Tiny house Friesland

Een tiny house is wat de naam al zegt: een klein huis. Deze huizen zijn vaak niet groter dan 50 m2. Ze zijn zo ingericht dat alles een plekje heeft. Je vindt in een tiny house enkel de spullen zijn die werkelijk belangrijk zijn. Een tiny house is vaak op duurzame wijze gebouwd en is vaak (deels) zelfvoorzienend. Een tiny house biedt vaak een gezellige en warme sfeer tijdens jouw verblijf. Elk tiny house is anders en elke omgeving is anders. Het tiny house concept is nog niet al te lang geleden overgekomen vanuit de Verenigde Staten. Hier begonnen ze met het bouwen van kleine mobiele huisjes nadat er een tekort was aan woningen door orkaan Katrina. Deze huisjes bevielen zo goed als woning, dat al snel andere mensen deze huisjes begonnen te bouwen. En nu vind je ze dus ook in Europa. Ervaar een uniek verblijf in een tiny house in Friesland!

Lees meer over tiny house friesland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Tiny house Friesland

Een tiny house is wat de naam al zegt: een klein huis. Deze huizen zijn vaak niet groter dan 50m2. Ze zijn zo ingericht dat alles een plekje heeft. Je vindt in een tiny house enkel de spullen zijn die werkelijk belangrijk zijn. Een tiny house is vaak op duurzame wijze gebouwd en is vaak (deels) zelfvoorzienend. Een tiny house biedt vaak een gezellige en warme sfeer tijdens jouw verblijf. Elke tiny house is anders en elke omgeving is anders. Kies dus zeker eens voor een tiny house in Friesland voor een unieke ervaring!

Het tiny house concept is nog niet al te lang geleden overgekomen vanuit de Verenigde Staten. Hier begonnen ze met het bouwen van kleine mobiele huisjes nadat er een tekort was aan woningen door orkaan Katrina. Deze huisjes bevielen zo goed als woning, dat al snel andere mensen deze huisjes begonnen te bouwen. En nu vind je ze dus ook in Europa. Voor een fijne vakantie hoef je overigens ook helemaal niet ver te reizen. Een verblijf in Friesland is dan sowieso een goed idee! In deze provincie valt namelijk nog genoeg te ontdekken.

Vanuit Friesland zit je zo in Groningen, Drenthe of Overijssel, variatie genoeg dus! Qua natuur valt er ook van alles te bewonderen. Bezoek bijvoorbeeld één van de prachtige natuurparken of kies voor een heerlijke wandeling vanuit je tiny house. Onze accommodaties bevinden zich namelijk altijd midden in de natuur, waardoor het groen altijd dichtbij is. Laat je snel inspireren door prachtige natuurgebieden, leuke activiteiten en natuurlijk het overzicht van onze tiny houses! Bekijk vooral de foto’s die bij de accommodaties staan, zodat je een goed beeld krijgt van jouw aankomende vakantieverblijf. Iedere tiny house in Friesland heeft namelijk zo zijn eigen unieke eigenschappen.