Vakantie Denemarken

Ben jij op zoek naar een vakantiebestemming die niet zo standaard is? Overweeg dan eens om naar Denemarken op vakantie te gaan! In dit Scandinavische land zal je op vele plekken nog ongerepte, onontdekte natuur kunnen vinden, wat dit land een ware droombestemming maakt voor natuurliefhebbers. Bij Natuurhuisje hebben wij speciaal voor alle natuurliefhebbers de allermooiste vakantiehuisjes in de Deense natuur uitgezocht. Deze accommodaties zijn allemaal kleinschalig, uniek, comfortabel en gelegen op de mooiste plekken!

Lees meer over vakantie Denemarken
Lees meer over:

Vakantie Denemarken

Ben jij op zoek naar een vakantiebestemming die niet zo standaard is? Overweeg dan eens om naar Denemarken op vakantie te gaan! In dit Scandinavische land zal je op vele plekken nog ongerepte, onontdekte natuur kunnen vinden, wat dit land een ware droombestemming maakt voor natuurliefhebbers. Bij Natuurhuisje hebben wij speciaal voor alle natuurliefhebbers de allermooiste vakantiehuisjes in de Deense natuur uitgezocht. Deze accommodaties zijn allemaal kleinschalig, uniek, comfortabel en gelegen op de mooiste plekken!

In Denemarken waan je je in een waar natuurparadijs, vooral in een vakantiehuisje van Natuurhuisje! Maar liefst 40% van de Deense bevolking woont in de hoofdstad Kopenhagen, waardoor de rest van het land erg dunbevolkt is, en daardoor meer rijk aan natuur dan aan mensenmassa! Het landschap van Denemarken is zeer divers, waardoor je alle kanten op kunt qua recreatie in de natuur. Denemarken is het kleinste land van Scandinavië, maar daarmee zeker niet het minst mooie. Ondanks de kleine oppervlakte, vind je hier een grote variatie aan flora en fauna, met de meest bijzonder vogels en planten, bijvoorbeeld. Denemarken is de ideale bestemming voor een vakantie waarin rust, pure natuur en ruimte centraal staan.

Hoe kun je nu beter genieten van de ongerepte Deense natuur dan vanuit een vakantiehuisje in de natuur? Een natuurhuisje is gegarandeerd de factor die jouw vakantie in Denemarken echt compleet zal maken. Vanuit hier hoef je namelijk alleen maar de deur open te doen, en je staat al in een prachtig natuurgebied! Je kunt dus na het ontbijt direct op pad om de mooiste natuurwandelingen te maken in Denemarken. Je bent zo helemaal vrij om je eigen plan te maken tijdens een vakantie in Denemarken. Doordat alle accommodaties in Denemarken van Natuurhuisje zo kleinschalig zijn, geniet je hier van de optimale rust, privacy en ruimte om je heen. Geen herrie of overlast van andere vakantiegangers dus! Alle accommodaties van Natuurhuisje zijn uniek en kleinschalig, waardoor contact maken met de eigenaren vaak gemakkelijk gaat. Zo kun je altijd terecht met je vragen over de omgeving, en wordt jouw verblijf erg persoonlijk en gezellig!

Het fijne aan een vakantie in Denemarken, is dat je er binnen no time zit vanuit Nederland. Met het vliegtuig zit je er letterlijk binnen een paar uurtjes, en de vluchten zijn meestal ook nog eens goedkoop. Hierdoor is een verblijf in Denemarken ook hartstikke goed te doen voor een weekendje of een kort weekje ertussenuit om helemaal tot rust te komen. De vakantiehuisjes van Natuurhuisjes vind je in de meest prachtige gebieden van Denemarken, rijk aan krijtrotsen, duinen, fjorden, bossen, heiden en meren.

Natuur en activiteiten in Denemarken

Het landschap in Denemarken is ontzettend rijk aan flora en fauna, door de grote diversiteit aan landschappen en natuurgebieden. Vooral voor vogelliefhebbers is het hier een waar paradijs, want er leven vele soorten prachtige vogels. Deze kun je prima gaan spotten, direct vanuit je vakantiehuisje in de natuur. Denk bijvoorbeeld aan de machtige zeearend die hier leeft als broedvogel, erg bijzonder! Daarnaast leven er nog 350 andere vogelsoorten in Denemarken, waarvan de helft in het land zelf broedt. Onder deze andere vogelsoorten vallen onder andere kustvogels, de raaf, de eend, fazanten, de patrijs en de steltloper. Wist je dat de zwaan als nationale vogel van Denemarken wordt gezien? Je kunt je dus wel voorstellen dat Denemarken een waar vogelparadijs is!

Ook vind je in Denemarken vele andere soorten dieren, zoals vele verschillende vlinders, padden en kikkers. Helaas zijn vele broedplaatsen van deze dieren in de laatste jaren verdwenen, maar desondanks zijn ze nog op vele plekken te vinden. Ook voor wilde dieren in Denemarken geldt dat ze in de afgelopen jaren sterk zijn afgenomen in hoeveelheid. Denk hierbij aan wilde dieren zoals zwijnen, elanden en oeros, die niet meer in het wilde voorkomen in Denemarken. Reeën, edelherten, sikaherten en damherten vind je nog wel in Denemarken, maar dan wel in speciaal bestemde wildparken. Fazanten, patrijzen, konijnen en hazen vind je dan weer vooral in de duinen en de heidegebieden van Denemarken. Wil je kleinere dieren zoals de vos, de otters, de das en de marter spotten? Deze dieren komen ook nog voor in Denemarken!

Voor wie van vissen houdt is Denemarken ook een groot paradijs. Je kunt hier namelijk op vele verschillende plekken uitstekend vissen! Dit kun je doen langs de talloze rivieren en beken in Denemarken. Hier vind je vissen zoals de snoek, baars, sneep en forel. Ook kun je op zee gaan vissen, waar je vooral vissen zoals haring, kabeljauw, zeeforel, griet, koolvis en geep kunt vangen. Het is heerlijk genieten aan de fonkelende Deense wateren! Een andere activiteit die erg populair is in Denemarken voor op vakantie, is fietsen. Je vindt hier namelijk een fietsnetwerk van ruim 12.000 km lang door heel het land, waarbij je langs de mooiste bossen, heuvels, heiden en kronkelwegen komt. Ook voor een gave mountainbiketocht kun je in Denemarken alle kanten op. Met een fietstocht in Denemarken kom je ook altijd langs schattige dorpjes, hunebedden en windmolens.

Iets wat ook niet mag missen tijdens een vakantie in Denemarken, is een bezoekje aan de prachtige kustlijnen. Deze kustlijn loopt langs de Noordzee en de Oostzee, waar je verrukkelijk kunt wandelen en uitwaaien. Je vind hier heerlijke zandstranden waar het vooral in de zomer en lente heerlijk vertoeven is. Een dagje op het Deense strand maakt voor een geslaagd dagje voor met jong en oud!

Een heerlijke vakantie in Denemarken

Denemarken is een uitstekend vakantieland, dat nog niet zo druk wordt bezocht door toeristen. Daarom is deze bestemming erg aantrekkelijk voor een vakantie waarin rust, natuur en ruimte centraal staan. Door het gevarieerde landschap zijn de mogelijkheden tot recreatie eindeloos in Denemarken, waardoor jong en oud zich geen moment hoeven te vervelen. Schattige stadjes, stranden, heuvels, bergen, bossen en heiden; je vindt het allemaal in Denemarken! Vanuit je vakantiehuisje van Natuurhuisje loop je zó de prachtigste natuurgebieden in. Met een huisje van Natuurhuisje kom je dus helemaal tot rust, in een unieke, kleinschalige accommodatie, ver weg van het massatoerisme!