Vakantie Limburg

Voor een geslaagde vakantie in eigen land zit je in Limburg gegarandeerd goed! In deze prachtige provincie rijk aan glooiende groene landschappen, heuvels, grotten en gezellige, bourgondische steden en dorpen beleef je gegarandeerd een topvakantie. Dit maak je helemaal af met een verblijf in een accommodatie middenin de natuur. Hier vind je het mooiste aanbod aan natuurhuisjes in Limburg!

Lees meer over vakantie Limburg

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantie Limburg

Voor een geslaagde vakantie in eigen land zit je in Limburg gegarandeerd goed! In deze prachtige provincie rijk aan glooiende groene landschappen, heuvels, grotten en gezellige, bourgondische steden en dorpen beleef je gegarandeerd een topvakantie. Dit maak je helemaal af met een verblijf in een accommodatie middenin de natuur. Hier vind je het mooiste aanbod aan natuurhuisjes in Limburg!

Bij Limburg moet je wellicht gelijk denken aan zoete vlaaien, carnaval, bourgondische steden en aspergevelden. Dit klopt allemaal wel, maar eigenlijk heeft Limburg nog véél meer te bieden, zowel op het gebied van cultuur als natuur! Limburg is de meest zuidelijke provincie van Nederland, en wordt gekenmerkt door prachtige groene, glooiende heuvellandschappen. De meeste toeristen voelen zich in Limburg net als in het buitenland, omdat het in de uiterste uithoek van Nederland is en grenzend aan België en Duitsland. Voor een geslaagde vakantie in eigen land is Limburg dus dé bestemming! Deze prachtige provincie verken je het allerbeste vanuit een vakantiehuisje in de natuur, en die boek je natuurlijk bij Natuurhuisje!

Voor de natuurliefhebber is Limburg een waar paradijs. Het prachtige groene heuvellandschap wordt afgewisseld door kerktorens en prachtige kastelen, en op sommige plekken kun je ondergronds gaan in één van de vele grotten die vindt in de provincie! Dit alles kun je allemaal direct gaan verkennen vanuit jouw vakantiehuisje met een heerlijke wandeling of een fietstocht, bijvoorbeeld. In Limburg zijn namelijk talloze fietsroutes en wandelroutes uitgezet door de prachtige landschappen!

Al vele toeristen in eigen land gingen je voor met het boeken van een vakantiehuisje in Limburg bij Natuurhuisje. Al onze accommodaties zijn geschikt voor iedereen die op zoek is naar een vakantie in de pure natuur, omringd door pure rust en privacy. Door de kleinschaligheid van onze accommodaties zal je je al gauw hartstikke thuis voelen en nooit meer weg willen! Al de verhuurders staan altijd voor je klaar om je te helpen met tips en adviezen over de leukste activiteiten in de omgeving. Zo haal jij alles uit jouw vakantie in Limburg! In ons aanbod zal je de meest bijzondere accommodaties vinden, zoals Bed and Breakfasts, tipitenten, vakantieboerderijen, yurts, glampings, safaritenten en boomhutten, allemaal middenin de natuur van Limburg!

Natuur en activiteiten in Limburg

In Limburg vind je tal van natuurparken, allemaal op hun eigen manier uniek. Hier kun je op vele verschillende manieren recreëren en genieten van de natuur! Neem bijvoorbeeld het landschap van Peel en Maas in Noord-Limburg. In dit gebied vind je landschappen bestaande uit vennen en stuifduinen in de Maasduinen. Je kunt hier de meest prachtige wandelingen maken en prachtige plantensoorten spotten, zoals het zinkviooltje. Een ander fijn gebied om te recreëren zijn de Maasplassen in Midden-Limburg. Dit is een uitgestrekt natuurgebied van 3000 hectare, wat het het grootste watersportgebied van Nederland maakt. Je kunt je hier de hele dag vermaken met plezier op en langs het water, met verschillende watersporten of simpelweg aan de oevers met een gezellige picknick. Je kunt hier onder andere doen aan wakeboarden, zeilen en surfen. Daarnaast kun je een toffe rondvaarttocht doen om de omgeving zo goed mogelijk te verkennen.

Zuid-Limburg is ook een prachtige regio in de provincie. Hier vind je onder andere het Groene Heuvelland waar je, zoals de naam al doet vermoeden, vele heuvels kunt vinden. De top van de Vaalserberg is hier het hoogste natuurlijke punt van Nederland met een hoogte van maar liefst 323 meter hoogte. Daarnaast vind je hier het mergelland, dat is ontstaan uit diepe dalen in de dikke krijtbodem. Hieruit zijn dan weer de bekende Mergelse grotten ontstaan rondom Valkenburg, net zoals de Sint Pietersberg. De mergelgrotten bestaan oud een eeuwenoud gangenstelsel van maar liefst 250 kilometer lang! Dit is dus een erg tof uitstapje voor een dagje ertussenuit.

Wandelaars kunnen echt hun hart ophalen in Limburg. Door de verschillende Nationale Parken en natuurgebieden kun je namelijk spectaculaire wandelingen maken. Doe dit bijvoorbeeld in een van de natuurreservaten, waar je fijne wandelroutes kunt betreden. Geniet tijdens de wandeling van de eindeloze groene vergezichten over de heuvels en kom helemaal bij met de kracht van de natuur! Na een lange dag wandelen in de Limburgse natuur kun je er van op aan dat je weer tot rust kunt komen in jouw natuurhuisje.

Voor fietsliefhebbers valt er in Limburg meer dan genoeg te ontdekken. De prachtige eindeloze natuur is een ware droom om doorheen te fietsen. Limburg beschikt dan ook over een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk waardoor je over de mooiste uitgezette routes kunt fietsen, en nooit zult verdwalen! Bekende routes zijn bijvoorbeeld de Drie Grenzenroute en de Heideroute, en in het voorjaar mag de aspergeroute echt niet missen! Je moet dan ook zeker eens in een restaurant stoppen om deze geweldige lokale heerlijkheid te proeven in een verrukkelijk gerecht.

Een ander tof uitstapje in Limburg is een bezoekje aan het drielandenpunt. Zoals de naam al doet vermoeden, bezoek je hierbij het punt waar Nederland, België en Duitsland samenkomen. Je vindt dit punt in Limburg in Vaals. Het leuke is dat je op dit punt letterlijk in één stap in een ander land kunt gaan staan! Er is een leuke speeltuin om dit drielandenpunt heen gebouwd, net zoals een picknickweide en een labyrint. Veel vertier voor jong en oud dus! Aan het einde van de dag kun je dan een heerlijke Limburgse vlaai eten in het restaurant.

Een heerlijke vakantie in Limburg

In Limburg zal je gegarandeerd bourgondisch gaan genieten tijdens je vakantie. Vanuit je vakantiehuisje in de natuur zijn de mogelijkheden eindeloos tot vertier, of dit nu in de natuur, in de grotten, in de dorpen of in de steden is. Je kunt erop rekenen dat je met een Natuurhuisje helemaal tot rust kunt komen in de natuur van Limburg, ver weg van het massatoerisme en de hectiek van de stad. Bekijk hier het gehele aanbod!