Vakantie Lissabon

De vakantiehuizen in Lissabon bieden u de gelegenheid om zowel de cultuur van de hoofdstad te verkennen ook de natuur te beleven. Met de groene hoogvlaktes en heuvels en de prachtige kustlijn kan de natuurliefhebber hier zijn hart ophalen. Je kunt hier genieten van een heerlijke mix van natuur en cultuur. Vergeet u trouwens niet om ook een traditionele Portugese wijn te drinken!

Lees meer over vakantie Lissabon

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantie Lissabon

De vakantiehuizen in Lissabon bieden u de gelegenheid om zowel de cultuur van de hoofdstad te verkennen ook de natuur te beleven. Met de groene hoogvlaktes en heuvels en de prachtige kustlijn kan de natuurliefhebber hier zijn hart ophalen. Je kunt hier genieten van een heerlijke mix van natuur en cultuur. Vergeet u trouwens niet om ook een traditionele Portugese wijn te drinken!

Natuur

Lissabon is natuurlijk een prachtige stad, maar rondom de stad is ook genoeg natuur te vinden waar je je heerlijk kunt terugtrekken. Verschillende van onze vakantiehuisjes zijn ook te vinden in deze natuurlijke gebieden.

Natuur park da Arrábida
Dit natuur park ligt vlak onder de stad Lissabon en het landschap bestaat uit groene heuvels. Met aan de grens van het park kuststranden. Een interessante plaats voor het waarnemen van kustvogels. Hier vindt u zeevogels die u aan de Nederlandse kust vrijwel nooit tegen zult komen. Denk bijvoorbeeld aan de Adouins meeuw. Zelf op zoek naar zeevogels aan de kust nabij Lissabon? Of gewoon lekker wandelen over de prachtige stranden?

Natuur park de Estremadura
Dit unieke natuurgebied bestaat uit hoogvlakten en uitgestrekte gebieden met olijfbomen. Een unieke habitat voor vogels als de Hop. Met zijn opgezette kuif vliegt hij door de olijfgaarden op zoek naar grote insecten. Het gebied grenst aan de Spaanse Extremadura en het zou mogelijk moeten zijn om de Spaanse Keizerarend hier waar te nemen!

Het estuarium van Tejo
Dit moerassige gebied is een trekpleister voor miljoenen trekvogels en een totaal ander habitattype dan alle andere in de regio. Uitgestrekte moerassen voor zo ver u kunt kijken. Een vakantiehuisje nabij Montijo is een geschikte plek om dit gebied te verkennen.

Naast deze natuurgebieden zijn er ook verschillende parken te vinden. Dieren die te spotten zijn op het vaste land zijn vooral hazen, konijnen, geiten, herten en wilde zwijnen. In en rondom de zee zijn meer diersoorten te vinden, je kunt hier onder andere walvissen, dolfijnen en zelfs zeeschildpadden spotten. Portugal is vanwege zijn ligging ook een belangrijk onderdeel in de grote vogeltrek in het voor- en najaar.

Activiteiten

Naar het strand
Door de lange kustlijn van maar liefst 832 kilometer, is het strand nooit ver weg tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Portugal. Naast de grotere, druk bezochte stranden, zijn er ook kleine rustige strandjes te vinden tussen de kliffen. Naast zonnebaden en uitrusten, is Portugal ook een populaire bestemming om te surfen. Er wordt ook wel beweerd dat je in Portugal 364 dagen van het jaar kunt surfen, dus dat kan bijna niet misgaan.

Bezoek de monumenten
Portugal barst van de monumenten waarvan velen op UNESCO ’s werelderfgoed lijst staan. Maak vooraf een selectie van de monumenten die je het interessants lijken en ga er een dagje op uit om deze monumenten te bezoeken. Je zult versteld staan van de Portugese architectuur die je zult zien waarin maritieme elementen en symbolen uit de ontdekkingsreizen zijn opgenomen. Neem je tijd en laat het allemaal tot je komen.

Bezoek de oudste boekenwinkel in de wereld
Ja, dat lees je goed. De oudste boekenwinkel in de wereld, genaamd Bertrand, is geopend in 1732 en bevindt zich in de hoofdstad van Portugal, Lissabon. Voor de boekenliefhebber, een adembenemende plek die je gezien wilt hebben, en wie weet vind je nog een mooi boek om ’s avonds op de veranda van het vakantiehuisje te lezen.

De Portugese keuken

De verschillende regio’s in Portugal hebben elk hun eigen traditionele gerechten, maar een ingrediënt wat regelmatig terugkeert is gedroogde kabeljauw. In Portugal wordt dit bacalhau genoemd. De bereiding is altijd verschillend, er zijn wel honderden recepten en ieder heeft een eigen mening over welke de beste is. Dit maakt de kabeljauw echter wel een variërend ingrediënt. Naast kabeljauw, zijn gegrilde sardines ook populair en als je zin hebt om verschillende soorten vis te proberen, dan is caldeirada een aanrader, dit is een stoofpot van verschillende soorten vis.

Het is voor te stellen dat je niet heel de vakantie zin hebt in vis of om zelf te koken in jouw vakantiehuis. Gelukkig bevat de Portugese keuken ook allerlei vleesgerechten die voornamelijk gemaakt worden met rund, varken, lam of kip. Mocht je voor iets populairs willen gaan in het noorden, dan is arroz de cabidela een optie, dit is een schotel met rijst en kippenvlees wat gestoofd is in kippenbloed. Mocht je toch liever iets vertrouwds eten, dan zijn er diverse sandwiches met gegrild vlees.

Ook qua zoetigheden is er genoeg keuze. Vooral gebakjes zijn populair. De geschiedenis hierachter is interessant: in de Middeleeuwen hadden Katholieke kloosters maar zeer weinig ingrediënten en moesten creatief zijn en slaagden erin om toch een breed scala aan gebakjes te creëren.

Overnachten in Lissabon

Lissabon is een erg leuke vakantiebestemming! Vanuit een van onze huisjes kun je de stad prima ontdekken, maar kun je ook gemakkelijk de omgeving intrekken. Lissabon wordt omringt door natuur en ook het strand en de zee zijn nooit ver weg. Desondanks staan onze natuurhuisjes weg van de massa, midden in de natuur. Omdat de natuur nooit ver weg is kun jij in alle rust genieten van het veelzijdige Portugal, maar heb je toch alle benodigde faciliteiten en recreatiemogelijkheden op een niet al te verre afstand bij de hand.

Op onze website vind je tientallen natuurhuisjes in Portugal, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.