Vakantie Ierland

Ben jij op zoek naar jouw volgende vakantiebestemming? Denk dan eens aan Ierland! Dit land is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, met groene heuvels, ruige kustlijnen, gezellige dorpjes en steden en de prachtigste vergezichten. Al het natuurschoon dat Ierland te bieden heeft ontdek je het allerbeste vanuit een vakantiehuisje in de natuur die je boekt bij Natuurhuisje!

Lees meer over vakantie Ierland
Lees meer over:

Vakantie Ierland

Ben jij op zoek naar jouw volgende vakantiebestemming? Denk dan eens aan Ierland! Dit land is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, met groene heuvels, ruige kustlijnen, gezellige dorpjes en steden en de prachtigste vergezichten. Al het natuurschoon dat Ierland te bieden heeft ontdek je het allerbeste vanuit een vakantiehuisje in de natuur die je boekt bij Natuurhuisje!

Ierland is een eiland dat ligt ten westen van Groot-Brittannië, en kan gezien worden als één van de mooiste bestemmingen in Europa als het op natuur aankomt. Het landschap van Ierland heeft veel te danken aan de heftige ijstijd van eeuwen geleden die de flora, fauna en de landschappen voorgoed heeft veranderd tot wat het vandaag de dag is. Ierland is relatief dunbevolkt, en daarom vind je nog veel ongerepte en afgelegen stukjes natuur op vele plaatsen. Houd je van een vakantie waarin rust, privacy en natuur centraal staan? Dan is Ierland dus de bestemming voor jou.

In een Natuurhuisje in Ierland beleef je het échte Ierse buitenleven. Al onze accommodaties in Ierland zijn gelegen op de allermooiste plaatsjes in de natuur, waardoor je vanuit je verblijf zó de omgeving in kunt lopen om alles te gaan verkennen. Je kunt dit in Ierland uitstekend doen met een wandeling, maar ook zijn er vele mogelijkheden tot fietstochten of ruitertochten. Alle accommodaties die je hier vindt zijn uiterst kleinschalig, zeer uniek en erg comfortabel. In ons aanbod vind je accommodaties zoals vakantieboerderijen, Bed and Breakfasts, tipitenten, glampings, yurts en standaard vakantiehuisjes. Doordat alle plekjes in de natuur zijn gelegen, zal je geen last hebben van massatoerisme of hectiek. Daarnaast kun je bij de eigenaren of verhuurders van de accommodaties altijd terecht met vragen over de omgeving, zodat je bij de best bewaarde pareltjes in de buurt terecht kunt komen!

De reistijd naar Ierland is relatief kort met het vliegtuig, en tegenwoordig ook nog eens erg goedkoop! Daarom is een vakantie naar Ierland erg aantrekkelijk voor diegenen die graag eens wat origineels willen, maar niet te ver willen reizen. De grote verscheidenheid aan natuur en daarmee activiteiten zorgt ervoor dat Ierland een topbestemming is voor jong en oud, en voor zowel korte als lange vakanties. Tevens kun je in ieder seizoen terecht voor een geslaagde vakantie in Ierland, maar echter is het wel zo dat de temperaturen wat aangenamer zijn in de lente en zomer. In de herfst en winter wordt het vaak erg koud en regenachtig, waar niet iedereen van houdt. Echter kun je ook dan heerlijk knus en warm in jouw natuurhuisje genieten van het uitzicht en de rust!

Natuur en activiteiten in Ierland

Ierland heeft een ongelooflijk groot aanbod aan prachtige natuurgebieden die allemaal op jou wachten om ontdekt te worden. In Ierland zal je vooral landschappen zien die gekenmerkt worden door eeuwenoude kalksteenformaties, riviertjes, meren, forten, graftombes, heuvels, bergen, ruige kustlijnen en groene heiden. Een bijzonder landschap waar je dit allemaal vindt is de Burren, gelegen langs de Ierse westkust. In deze regio vind je ruim 70% van alle Ierse inheemse flora! De flora is in Ierland dan ook geweldig, in tegenstelling tot de fauna. Er leven namelijk niet veel diersoorten in Ierland, mede door de ijstijd, die ervoor heeft gezorgd dat vele diersoorten zijn uitgestorven door de kou. De enige dieren die nog in Ierland in het wild leven zijn kleine roofdieren zoals de vos, de das, de otter en de boommarter. In het westen kun je ook met wat geluk enkele reeën en herten spotten!

Iedere regio in Ierland is uniek op zijn eigen manier, zo ook het zuidwesten. De landschappen in deze regio worden gekenmerkt door bergen, baaien en prachtige watervallen. De ruige kustlijn geeft de meest prachtige vergezichten, waarvan je vaak al gelijk vanuit je natuurhuisje kunt genieten! Het zuidwesten is nog een relatief onontdekt gebied en is daarmee uiterst geschikt voor de actieve, avontuurlijke vakantieganger. De mogelijkheden in de natuur zijn hier namelijk eindeloos! Denk aan tours naar allerlei kliffen, uitzichtpunten en boottochten over het water. Omdat je hier grenst aan de Atlantische Oceaan, zal je vanaf je boot met wat geluk trekvogels, walvissen en zeehonden kunnen spotten! Daarnaast is het zuidwesten van Ierland zeer geschikt voor een roadtrip met de auto, waarbij je van vakantiehuisje naar vakantiehuisje kunt rijden. Gave routes hiervoor zijn de Ring of Kerry en de Ring of Beara. Maak zeker eens tussenstopjes bij mooie meren waar je boottochten kunt maken!

Ook het zuidoosten van Ierland is een prachtige regio om te verkennen. Hier vind je zowel cultuur als natuur, wat je dan ook uitstekend kunt afwisselen tijdens een vakantie hier. De gezellige steden zoals Wexford, Waterford, Carlow en Kilkeny, en het platteland rijk aan historie, kastelen, landhuizen en vissersdorpjes maken het zuidoosten van Ierland de ideale bestemming voor iedereen die graag in contact wilt komen met de échte Ierse cultuur. Tevens kun je in het zuidoosten van Ierland naar hartenlust wandelen en fietsen door de glooiende groene landschappen. Tijdens je tocht zal je gegarandeerd langs wat oude, imposante kastelen en vestingwerken komen. Het Irish National Heritage Park is een openluchtmuseum bij Wexford waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van Ierland. Daarnaast kun je in Zuidoost-Ierland kanoën over de Barrow rivier, zwemmen en duiken langs de Coppercoast of vissen in een van de vele wateren. Daarnaast vind je in natuurreservaat Raven prachtige duinen!

Een andere mustsee in Ierland zijn toch wel echt de Cliffs of Moher aan de Atlantische kust. Deze kliffen rijzen tot ruim 120 meter omhoog boven de Atlantische oceaan. Andere leuke uitstapjes kun je maken naar bijvoorbeeld de vallei Gelndalough, grafheuvel Newgrange of naar klooster Kylemore Abbey. Waar je ook verblijft in de Ierse natuur, een knus dorpje is nooit ver weg, waar je kunt genieten van gezellige pubs met live muziek met een lokaal hapje en een drankje!

Een onvergetelijke vakantie in Ierland

Ierland is de ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die ook graag gezellige cultuur om zich heen hebben. De uitgestrekte groene landschappen met heuvels, bergen, meren en hoge kliffen maken Ierland een topbestemming voor avonturiers. Je portie cultuur haal je in de gezellige dorpjes of steden, waar je kennis kunt maken met de lokale bevolking in een pub. Wacht niet langer en boek jouw droomaccommodatie voor een onvergetelijke vakantie in Ierland!