Trekkershut Oostenrijk

Trekkershut Oostenrijk

Lees meer over Trekkershut Oostenrijk
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Trekkershut Oostenrijk

Oostenrijk is een land dat natuurlijk wel bekend is onder de wintersporters in Europa. Toch wordt dit prachtige land ook steeds populairder als vakantiebestemming in de zomer of in het voorjaar, wanneer er geen sneeuw ligt. In Oostenrijk zijn een aantal prachtige trekkershutten te vinden. Een trekkershut is een mooie middenweg tussen een tent en een caravan. Het is in principe eigenlijk een klein huisje dat van hout gemaakt is. Zo’n hut staat meestal midden in de natuur. Tijdens een verblijf in een trekkershut in Oostenrijk ben je van alle gemakken voorzien, maar het is wel een stuk minder luxe dan een standaard vakantiehuisje.

Verken de prachtige Oostenrijkse natuur

Oostenrijk is rijk aan een brede variatie van flora en fauna. In de lente, wanneer het wintersportseizoen is afgelopen, komt de natuur weer helemaal op gang. Je kunt dan zeker genieten van de mooiste vergezichten. De witte landschappen veranderen in een groene, levendige omgeving waarin je naar hartenlust kunt fietsen en wandelen. Er zijn ook verschillende vogelsoorten die in deze periode terugkomen naar Oostenrijk om te broeden. Deze periode is ook erg geschikt voor plantenliefhebbers. Je zult namelijk talloze verschillende plantensoorten tegenkomen tijdens een wandeling door de natuur. Met een beetje geluk kun je tijdens een wandeling door de prachtige bossen ook wilde dieren tegenkomen. Enkele dieren die in Oostenrijk leven, zijn berkraaien, fazanten, marmotten, marters, hazen, reeën en vossen. In het zuiden van Oostenrijk kun je zelfs beren tegenkomen, waarvoor je erg moet oppassen.

Oostenrijk heeft ook een aantal prachtige nationale parken waar je kunt genieten van de verbluffende natuur. Zo ligt bijvoorbeeld het grootste nationaal park van Centraal-Europa, het Nationaal Park Hohe Tauern, in Oostenrijk. Hier vind je prachtige gletsjers en watervallen. De Grotten van Eisriesenwelt zijn een ander natuurspektakel dat zeker een bezoekje waard is. Dit is namelijk de grootste ijsgrot ter wereld. De grotten bevinden zich in het Tennengebergte. Het is zeker een aanrader om onder begeleiding van een gids een wandeling door deze grotten te maken. Andere prachtige nationale parken in Oostenrijk zijn het Gesäuse, Thayatal, Donau-Auen en Kalkalpen. De natuur in al deze parken is werkelijk prachtig. Laat je fascineren door de eindeloze alpenweiden, grote meren, imposante watervallen en mooie bergketens.

De ideale bestemming voor de actieve vakantieganger

Door de grote verscheidenheid aan natuur vind je heir activiteiten voor iedereen. Natuurlijk kun je in Oostenrijk prima terecht voor een onvergetelijke wintersportvakantie, maar het land biedt nog zoveel meer! Hou je wel van verschillende wintersporten, dan kun je prima terecht in een van de verschillende wintersportgebieden. Langlaufen, snowboarden, skiën en après-ski is hier allemaal mogelijk. Buiten de winter om is er ook genoeg te doen in Oostenrijk! Vanwege de impostante bergketens en heuvels waar verschillende wandelroutes doorheen lopen is het hier voor wandelliefhebbers een waar paradijs. Begin je wandeltocht met een goede uitrusting zodat je goed voorbereid bent en de hele dag door kunt gaan! Denk aan een comfortabele rugzak, water, wandelschoenen, een pet of zonnebril en genoeg proviand. Bekijk op deze pagina alle trekkershutten in Oostenrijk!