Vakantie Lapland

Ben jij op zoek naar jouw volgende vakantiebestemming? Ga dan eens voor uniek Lapland! Deze relatief onontdekte, pure en prachtige vakantiebestemming is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het wordt hier ook wel de ‘’laatste wildernis van Europa’’ genoemd, dus je kunt je wel voorstellen in wat voor rust en natuurpracht je hier zult verblijven! Bij Natuurhuisje vind je de allermooiste accommodaties middenin de natuur in Lapland.

Lees meer over vakantie Lapland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantie Lapland

Ben jij op zoek naar jouw volgende vakantiebestemming? Ga dan eens voor uniek Lapland! Deze relatief onontdekte, pure en prachtige vakantiebestemming is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het wordt hier ook wel de ‘’laatste wildernis van Europa’’ genoemd, dus je kunt je wel voorstellen in wat voor rust en natuurpracht je hier zult verblijven! Bij Natuurhuisje vind je de allermooiste accommodaties middenin de natuur in Lapland.

Lapland is een groot gebied bestaande uit ongerepte natuur en strekt zich uit over het noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Vele natuurliefhebbers kiezen er steeds vaker voor om naar Lapland op vakantie te gaan vanwege de prachtige ongerepte natuurgebieden die je hier vindt. Deze natuur heeft Lapland te danken aan de zeer lage bevolkingsdichtheid in het gebied. Hierdoor kan de natuur ongestoord haar gang gaan! Zowel in de zomer als in de winter kan je terecht voor een onvergetelijke vakantie in Lapland, alhoewel de mogelijkheden in de natuur wel per seizoen verschillen natuurlijk!

Bij Natuurhuisje zijn wij helemaal weg van vakantiehuisjes middenin de natuur! Daarom kan een prachtig aanbod aan mooie accommodaties in het ongerepte Lapland natuurlijk ook niet missen. Alle accommodaties die je hier vindt in Lapland zijn dan ook gelegen op de mooiste, rustigste en meest afgelegen plekken in de Lapse natuur. Zo beleef jij een vakantie waarin rust en natuur centraal staan! Door de prachtige natuur van Lapland zijn natuurlijk ook de mogelijkheden tot avontuur eindeloos. Welk avontuur jij het beste kunt beleven in de outdoor van Lapland, hangt wel een beetje af van in welk seizoen je er op vakantie gaat. Zo ligt er in de zomer de temperatuur iets hoger dan in de winter en gaat de zon niet onder! Het is hier dus altijd dag in de zomer, en dit verschijnsel wordt ook wel de middernachtzon genoemd. In de winter is het dan weer het tegenovergestelde verhaal, want dan komt de zon niet op en is het steenkoud.

Op deze pagina vind je dus de mooiste accommodaties in de natuur van Lapland. Alle exemplaren zijn op hun eigen manier uniek en op geen manier te vergelijken met een grootschalig hotel. Voor een unieke, écht speciale vakantie zit je hier dus goed. In ons aanbod vind je onder andere accommodaties zoals vakantiehuisjes en Bed and Breakfasts. Dit betekent dat je op een kleinschalige accommodatie terecht zult komen waar je met veel hartelijkheid wordt ontvangen door de eigenaren of de gastheer/gastvrouw. Hier kun je dan ook altijd terecht met vragen die je wellicht hebt over de omgeving! Kleinschaligheid, rust, ruimte, privacy en natuur staan altijd centraal bij onze accommodaties, dus voor natuurliefhebbers is het hier een waar paradijs. Vanuit je accommodatie in Lapland kun je dan zó de prachtige natuur in om de gaafste avonturen te beleven!

Natuur en activiteiten in Lapland

Je kunt je wel voorstellen dat je eindeloos veel activiteiten kunt ondernemen in het ongerepte Lapland! Alles is hier prachtig, maar je vindt ook wat officiële Nationale Parken waar het natuurschoon adembenemend mooi is, in Fins Lapland bijvoorbeeld. Fins Lapland werd oorspronkelijk bewoond door de traditionele bewoners van dit gebied, namelijk door het nomadische Samen- of Sami-Volk. Dit volk is vandaag de dag grotendeels ingemengd onder de gewone Finnen, maar op vele plekken in Lapland zie je hun traditionele manier van leven nog wel terug. Het Sami-volk leefde namelijk samen met hun vee, in vele gevallen rendierkudden. Rendieren zijn hier tevens de meest voorkomende wilde dieren, omdat er vanwege het extreem koude klimaat weinig andere dieren kunnen overleven. Enkele andere wilde diersoorten die je wellicht kunt spotten in Fins Lapland zijn de beren wolven, lynxen, vossen, marters en roofvogels. Zij leven in het prachtige heuvelachtige Lapse landschap, rijk aan naaldbossen, meren, en groene vlaktes.

Je kunt aardig wat leuke dingen ondernemen in Fins Lapland. Denk bijvoorbeeld aan een uitstapje naar Rovaniemi! Deze plaats wordt ook wel de woonplaats van de kerstman genoemd, dus voor diegenen die van sprookjes houden is dit een leuk uitstapje. Vooral met de kinderen! Zoals je wel kunt raden draait hier alles om de kerstman. Zo vind je hier een Santa Park, wat een ondergrondse attractie is in een kunstmatige grot. Op een kleine afstand daarvandaan vind je tevens een Fins kerst themapark: het Dorp van de Kerstman. Hier is alles wederom ook om de kerstman gedraaid! Op deze plek vind je een gezellig parkje gepresenteerd als dorp wat veelal besneeuwd is. In het lokale postkantoor kun je je kinderdromen laten uitkomen en een brief naar de kerstman sturen! Tevens vind je in het Dorp van de Kerstman de poolcirkel, welke wordt aangegeven met een witte streep.

Iets wat natuurlijk echt niet mag missen voor de avonturiers in Lapland, is een tocht op een sneeuwscooter. Dit zal je, zeker in de winter, gegarandeerd wel een keertje meemaken, wat een sneeuwscooter is met de dikke sneeuwlaag de enige mogelijkheid tot verplaatsing in Lapland! Het sneeuwrijke, barre landschap maakt het onmogelijk om de wegen met een normaal vervoermiddel te begaan. Naast dat het een noodzakelijk iets is, is een ritje op een sneeuwscooter een ontzettend leuke ervaring voor velen. Je beleeft de echte Lapse levensstijl! Naast een sneeuwscooter rit kun je je ook vervoeren en vermaken met bijvoorbeeld een husky- of sledetocht. Dit is iets wat vele vakantiegangers in Lapland niet over kunnen slaan. Een echt bijzondere ervaring!

Uiteraard valt er in Zweeds Lapland ook heel wat te verkennen. Hier vind je onder andere een aantal prachtige Nationale Parken die je echt niet mag overslaan. Zo kun je prachtige wandelingen maken door het Muddus Nationaal Park, het Serri Natuurreservaat en het Görjeån natuurreservaat. In de zomer kun je hier tevens op vele meren vissen, zwemmen of roeien. Als jij een fanatieke wintersporter bent kun je hier ook terecht! In de winter zijn er namelijk vele gebieden waar je kunt skiën, langlaufen of sneeuwschoenwandelen.

Een onvergetelijke vakantie in Lapland

Een vakantie in Lapland zou echt op de bucketlist van iedere natuurliefhebber moeten staan. Haast nergens in Europa en zo dicht bij huis vind je een meer ongerepte natuur dan in Lapland! De allermooiste accommodatie middenin de natuur van Lapland vind je hier bij Natuurhuisje.