Trekkershut aan zee

Ben jij op zoek naar een écht unieke accommodatie, middenin de natuur? Ga dan eens voor een trekkershut aan zee! Voor natuurliefhebbers én strandliefhebbers is dit een ware droom. In een trekkershut slaap je in de middle of nowhere op een prachtige, rustige plek ver weg van het massatoerisme. Je beleeft de natuur op zijn best, maar dan wel met de nodige luxe en comfort zoals je dat zou verwachten op vakantie. De mooiste trekkershutten aan zee vind je bij Natuurhuisje!

Lees meer over trekkershut aan zee

48 Natuurhuisjes

Trekkershut aan zee

Ben jij op zoek naar een écht unieke accommodatie, middenin de natuur? Ga dan eens voor een trekkershut aan zee! Voor natuurliefhebbers én strandliefhebbers is dit een ware droom. In een trekkershut slaap je in de middle of nowhere op een prachtige, rustige plek ver weg van het massatoerisme. Je beleeft de natuur op zijn best, maar dan wel met de nodige luxe en comfort zoals je dat zou verwachten op vakantie. De mooiste trekkershutten aan zee vind je bij Natuurhuisje!

Voor iedere natuurliefhebbers is het natuurlijk een droom om te kunnen verblijven in de natuur, maar dan zonder alle ongemakkelijkheden van kamperen. Een trekkershut is daarvoor de perfecte oplossing! Een trekkershut is een glamping accommodatie, wat ‘glamourous kamperen’ betekent. Je beleeft dus een ultieme outdoor vakantie, maar dan zonder alle ongemakkelijkheden van kamperen. De heerlijke bedden staan voor je klaar en met je eigen, schone sanitair kan jouw vakantie niet meer stuk! In een eigen trekkershut zal je je voelen als een ware avonturier in de natuur. Het enige wat je zult horen om je heen zijn de vogeltjes en de wind door de bomen. Geen herrie dus van andere toeristen en geen drukte zoals in de stad. In een trekkershut aan zee kom je écht even helemaal bij! Hoe fijn zou het wel niet zijn om s’ ochtends wakker te worden met het uitzicht en het geluid van de prachtige zee? Dit is echt vakantie vieren!

Een trekkershut is eigenlijk een combinatie tussen een caravan en een tent. Je staat dus middenin de natuur, maar je hoeft je niet druk te maken over het opzetten van een tent. In een trekkershut heb je in de meeste gevallen een eigen toilet en douche, iets wat je ook niet zo snel zult zien op een reguliere camping. Dit is het grote voordeel van een glamping accommodatie! In enkele gevallen zal je het sanitair vinden in een bijgebouwtje waar het gedeeld wordt met andere gasten. Echter is de hygiëne hier uitstekend! Er zit vaak ook nog eens een eigen keuken of keukenblokje in een trekkershut. Zo kun jij koken en op pad gaan wanneer jij wilt en ben je uiterst flexibel!

Meer over de trekkershut

Een trekkershut is erg typerend en opvallend vanwege het uiterlijk. Trekkershutten worden namelijk doorgaans gemaakt van hout, waardoor ze nauwelijks opvallen in de natuur! Dit houten uiterlijk geeft de trekkershut een warme en knusse uitstraling. Voor zowel de winter als zomer kun je hier dus prima terecht! Ook de binnenkant van een trekkershut is meestal gemaakt van hout. Trekkershutten zijn geen grote huizen, maar eerder kleine, knusse huisjes gemaakt voor korte verblijven. De meeste trekkershutten hebben dan ook ruimte voor zo’n maximaal 10 personen, maar er zijn natuurlijk ook uitzonderingen. Het merendeel van de trekkershutten bij Natuurhuisje zijn echter geschikt voor zo’n 2 tot 6 personen.

Zoals de naam al doet vermoeden, is een trekkershut in eerste instantie uitgevonden om rondtrekkende mensen van een accommodatie te voorzien. Dit gebeurde vooral in Scandinavische landen, zoals Zweden, Finland en Noorwegen. In deze landen maakten vooral jagers gebruik van trekkershutten. Van oudsher gingen dan ook nomaden van trekkershut naar trekkershut, maar tegenwoordig is dit allang niet meer zo. Trekkershutten zijn voor iedereen beschikbaar! Iedereen die toe is aan een vakantie in de natuur, kan terecht in een trekkershut. Trekkershutten heb je in alle soorten en maten. Dat maakt een vakantie in een trekkershut dan ook leuk voor iedereen. Of je nu met kinderen, je partner, vrienden of je collega’s een leuke vakantie wilt beleven, in een trekkershut aan zee zit je altijd goed!

In een trekkershut aan zee kun je natuurlijk het hele jaar door terecht, maar de meest populaire periode voor een trekkershut is toch wel de zomer. Vooral als het om een trekkershut aan zee gaat! Je kunt dan heerlijk direct vanuit je prachtige hut naar zee lopen en genieten van een prachtige strandwandeling of een frisse duik. Natuurlijk kun je ook uitstekend in de winter terecht in een trekkershut. Dit komt vooral door het warme karakter van een trekkershut met al dat hout. Dat houdt je wel warm in de winter! In de knusheid van jouw trekkershut kun je genieten van de mooiste vergezichten en de pure rust om je heen. Vanuit je accommodatie kun je dan de mooiste winterwandelingen gaan maken!

Bestemmingen voor een trekhut aan zee

Trekkershutten associeer je wellicht gelijk met een houten huisje in het bos, maar tegenwoordig zijn er ook ontzettend veel trekkershutten aan zee te vinden, overal in Europa! Ook voor een lekker zon, zee en strandvakantie kun je dus prima terecht in dit accommodatietype. Het hangt helemaal van jouw voorkeuren af waar in Europa jij terecht zult komen aan zee. In Nederland hebben wij ook een hoop trekkershutten aan zee in ons aanbod. Het fijne hiervan is dat je er binnen no time bent met de korte afstanden in ons land, wat het ook erg geschikt maakt voor een last minute of korte vakantie. Ga jij liever naar warme temperaturen? Dan kun je kiezen voor een trekkershut aan zee in bijvoorbeeld Spanje, Portugal, Italië of Frankrijk. Hier is het net even wat anders en kun je genieten van andere culturen, eten en landschappen.

Ben jij dus al helemaal enthousiast geworden van het concept van trekkershutten aan zee? Bekijk dan gauw het gehele aanbod bij Natuurhuisje! Alle trekkershutten aan zee die je bij ons vindt zijn gelegen ver weg van de toeristenmassa en middenin de natuur. Binnen korte tijd zit je dan heerlijk op het strand te genieten! Voor een echt unieke vakantie waarbij je pure rust kunt ervaren, zit je in een Natuurhuisje gegarandeerd goed.