee of in een van de vele meren of rivieren. Struin over de brocantes en gezellige markten in de slapende dorpjes of breng een bezoek aan één van de middeleeuwse kastelen die Frankrijk rijk is.

Of leer surfen op één van de beste plekken van Frankrijk. Bij surfers is vooral de Atlantische kust populair en dan met name de Côte d’Argent. Maar ook om te skiën, klimmen of mountainbiken zijn er genoeg mogelijkheden. Je kunt gaan skiën in de Alpen, paardrijden in de Camargue of abseilen in de Provence. Ook op de rivieren zijn er veel mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld kajakken of kanoën over de rivier de Ardèche, de Dordogne, de Rhône of de Seine. Zie jij jezelf wel het goede Franse leven leiden op een authentieke manier? Kies dan eens voor een van onze tiny houses middenin de Franse natuur!