Vakantie appartement Oostenrijk

Vakantie appartement Oostenrijk

Lees meer over Vakantie appartement Oostenrijk

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantie appartement Oostenrijk

Heb jij al weleens in een vakantie appartement verbleven? In een vakantie appartement vind je alle gemakken van thuis. Je verblijft vaak in een appartement dat op het erf van de eigenaar staat of gekoppeld is aan het huis van de eigenaar. Oostenrijk is natuurlijk een bekende bestemming voor wintersporters, maar in de lente en in de zomer wanneer de sneeuw smelt toveren de berglandschappen zich om tot groene landschappen waar heerlijk gewandeld kan worden. Hier bij Natuurhuisje vind je de mooiste vakantie appartementen in de Oostenrijkse natuur!

Natuur in Oostenrijk

In Oostenrijk is een grote variatie aan flora en fauna. Vooral in het zomerseizoen! Wie houdt van glooiende, levende natuur zit met een vakantie in Oostenrijk dus wel goed. In de lente zal je de witte winterlandschappen langzamerhand zien veranderen in kleurrijke landschappen vol met gras, kleurrijke bloemen en groene bomen. In de zomer staat alles vol in bloei en kun jij daar optimaal van genieten! Plantenliefhebbers kunnen hier vele soorten unieke planten scoren, en ook dierenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Wilde dieren spot je in Oostenrijk onder andere in de glooiende bossen. Hier leven onder andere marmotten, berkraaien, hazen, marters, fazanten, vossen en reeën. In het zuiden van Oostenrijk kun je zelfs beren tegenkomen, waarvoor je dan wel weer een beetje moet oppassen!

In de verschillende Nationale Parken van Oostenrijk is het ook heerlijk vertoeven met een wandeling of fietstocht. Een Nationaal Park is het Hohe Tauern Nationaal Park, waar je versteld zult staan door het natuurschoon! In dit natuurgebied vind je onder andere watervallen en gletsjers. Wil je iets écht bijzonders zien? Ga dan eens naar de Grotten Eisriesenwelt in het midden van Oostenrijk, dit is namelijk de grootste ijsgrot ter wereld, gelegen in het Tennengebergte! Je kunt deze grotten verkennen onder begeleiding van een gids. Andere spectaculaire Nationale Parken in Oostenrijk waar je heerlijk kunt wandelen in de vakantie zijn Thayatal, Gesäuse, Kalkalpen en Donau-Alpen. Een bekende plek in de Alpen van Oostenrijk is de Grossglockner. Met de auto kun je over een Hochalpstrasse op grote hoogte komen. Met mooi weer heb je fantastische uitzichten over een sneeuwrijk berglandschap.

Ga heerlijk wandelen

Oostenrijk heeft zoveel te bieden dat je elke dag wel weer wat nieuws kunt ontdekken. Je kunt hier natuurlijk perfect skiën en snowboarden, maar je kan ook je lol op wanneer je de wandelschoenen mee hebt genomen! Zorg ervoor dat je echt goede schoenen mee hebt waar je urenlang op kan wandelen. Soms loop je namelijk dwars door de bergen, terwijl je het volgende moment weer door het bos loopt. Ook kan het wel eens voorkomen dat je door een riviertje moet of dat het ineens gaat regenen. In de bergen moet je overal op voorbereid zijn. Laat je verrassen door de prachtige vergezichten en de glooiende landschappen die Oostenrijk te bieden heeft. Ook wilde dieren zijn zeer goed te spotten tijdens jullie wandeling, vergeet de camera dus niet mee te nemen!

Hier bij Natuurhuisje bieden wij verschillende vakantie appartementen aan op de mooiste plekjes midden in de natuur in Oostenrijk.