Tiny house Zuid-Holland

Als je deze vakantie in eigen land besluit te blijven, is Zuid-Holland een goed idee. Wil je deze keer geen standaard huisje of vakantiepark om te verblijven? Denk dan zeker eens aan een tiny house! Op deze manier voel je je echt even helemaal één met de natuur en kun je heerlijk ontspannen en bijkomen. Deze vakantie zal een vakantie worden om nooit meer te vergeten. De kans is groot dat je tijdens je volgende vakantie weer in een tiny house van Natuurhuisje zal willen verblijven!

Lees meer over tiny house Zuid-Holland
Lees meer over:

Tiny house Zuid-Holland

Als je deze vakantie in eigen land besluit te blijven, is Zuid-Holland een goed idee. Wil je deze keer geen standaard huisje of vakantiepark om te verblijven? Denk dan zeker eens aan een tiny house! Op deze manier voel je je echt even helemaal één met de natuur en kun je heerlijk ontspannen en bijkomen. Deze vakantie zal een vakantie worden om nooit meer te vergeten. De kans is groot dat je tijdens je volgende vakantie weer in een tiny house van Natuurhuisje zal willen verblijven!

Een tiny house is perfect voor iedereen die eens wil ervaren hoe het is om minimalistisch te leven en zich één met de natuur te voelen. Deze accommodatie is ontstaan uit de beweging van het minimalisme, waarin wordt geloofd dat je maar weinig nodig hebt om je gelukkig te voelen. Het idee daarachter is dan ook dat je niet veel spullen nodig hebt, maar gebruik maakt van de dingen die echt noodzakelijk zijn. Het begon als een beweging in Amerika, maar is inmiddels in Europa ook zeer populair als vakantieverblijf! Er zijn zelfs veel mensen die besluiten om in een tiny house te gaan wonen. En waarom niet? Als jij er ook van overtuigt bent dat je niet veel nodig hebt om gelukkig te zijn, dan is een tiny house perfect voor jou.

Ontdek door middel van een vakantie in één van onze tiny houses hoe het is om op deze manier te leven en wie weet wil je nooit meer wat anders. Houd je van knus, minimalistisch en van de natuur? Kies dan eens voor een tiny house als vakantieverblijf! Zuid-Holland is een leuke bestemming voor iedereen die graag wat dichter bij huis blijft. Je kunt er genieten van natuur, cultuur, strand en nog veel meer. Dat is ook meteen het leuke van deze provincie, het heeft zoveel te bieden! Je kunt er bijvoorbeeld de ene dag heerlijk gaan winkelen in Rotterdam, terwijl je de volgende dag gaat uitwaaien in Hoek van Holland. Of geniet overdag van een relax dagje op het strand van Scheveningen en bezoek de volgende dag een markt in Den Haag. Welk gedeelte van Zuid-Holland ga jij verkennen tijdens jouw vakantie in een tiny house?

Ontdek het strand, het bos of een prachtig natuurgebied

Houd jij van het strand? Dan kun je je lol op in deze provincie. Uiteraard kun je kiezen voor een tiny house aan het strand, maar je kunt er ook lekker naartoe op de fiets of zelfs te voet. Welk strand heeft jouw voorkeur? Zo kun je op Scheveningen bijvoorbeeld urenlang struinen over de boulevard en kun je in Hoek van Holland prima terecht bij diverse strandtentjes. Naast deze stranden kun je ook kiezen voor Kijkduin, Katwijk aan Zee, Noordwijk aan zee, of als je een stukje doorrijdt naar Noord-Holland, vind je het leuke Zandvoort of Bloemendaal aan Zee. Bovendien zijn er ook een aantal mooie natuurgebieden in Zuid-Holland die zeker niet mogen ontbreken. Denk aan de Reeuwijkse Plassen, het Staelduinse Bos en De Zeven Gaten.

Daarnaast vind je in Zuid-Holland natuurlijk ook nog de Biesbosch! Deze bevindt zich zowel in Zuid-Holland als in Noord-Brabant en mag zeker niet ontbreken als je hier op vakantie bent. Iedereen met een boot kent deze plek sowieso al, het is er namelijk prachtig om te varen. Niet alleen kun je er zelf varen, je kan ook kiezen voor een rondvaart door het park. Ontdek de natuur en vaar langs groene oevers, wilgenbossen en door kronkelende rivieren. De meeste rondvaartboten varen elektrisch en worden ook wel fluisterboten genoemd. Zo kun je helemaal in alle rust en stilte genieten van de prachtige natuur en al het moois dat je daarbij kunt zien en horen. Met een beetje geluk spot je zelfs een bever of een ijsvogel. Kijk dus goed om je heen.

In Zuid-Holland is van alles te beleven!

Iets dat altijd leuk is, zeker als er kinderen bij zijn, is natuurlijk een dagje naar de dierentuin. In dit geval kun je dan onder andere kiezen voor Blijdorp. Deze dierentuin in Rotterdam is erg veelzijdig en je vindt er ook een aantal speeltuinen voor de kleintjes. Ook kun je er tussendoor lekker wat eten en drinken op één van de terrasjes. Willen jullie graag een uitstapje maken naar iets dat toch met de natuur te maken heeft? Dan is Hortus Botanicus Leiden daar perfect geschikt voor! Hier vind je allerlei prachtige bloemen en planten. Geniet van een rustgevende wandeling en ontdek de reuzenwaterlelie, de tulp en de reuzenaronskelk. Ontspan helemaal tijdens je bezoekje aan de Chinese kruidentuin, de varentuin en de rozentuin.

Daarnaast kunnen jullie een dagje lekker naar een binnen- of buitenzwembad gaan. Zwemmen is leuk voor jong en oud, dus met wie je ook op vakantie gaat, zwemmen kan altijd. Of wat dachten jullie van een bezoekje aan de bioscoop, een museum of een speeltuin? Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos. Zelfs bij slecht weer hoeven jullie dus niet bij de pakken neer te gaan zitten. Als niemand zin heeft om ergens heen te gaan kan het ook gewoon lekker zijn om in het huisje een boek te lezen of films te kijken. Heerlijk met een drankje of wat lekkers erbij. Uiteraard kan er in Zuid-Holland ook nog volop gefietst en gewandeld worden. Ontdek de duinen, riviertjes, bossen en nog veel meer!

Het klimaat in Zuid-Holland

Het klimaat in Nederland kan het beste worden omschreven als wisselvallig. Ons eigen land beschikt over een gematigd zeeklimaat. Dat betekent voornamelijk dat we milde winters hebben en niet al te warme zomers. Toch verandert het weer de laatste jaren best wel wat. Zo krijgen we steeds vaker te maken met hittegolven en kan er in Februari ineens een pak sneeuw vallen. Tijdens deze hittegolven kan het dan in bijvoorbeeld Limburg wel zo’n 35 graden worden! Dit was bijvoorbeeld zo in Augustus 2020. De winter van 2020 / 2021 bleek ook ineens erg verrassend te zijn met een aantal dagen stevige nachtvorst waarbij temperaturen tot -14 werden gehaald. Dit was bijvoorbeeld het geval in Februari 2021. Ook lag er toen in onder andere Zuid-Holland en Zuid-Limburg een aardig pak sneeuw.

Als je dus op vakantie gaat in eigen land is het belangrijk om niet te veel van het weer te verwachten. Vaak zijn de lente en de zomer zeer geschikt voor een heerlijke vakantie. Ook de nazomer kent vaak nog veel mooie dagen. Natuurlijk heeft ieder seizoen ook zo zijn eigen charme. Het ene jaar kennen we een prachtige herfst met veel zon en niet al te veel neerslag, terwijl het een ander jaar regenachtig en koud kan zijn. In Zuid-Holland is het in de zomer fijn dat je vaak te maken hebt met een verkoeling vanuit de zee. Wil je echt goed op de hoogte zijn van het weer? Bekijk dan regelmatig je weer app of het weerbericht en boek bijvoorbeeld eens een last minute tiny house.