Tipi

Waan jezelf een echte indiaan tijdens je volgende vakantie in een van onze tipi’s! Op zoek naar een uniek vakantiehuisje? Dan ben je op deze pagina op de juiste plek! Of je nu met kinderen gaat, met vrienden of gezellig met zijn tweetjes, een verblijf in een tipi is een leuk en avontuurlijk idee en kan vaak het hele jaar door!

Lees meer over tipi´s

100 Natuurhuisjes

Tipi

Waan jezelf een echte indiaan tijdens je volgende vakantie in een van onze tipi’s! Op zoek naar een uniek vakantiehuisje? Dan ben je op deze pagina op de juiste plek! Of je nu met kinderen gaat, met vrienden of gezellig met zijn tweetjes, een verblijf in een tipi is een leuk en avontuurlijk idee en kan vaak het hele jaar door!

Hoe heerlijk is het om ’s morgens uit je bed te rollen, het tentdoek open te slaan en je voeten in het gras te zetten? Tijdens je verblijf in een tipi kan je compleet genieten van de natuur in deze unieke manier van overnachten. Dus ben jij toe aan iets anders dan waar je normaal heen gaat? Wil jij wel eens wat anders dan een hotel of een bungalow en ben jij avontuurlijk? Lees dan snel verder!

Soorten tipi’s

Niet alle tipi’s op onze website zien er misschien uit zoals jij je een tipi voorstelt: een kegelvormige tent die hoog is, bestaande uit houten palen en canvas en natuurlijk een gat in het ‘dak’ om de rook door te laten van het vuurtje wat in het midden gestookt wordt. We hebben ook allerlei safaritenten die een andere constructie hebben, maar hetzelfde avontuurlijke gevoel met zich meebrengen. Het voordeel van deze constructie is dat het geschikt is voor meer personen en je dus soms wel met 8 personen in een tipi kan verblijven! Ben je kieskeurig? Neem dan de tijd om alle tipi’s even te bekijken en kijk wat het beste bij jou past want ze zijn allemaal verschillend!

Van simpel tot luxe

Elke tipi is dus anders en het level van comfort en luxe daarmee ook. Zo kun je in Drenthe aan Nationaal Park Dwingelderveld bijvoorbeeld verblijven in een safaritent met echte openslaande ramen en deuren en een overdekt terras. Deze ruime safaritent heeft alle faciliteiten die je maar kunt wensen. Je hoeft dus niet in te leveren op luxe en comfort als je een tipi als vakantiehuisje wilt boeken! De meeste safaritenten zijn voorzien van een eigen keuken en sanitaire voorzieningen, maar soms bevinden deze zich in een apart gebouwtje. Heb jij dus de voorkeur om alles in je tent te hebben? Check dit dan goed voordat je een tipi boekt.

Ben je nou echt op zoek naar een traditionele tipi? Die vind je onder andere in het Hongaarse Nagykónyi. Deze tipi hoort bij een vakantiehuisje wat ernaast staat. Zo kunnen bijvoorbeeld de kinderen in de tipi slapen terwijl jullie lekker in het vakantiehuisje verblijven. Maar ook als je met een groep op vakantie wilt waarin niet iedereen even avontuurlijk is, is dit de ultieme uitkomst. Deze tipi is geschikt voor 4 personen en zodra je het tentdoek openslaat heb je een prachtig uitzicht. Vergeet niet je vredespijp in te pakken als je deze tipi als vakantiehuisje boekt!

Voordelen van een tipi

Verblijven in een tipi betekent niet dat je per se in hoeft te leveren op luxe en comfort. Maar daarnaast zijn er nog een aantal redenen waarom een tipi boeken als vakantiehuisje voor je volgende reis een goed idee is.

Voor alle gezelschappen

Of je nu met het gezin, met een vriendengroep of met zijn tweetjes gaat, tipi’s zijn er in alle soorten en maten en daarom kun je altijd wel iets vinden wat bij het gezelschap past waarmee jij op vakantie gaat. Dit type accommodatie is niet alleen hartstikke leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen! Laat het innerlijke kind even in je los en geniet van deze originele manier van overnachten.

Focus op de omgeving

Doordat je je in een tipi midden in de natuur bevindt, heb je nog meer drang om lekker naar buiten te gaan. Het voelt als een soort kamperen, maar dan luxer. Midden in de natuur kan je even helemaal tot jezelf komen. Laat je verrast worden door de ruimte en stilte die je om je heen hebt en maak zoveel mogelijk gebruik van de prachtige natuur. Ga lange wandelingen maken of kajakken als dat mogelijk is! En ’s avonds heerlijk genieten in je safaritent met een warme kop thee.

Unieke herinneringen

Van de meeste vakanties houden we wel goede herinneringen over. Maar een vakantie in een tipi is onvergetelijk! Een vakantie om jaren later nog over terug te praten, want wie kan dat nou vergeten? Maak je vakantieherinneringen die je nooit zou willen vergeten zodat het later als je erop terugkijk een glimlach op je gezicht tovert. Ook voor kinderen brengt dit leuke verhalen, want wat is leuker dan ’s maandags na de vakantie op school kunnen vertellen dat je in een echt tipi geslapen hebt?

Overal te vinden

Wil je niet ver reizen je volgende vakantie? In Nederland zijn er gelukkig genoeg tipi’s te vinden in prachtige natuurgebieden. Zo kan jij toch genieten van een groot avontuur terwijl je niet ver hoeft te reizen. Maar mocht je toch er lekker ver op uit willen gaan, dan zijn er allerlei Europese landen waar tipi’s te boeken zijn via onze website. Bijvoorbeeld in het Spaanse Extremadura, de Midi-Pyreneeën in Frankrijk of in de Portugese hoofdstad Lissabon. En vond je het zo’n leuke vakantie? Dan kan je later natuurlijk altijd nog een keer een tipi boeken als vakantiehuisje voor je volgende reis! Een tipi is een unieke manier van overnachten die door iedereen als gezellig en avontuurlijk ervaren zal worden. Tipi’s zijn er in alle soorten en maten dus er is zeker iets te vinden wat bij je past. Om het je wat makkelijker te maken hebben we alle tipi’s op één pagina geplaatst. Waar gaat jouw volgende reis heen? En wie neem je mee naar de tipi?