Vakantie Dordogne

Dordogne is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders en heeft zeker zijn redenen. Het glooiende groene landschap nodigt uit om een stevige wandeling te maken. Dordogne is een departement van de regio Aquitanië, gelegen in het zuid-westen van Frankrijk. De regio staat bekend om de vele kastelen en culturele dorpjes. Daarnaast ligt Acquitanië aan de Atlantische Oceaan. De naam ‘’Dordogne’’ komt van de rivier de Dordogne. Het departement bestaat uit vier deelgebieden: Perigord Vert, Perigord Blanc, Perigord Noir en Perigord Pourpre. Kom jij de vakantiehuizen in de Dordogne ontdekken?

Lees meer over vakantie Dordogne

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantie Dordogne

Dordogne is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders en heeft zeker zijn redenen. Het glooiende groene landschap nodigt uit om een stevige wandeling te maken. Dordogne is een departement van de regio Aquitanië, gelegen in het zuid-westen van Frankrijk. De regio staat bekend om de vele kastelen en culturele dorpjes. Daarnaast ligt Acquitanië aan de Atlantische Oceaan. De naam ‘’Dordogne’’ komt van de rivier de Dordogne. Het departement bestaat uit vier deelgebieden: Perigord Vert, Perigord Blanc, Perigord Noir en Perigord Pourpre. Kom jij de vakantiehuizen in de Dordogne ontdekken?

Beste periode voor een vakantie in de Dordogne

Dordogne is een prachtige regio in ieder jaargetijde. De winter is er een stuk minder streng dan hier in Nederland. In de winter is deze regio ook heerlijk rustig. Veel natuur, weinig mensen, en heel veel rust. Wil je eens lekker rustig de jaarwisseling mee maken? Dan ben je in Dordogne aan het juiste adres. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in Dordogne voor de kerstvakantie of tijdens Oud & Nieuw? Natuurhuisje heeft een prachtig aanbod van rustig gelegen vakantiewoningen in Dordogne.

De lente begint vroeg in Dordogne. In maart is de temperatuur al aangenaam en zijn de eerste tekenen van de lente al goed zichtbaar. Door de aangename temperatuur en de zingende vogels, bloeiende bloemen kun je er prachtige wandelingen maken. Ben je op zoek naar een vakantiehuisje in Dordogne voor de Paasvakantie of Meivakantie? Bekijk dan snel het overzicht van prachtige vakantiehuizen op deze pagina.

Dat Zuid-Frankrijk heel lekker is in de zomer dat hoef ik je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Het aangename klimaat met veel droog en zonnig weer zorgt voor een heerlijke ontspannen vakantie. Voor afkoeling is er vaak een zwembad aanwezig of kun je natuurlijk naar de dichtbij gelegen Atlantische Oceaan rijden. Vind hier mooie vakantiehuisjes in Dordogne voor de zomervakantie. Wij bieden een uitgebreid aanbod, waarvan ieder vakantiehuisje heeft zijn eigen charme.

De herfst is een fantastische periode om Dordogne te bezoeken. De toeristische piek is dan al voorbij want de scholen zijn dan alweer begonnen. De iets koelere temperaturen maken het de ideale periode om een wandeling te maken. De bomen doen het landschap prachtige kleuren geven doordat de bladeren verschillende kleuren aannemen.

Kastelen bezoeken

Sarlat-la-Canéda is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de grandioze kastelen op de heuvel die uitkijken op de rivier de Dordogne en de prehistorische vindplaatsen op de Unesco-lijst langs de Vézère-vallei. De smalle straatjes zijn bekleed met weelderige zandstenen herenhuizen, perfect bewaard gebleven sinds de middeleeuwen en de Renaissance.

Elk van de karakteristieke kastelen van de Dordogne heeft iets anders te ontdekken. Het immense Château de Castelnaud is perfect voor kinderen, met zijn opmerkelijke verzameling middeleeuwse bewapening, terwijl het al even majestueuze Château de Beynac, boven een stenen dorp dat naar de rivier stort, een locatie was voor de film Joan of Arc van Luc Besson uit 1999. Het sierlijke, chocoladekastje Château des Milandes behoorde vroeger toe aan danseres en activiste Josephine Baker en herbergt een ongelooflijk museum over haar leven. In een rustige vallei ligt het adembenemende Château de Commarque, een torenhoge massa ruïnes boven oude grotwoningen.

Ook het Chateau de Jumilhac, ook wel het ‘sleeping beauty castle' genoemd en beroemd om zijn multi-spired daklijn is een bezoek waard. Andere kastelen die een bezoek waard zijn, zijn het kasteel van Puyguilhem, ongebruikelijk omdat het een renaissance-kasteel is, de meeste kastelen hier zijn namelijk middeleeuws van oorsprong en het Chateau de Hautefort dat vaak geclaimd als het mooiste kasteel in de Dordogne

Overige activiteiten

Naast het verkennen van de vele steden en dorpen zijn er tal van recreatieve activiteiten beschikbaar in de Dordogne. Zo kun je gaan kanovaren over de rivier de Dordogne of je kunt een bezoek brengen aan een van de vele markten, maar je kunt in de Dordogne ook heerlijk fietsen. Verken de rustige zijstraatjes en ontdek de perfecte picknickplaats en fiets door de kleine gehuchten en langs glooiende landschappen. Er zijn in de Dordogne nog vele andere activiteiten die je kunt ondernemen, zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een dinosauruspark of een prehistorisch dorp.

De grotten van Lascaux zijn een niet te missen bezienswaardigheid in de Dordogne. Niets bereidt zich voor op een bezoek aan Lascaux, vooral sinds de recente opening van een nieuw centrum, compleet met futuristische speciale multimedia-effecten en interactieve iPad-gidsen. Dit is de tweede recreatie van deze grotten en hun 600 prehistorische muurschilderingen. De oorspronkelijke grot, ontdekt in 1940, werd in 1963 gesloten voor het publiek om het fragiele Cro Magnon-kunstwerk te beschermen dat bekend staat als de "Sixtijnse kapel van de prehistorie". De nieuwe Lascaux trekt grote menigten, met tourgroepen die elke zes minuten vertrekken, dus overweeg om het rustigere, originele Lascaux II-complex te bezoeken, dat eerlijk gezegd net zo indrukwekkend is als een recreatie van de originele grotten.

Overnachten in de Dordogne

Zoals je hebt kunnen lezen is Dordogne een mooie bestemming gedurende het hele jaar. Voor wat voor soort natuurhuisje je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa. Dit zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent om je eigen plan te maken tijdens jouw bijzondere overnachting. Of je nu voor een actieve vakantie gaat of juist voor een ontspannen relaxvakantie, beide zijn mogelijk.

Op onze website vind je tientallen accommodaties voor een heerlijke vakantie, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.