Vakantie Algarve

De Algarve is een prachtig vakantiegebied in het zuiden van Portugal. Het loopt vanaf de grens met Spanje tot aan de westkust van Portugal en eindigt in het noorden bij de bergen van Monchique. Tijdens een vakantie in de Algarve kun je volop genieten van prachtige stranden met kleine baaitjes en mooie natuurgebieden. De stranden zijn de grootste toeristische trekpleister van Portugal, maar er is meer te zien in deze mooie regio.

Lees meer over vakantie Algarve
Lees meer over:

Vakantie Algarve

De Algarve is een prachtig vakantiegebied in het zuiden van Portugal. Het loopt vanaf de grens met Spanje tot aan de westkust van Portugal en eindigt in het noorden bij de bergen van Monchique. Tijdens een vakantie in de Algarve kun je volop genieten van prachtige stranden met kleine baaitjes en mooie natuurgebieden. De stranden zijn de grootste toeristische trekpleister van Portugal, maar er is meer te zien in deze mooie regio.

Door het heerlijke klimaat het hele jaar rond, kun je heel het jaar genieten in deze regio. Zo kun je ook de Nederlandse koude winter ontsnappen en lekker op vakantie gaan naar een vakantiehuisje in de Algarve. De meest bekende plek voor toeristen is de kust ten westen van Faro, met Albufeira als bekendste badplaats.

De natuur in de Algarve

De Algarve is zeker niet alleen volle stranden en een druk uitgaansleven. Je vindt hier ook rust, natuur en een groen binnenland met authentieke dorpjes, prachtige wandelroutes en ongerepte stranden. Hierdoor is de Algarve een prachtige bestemming voor zowel jong als oud. Met een kustlijn van maar liefst 200 meter lang met kleine baaitjes en indrukwekkende kliffen, heb je hier een prachtige plek om te wandelen. Naast rustige stranden zijn er ook stranden waar heerlijk gesurft kan worden op de wilde oceaan. De indrukwekkende rots stranden van de Algarve zijn niet voor niets al vele malen verkozen tot de mooiste van Europa. De steile kliffen zijn te vinden tussen Faro en Cabo de São Vicente bij Sagres. Ook zijn er meerdere plekken waar de rotsen grotten hebben die te bezoeken zijn. Bij Praia da Falesia vind je rotsen die prachtig oranje-rood zijn. Maar ga zelf vooral ook op ontdekkingstocht naar de vele verborgen rotsstrandjes.

Aan de kust van de Oost-Algarve ligt het unieke natuurgebied Parque Natural da Ria Formosa. Het is een 60 kilometer lang lagunegebied tussen Faro en Tavira. Er zijn onder andere eilanden, moerassen, zandbanken, dennenbossen en zoetwatermeren. Hierdoor is het een thuis voor bijzondere planten, dieren en vele trekvogels. Op deze plek leeft zelfs de grootste kolonie zeepaardjes van heel Europa. Een andere fijne plek voor natuurliefhebbers is de Serra de Monchique in het binnenland van de westelijke Algarve. Bossen met kurkeiken, eucalyptus en fruitbomen schetsen de perfecte plek voor een wandeling. Zo kun je bijvoorbeeld naar de top klimmen van de hoogste berg in deze regio: de Fóia op 902 meter. Dit geeft je een geweldig uitzicht over de hele omgeving, inclusief de oceaan.

Dorpjes en steden

Ben je gek op allerlei authentieke dorpjes en steden bezoeken tijdens je vakantie? Dan kom je in de Algarve geen tekort. In het oosten is Tavira een van de bekendste plekken. Het is een charmante plek met schilderachtige straatjes, steegjes en pleintjes. Je komt hier allerlei goed bewaarde bouwwerken tegen die je kunt bekijken. Ook is er een markt, de Mercado Municipal waar de lokale bevolking verse vis, groenten en andere lekkernijen verhandelt. Hier kun je de echt sfeer van deze plek ervaren. Een tweede mooie plek is Lagos met een zeer sfeervol centrum. In de binnenstad zie je veel gebouwen met typisch Portugese tegeltjes. Je hebt zelfs de mogelijkheid hier de oude stadsmuren te beklimmen en te genieten van het mooie uitzicht terwijl je de schone zeelucht opsnuift. Faro is een stad waar je een heel goed beeld krijgt van het dagelijks leven van de Portugees. Je komt hier ook duidelijk de sporen tegen van volkeren die aan de macht zijn geweest zoals de Romeinen, de Grieken en de Engelsen. Het is een erg fotogenieke stad door haar witgeschilderde huisjes en sinaasappelbomen. Een bekende en bruisende badplaats in de Algarve is toch wel Albufeira. Het was ooit een belangrijk vissersdorp en tegenwoordig trekt de levendige jachthaven veel bezoekers. Er zijn veel uitgaansgelegenheden waar je tot diep in de nacht kunt feesten, maar ook voor cultuurliefhebbers is er van alles te zien, bijvoorbeeld het Archeologisch museum.

Vakantiehuisjes in de Algarve

In de Algarve kun je heerlijk verblijven in een vakantiehuisje midden in de natuur. Er is een ruim aanbod aan type vakantiehuisjes op deze pagina. Zo kun je in Monchique bijvoorbeeld ‘glamperen’ in een tipi bij een biologische geiten- en fruitboerderij. In Castro Marim staat een typisch Algarve huis met de witte en blauwe gevels, grote patio’s en een prachtige schoorsteen. Het is rustig gelegen op een groot landgoed zodat je geen last hebt van anderen. De inheemse bloemen op het terrein zijn prachtig en je kunt heerlijk wandelen of fietsen in de omgeving, genietend van het uitzicht, de geluiden en de geuren van de natuur. Het meest indrukwekkende is misschien wel het panoramische uitzicht op de heuvels. In Quinta da Promessa staat een landhuis wat echt een oase van rust en kalmte is. Het vogelleven is hier in overvloed aanwezig en de wilde bloemen bedekken de grond in het voorjaar. Als je op zoek bent naar een prachtig uitzicht en extreme rust ben je hier op de juiste plek. Je kunt hier heerlijk wandelen door sinaasappel- en olijfbomen en het omliggende terrein. Zo zijn er nog veel meer vakantiehuisjes beschikbaar in Algarve in Portugal, dit is slechts een greep uit het aanbod. Als je kijkt naar de huisjes zul je zien dat de meesten echt grote villa’s zijn in een prachtige groene omgeving. Wat heb je nou nog meer te wensen?

De Algarve is een gebied waar voor iedereen wel iets te doen is. Zowel jong als oud kan hier volledig ontspannen en er zijn genoeg activiteiten in de steden en dorpjes. De prachtige natuur is uitnodigend om heerlijk actief bezig te zijn. Op deze pagina vind je alle vakantiehuisjes in de Algarve en wie weet geniet jij binnenkort van een heerlijke vakantie in deze Portugese regio!