Vakantie Noord-Brabant

Laat je verrassen door de bourgondische gastvrijheid en veelzijdigheid van Noord-Brabant als vakantiebestemming. Huur een vakantiehuisje middenin de Brabantse natuur en geniet van uitgestrekte wandel- en fietspaden door bosrijke omgevingen en stille duingebieden of zoek tijdens je vakantie in Noord-Brabant juist ter afwisseling de gezelligheid op in bruisende steden zoals Breda en Den Bosch.

Lees meer over vakantie Noord-Brabant

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantie Noord-Brabant

Laat je verrassen door de bourgondische gastvrijheid en veelzijdigheid van Noord-Brabant als vakantiebestemming. Huur een vakantiehuisje middenin de Brabantse natuur en geniet van uitgestrekte wandel- en fietspaden door bosrijke omgevingen en stille duingebieden of zoek tijdens je vakantie in Noord-Brabant juist ter afwisseling de gezelligheid op in bruisende steden zoals Breda en Den Bosch.

Natuur in Noord-Brabant

Noord-Brabant is een erg veelzijdige, groene provincie. Je vindt er ontzettend veel heidevelden, stuifzandvlaktes, uitgestrekte bossen, vennen en beken. Ver weg van de bourgondische steden kun je je rustig terugtrekken in de natuur van één van de vier nationale parken die deels binnen de provinciegrenzen van Noord-Brabant liggen. De vele wandel- en fietspaden door de gebieden maken het mogelijk om op diverse manieren kennis te maken met de adembenemende natuur en vergezichten van de provincie. Elk natuurgebied heeft zo zijn eigen karakteristieken. Zo kun je al varend door de Biesbosch de rivieren en kreken, moerasbossen en grienden van het park ontdekken, eindeloos uitwaaien op de Brabantse Sahara de Loonse Drunense duinen (niet voor niets het grootste stuifzand gebied van West-Europa), wandelen langs de heide, stuifduinen, naaldbommen en vennen van De Zoom-Kalmthoutse Heide of het vogelrijke veenmoerasgebied van de Groote Peel ontdekken. Op de Loonse Drunense duinen vind je bovenal de oudste bomen van Nederland: de eikenstoven. Deze eeuwenoude bomen gaan terug naar mogelijk de 15e eeuw en herinneren aan de eiken die lange tijd van economisch belang waren voor de provincie.

Activiteiten voor je vakantie in Noord-Brabant

Noord-Brabant kenmerkt zich door diversiteit op zowel het gebied van natuur als cultuur en entertainment en dat maakt het een veelzijdige vakantiebestemming voor jong tot oud. Van adembenemende natuur tot bruisende steden en van cultuur snuiven in de steden tot vermaak in het attractiepark de Efteling of het spotten van wilde dieren vanuit je auto in safaripark de Beekse Bergen. Boek een vakantie in Noord-Brabant en ga naar een vakantiebestemming in eigen land waarbij je je geen seconde hoeft te vervelen. Wil je meer leren over de natuur? Maak een wandeling met een gids die je meer vertelt over de omgeving of bezoek het Natuurmuseum Brabant in Tilburg.

Bourgondische provincie

Noord-Brabant kun je grofweg opdelen in vier regio’s: West-Brabant, Midden-Brabant, Noordoost-Brabant en Zuidoost-Brabant. Elke regio kent zijn eigen natuurgebieden, dialecten en tradities rondom volksfeesten zoals het belangrijkste feest van het jaar: carnaval. Met carnaval dompelen Brabanders zich vier dagen lang onder in feestgedruis, ze bekijken of nemen delen aan optochten met door lokale carnavalsverenigingen gemaakte praalwagens, hullen zich in de voor hun regio typerende verkleedkleding en zoeken vooral een hoop gezelligheid op. Alle steden en dorpen hebben in deze tijd van het jaar een andere naam, waarvan Oeteldonk voor Den Bosch één van de bekendere is. Mocht je in deze tijd van het jaar je vakantiehuis in de natuur willen huren, dan moet je er niet gek van staan te kijken wanneer je tijdens je vakantie in Noord-Brabant zo nu en dan een praalwagen door het landschap voorbij ziet schuiven.

Brabanders staat bekend om hun gastvrije en bourgondische inslag. Lekker eten en drinken kun je dan ook volop in de steden en dorpen. Brabantse nachten zijn lang is niet voor niets een bekende uitspraak. Brabantse lekkernijen die je geproefd moet hebben wanneer je op vakantie bent in Noord-Brabant zijn toch wel het worstenbroodje en de Bossche bol! Deze zullen goed smaken na een dag wandelen of fietsen. Het mooie aan een vakantiehuis in de natuur huren, is dat je zelf bepaalt of en wanneer je de drukte op zoekt en wanneer je je in stilte waant door urenlange wandelingen of fietstochten maakt langs de eindeloze landbouwgronden, bossen en heide van de provincie. Wil je een vakantie naar Noord-Brabant boeken? Bekijk onze selectie aan vakantiehuisjes en slaap op de meest bijzondere locaties in het bos of boek een sfeervolle groepsaccommodatie voor jullie vrienden- of familieweekend in deze veelzijdige provincie.