Vakantie Luxemburg

Luxemburg is het kleinste land van de Benelux maar heeft ontzettend veel moois te bieden in de natuur! Door de kleinschaligheid van dit land kun je uitstekend een prachtige rondreis maken om alle mooiste plekjes te verkennen. Al het natuurschoon dat Luxemburg te bieden heeft verken je uiteraard het beste direct vanuit een vakantiehuisje in de natuur. De mooiste accommodaties in Luxemburg vind je bij Natuurhuisje!

Lees meer over vakantie Luxemburg

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantie Luxemburg

Luxemburg is het kleinste land van de Benelux maar heeft ontzettend veel moois te bieden in de natuur! Door de kleinschaligheid van dit land kun je uitstekend een prachtige rondreis maken om alle mooiste plekjes te verkennen. Al het natuurschoon dat Luxemburg te bieden heeft verken je uiteraard het beste direct vanuit een vakantiehuisje in de natuur. De mooiste accommodaties in Luxemburg vind je bij Natuurhuisje!

Met een oppervlakte van nog geen 2600 km2 is Luxemburg veruit het kleinste land van de Benelux, en één van de kleinste landen in Europa. Desondanks heeft Luxemburg heel veel te bieden als het op natuur aankomt. Voor natuurliefhebbers die graag binnen korte tijd op vele verschillende plekken willen komen is Luxemburg dan ook de ideale bestemming! Alhoewel de meeste mensen alleen Luxemburg passeren op doorreis richting het zuiden van Europa, is het meer dan de moeite waard om echt eens goed de tijd te nemen om dit land te verkennen. De landschappen worden hier gekenmerkt door glooiende heuvels en bergen, waardoor je dan ook de mooiste avonturen in de natuur kunt beleven in Luxemburg!

Door de korte reisafstand naar Luxemburg is dit land de ideale vakantiebestemming voor velen. Met de auto ben je er binnen no time, dus als je voor korte tijd op vakantie gaat dan is Luxemburg een fijne bestemming omdat je niet lang onderweg bent. Als je gewoon niet van verre reizen houdt maar ook niet in eigen land wilt blijven, dan is Luxemburg ook een uitstekend alternatief. Zowel in de zomer als de winter kun je prima terecht voor een geslaagde vakantie in Luxemburg, alhoewel de mogelijkheden tot avontuur in de natuur natuurlijk wel afhankelijk zijn van de seizoenen en het weer. Dit maakt Luxemburg dan ook een gave vakantiebestemming voor jong en oud en voor ieder reisgezelschap. Het maakt niet uit of je nu met het gezin, je partner of je vrienden op vakantie gaat!

Om optimaal te kunnen genieten van het natuurschoon in Luxemburg kun je het beste verblijven in een vakantiehuisje in de natuur. Dan hoef je namelijk alleen maar de deur open te doen om de pure natuur in te kunnen lopen! Bij Natuurhuisje hebben wij de allermooiste accommodaties in Luxemburg voor je verzameld, allemaal middenin de natuur. Daarnaast zijn alle accommodaties zeer kleinschalig, dus je zult gegarandeerd geen overlast beleven van andere toeristen! Door de kleinschaligheid kun je vaak ook terecht met al je vragen over de omgeving bij de eigenaren of de gastheer/gastvrouw. Alle accommodaties bij Natuurhuisje zijn uniek, waardoor het niet te vergelijken valt met een grootschalig hotel. In ons aanbod vind je onder andere Bed and Breakfasts, vakantieboerderijen, boomhutten, tipitenten en safaritenten. Je beleeft dus de ultieme vakantie in de natuur, maar dan wel met het nodige comfort dat je zou willen tijdens een vakantie!

Natuur en activiteiten in Luxemburg

De natuur in Luxemburg is niet ontzettend gevarieerd, maar dit komt vooral door het kleine oppervlak. Echter is de natuur er wel spectaculair mooi, en nét even wat anders dan in Nederland! Qua natuur vind je in het uiterste noorden van Luxemburg de regio Ösling, wat gelegen is in de uitlopers van de Ardennen. Het landschap hier is dus erg te vergelijken met het landschap in de Ardennen! Dit is dan ook een gebied dat natuurliefhebbers niet kunnen overslaan tijdens een vakantie in Luxemburg. De hoogte is hier gemiddeld 450 meter, wat betekent dat je je waant in een landschap vol met prachtige glooiende heuvels. Daarnaast vind je in Ösling rivierdalen met stroompjes, beuken, eiken en sparren. Dierenliefhebbers kunnen hier met een beetje geluk ook nog wat wilde dieren spotten! Zwijnen, edelherten, roofvogels en de zwarte ooievaar leven hier allemaal.

In het zuiden van Luxemburg vind je dan weer een landschap wat relatief vlak is vergeleken met het noorden van het land. Je vindt hier dan ook vooral landbouw en bewoning, met landschappen die ietwat vergelijkbaar zijn met die in Nederland. Dit maakt Zuid-Luxemburg dan ook uitstekend geschikt voor wandelingen of fietstochten!

Voor wie van vissen houdt is Luxemburg ook een waar paradijs! Je kunt op vele plekken je hengel uitwerpen in Luxemburg, of je nu een beginner of gevorderde visser bent. In Luxemburg vind je een groot rijkdom aan vele vissoorten zoals snoeken, palingen, karpers, forellen en snoekbaarzen. Vissen is dus een erg leuke activiteit in Luxemburg! Vind jij culturele afwisseling ook belangrijk tijdens een vakantie? Dan valt er in Luxemburg ook meer dan genoeg te beleven in Luxemburg. De gelijknamige hoofdstad maakt voor een gezellige dagje uit! In Luxemburg kun je vele musea bezoeken, winkelen, uiteten gaan of gewoon lekker slenteren. Je kunt ook de stad verkennen met een toeristentreintje!

Een tripje op de rondvaartboot is ook een gezellig uitstapje in Luxemburg. Dit kun je doen in Insenborn, vanuit waar je wordt meegenomen op een fijne zonneboot voor twee uur lang over een prachtig meer! Ga je met kinderen op pad? Dan is een dagje naar een pretpark altijd een goed idee. In Bettembourg vind je een uniek sprookjes- en pretpark waar jullie je gegarandeerd de hele dag zullen vermaken als gezin. Hier vind je een prachtig sprookjesbos en leuke kinderattracties! Een ander tof uitstapje is een luchtballonvaart! Dit kun je doen in Altwies met New Spirit. Met zo’n ballonvaart kun je genieten van de prachtigste vergezichten over Luxemburg die je anders nooit zou zien!

Een onvergetelijke vakantie in Luxemburg

Voor een fijne vakantie dichtbij huis is Luxemburg de ideale bestemming. Voor jong en oud valt er in dit piepkleine land meer dan genoeg te beleven! De prachtige natuur kun je uitstekend verkennen met een wandeling of fietstocht. Wanneer je verblijft in een accommodatie van Natuurhuisje, kun je dit gelijk vanuit je vakantiehuisje gaan doen! Al de accommodaties in Luxemburg die je hier vindt zijn namelijk middenin de natuur gelegen, ver weg van het massatoerisme. Zo beleef jij een vakantie met optimale rust en privacy om je heen, met talloze mogelijkheden voor vermaak in de natuur!