Tiny house Noord Holland

Blijf jij deze vakantie in eigen land? Denk dan eens aan een verblijf in een tiny house! Voor een onvergetelijke vakantie in eigen land is dat namelijk altijd een goed idee. Een verblijf in een Tiny House is namelijk zeer origineel en je zal je helemaal één met de natuur vinden. Daarnaast bevinden onze accommodaties zich sowieso midden in de natuur, dus dat is extra leuk. Ontdek hier de mooiste plekjes in Noord-Holland en de leukste activiteiten die daar te vinden zijn.

Lees meer over tiny house Noord Holland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Tiny house Noord Holland

Blijf jij deze vakantie in eigen land? Denk dan eens aan een verblijf in een tiny house! Voor een onvergetelijke vakantie in eigen land is dat namelijk altijd een goed idee. Een verblijf in een Tiny House is namelijk zeer origineel en je zal je helemaal één met de natuur vinden. Daarnaast bevinden onze accommodaties zich sowieso midden in de natuur, dus dat is extra leuk. Ontdek hier de mooiste plekjes in Noord-Holland en de leukste activiteiten die daar te vinden zijn.

Een Tiny House bestaat uit een comfortabel en bijzonder verblijf waarbij je niet veel nodig hebt. Voor iedereen die weleens minimalistisch wilt leven, is een verblijf in een Tiny House een absolute must-do! Dit type accommodatie is ontstaan uit een beweging, namelijk uit de beweging van het minimalisme. Hierin wordt geloofd dat je weinig nodig hebt om écht gelukkig te zijn en je voldaan te voelen. Het idee is dan ook dan je alleen hebt en gebruik maakt van de dingen die echt noodzakelijk zijn in het leven en écht geluk brengen. Dit alles begon als sociale beweging in Amerika, maar in Europa is het inmiddels ook razend populair.

Vroeger werden Tiny Houses alleen gebruikt als knusse woningen, maar daarnaast zijn het nu erg populaire accommodaties voor vakantiegangers. Zoals je de naam al doet vermoeden, is de ruimte beperkt in een Tiny House en daardoor is de ruimte erg knus en gezellig. Dit maakt dit type accommodatie erg geschikt voor solo reizigers, koppels of kleine gezinnen. Over het algemeen is een Tiny House geschikt voor 2 tot 4 personen. De voorzieningen in een Tiny House vind je meestal allemaal in één ruimte. Hierbij zijn de keuken, woonkamer, badkamer en slaapkamer op een handige manier ingedeeld in de Tiny House, zodat het verblijf wel comfortabel is. Je zal ook zien dat er in vele Tiny Houses wordt gewerkt met hoogteverschillen om de ruimte optimaal te benutten. Laat je verrassen door ons veelzijdige aanbod van tiny houses in Noord-Holland.

Ontdek de natuur in deze Hollandse provincie

Kies je voor een Tiny House van Natuurhuisje? Dan is de kans groot dat je een echte natuurliefhebber bent! Tijdens jouw verblijf in Noord-Holland wil je dan ook volop op ontdekkingsreis gaan. Gelukkig is er in Noord-Holland van alles te ontdekken als het om de natuur gaat. Je vindt er ontzettend veel polderlandschap en natuurlijk kun je er terecht voor allerlei wandel- en fietsroutes. Breng ook zeker een bezoekje aan het Noord Hollands Duinreservaat met een uitgebreid netwerk aan diverse routes. Je vindt hier onder andere duingebied, loof- en naaldbossen, zandduinen met helmgras en kleine duinmeertjes. Ook vogel- en dierenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen! Er zijn namelijk diverse vogelsoorten te spotten. Daarnaast vind je er volop vlinders, eekhoorns en konijnen.

Nog zo’n prachtig stukje natuur die zeker een bezoekje waard is, zijn de Amsterdamse Waterleidingduinen. Hier kun je met gemak allerlei wilde dieren spotten. Het is een duingebied naast Zandvoort en is een beschermd natuurmonument. Het duingebied staat vooral bekend om het feit dat je er damherten kunt tegenkomen. Ook kun je er reeën, vossen en diverse, bijzondere vogels tegenkomen. Vergeet je camera dus niet mee te nemen! Trek er gerust een paar uur voor uit, want wanneer je hier eenmaal bent, wil je niet meer weg. Uiteraard kom je heerlijk tot rust tijdens het ontdekken van dit prachtige duingebied. Laat je verrassen door het prachtige uitzicht dat je ervaart tijdens het wandelen.

Ontdek Noord-Holland vanuit je tiny house

Vanuit je tiny house kun je volop op ontdekkingsreis gaan. Gelukkig is er in Noord-Holland ook genoeg te beleven. Je hoeft je dus geen moment te vervelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fietstochtje door de provincie? Fiets eens naar Hoorn en maak daar een gezellige tussenstop. Hoorn is de stad van gezellige, ouderwetse straten en mooie herenhuizen. Wist je dat je in deze historische stad tevens een te gekke rondvaart kunt maken? Geniet van het varen, terwijl een gids je alles vertelt over de rijke geschiedenis van deze stad. Wanneer je in Hoorn bent, zorg er dan voor dat je ook een keer een kaasmarkt meemaakt. Dit is erg gezellig en natuurlijk lekker! Ook kun je in de binnenstad terecht voor de gewone markt op de zaterdag van Maart tot en met December. Daarna kun je dan weer op je gemak terugfietsen naar je tiny house en daar genieten van de stilte om je heen.

Trek jij altijd weer naar de zee tijdens jouw vakantie? Dan is een tiny house op één van de mooie kustplaatsen in Noord-Holland perfect. Je kunt kiezen uit diverse bestemmingen met allemaal hun eigen kwaliteiten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor plaatsen als Bergen aan Zee, Castricum aan zee of Wijk aan zee. Als natuurliefhebber is het geweldig om een bezoekje aan het strand te plannen. De rit ernaartoe is namelijk erg leuk. Tijdens sommige routes fiets of wandel je door de duinen en ontdek je zo al veel mooie plekjes in de natuur. Kies dus gerust voor een tiny house die niet pal aan het strand ligt, maar waarbij je eerst een stuk moet wandelen of fietsen.

Het Noord-Hollandse klimaat

Het klimaat in Noord-Holland is niet veel anders dan de rest van Nederland. Al verschillen de temperaturen en de hoeveelheid neerslag in iedere provincie natuurlijk wel een beetje. Je zal vast wel een beetje bekend zijn met het Hollandse klimaat, maar wist je dat bijvoorbeeld de zomers in eigen land steeds warmer worden? In Augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. In bijvoorbeeld Groningen was dit een aantal graden minder. De winters zijn echter zeer mild en een echt pak sneeuw hebben we in Nederland al een tijdje niet meer mogen meemaken. Als het toch sneeuwt, valt dit vaak in Zuid-Limburg en meestal niet in Noord-Holland.

Tijdens jullie vakantie in Noord-Holland is het dus handig om van tevoren te bepalen of jullie graag naar buiten willen of gewoon lekker binnen blijven. Zijn jullie van plan om te gaan wandelen, fietsen of te gaan varen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als het droog blijft en de temperaturen aangenaam zijn. De beste periode daarvoor zijn de maanden Mei, Juni en Juli. Natuurlijk kan een vakantie in de herfst ook ontzettend leuk zijn in een bijzondere accommodatie! De kleuren van de natuur zijn in dat seizoen prachtig en ook de temperaturen zijn vaak nog best aangenaam. Het is meestal niet te koud om eropuit te gaan, maar ook zeker niet te warm om lekker actief bezig te zijn. In welk seizoen ga jij op ontdekkingsreis in Noord-Holland?