Vakantie Normandië

Normandië is een favoriete vakantiebestemming in Frankrijk voor velen. En terecht! Deze prachtige regio in Frankrijk wordt ook wel de grote tuin aan het water genoemd. Je kunt je dus wel voorstellen dat een vakantie hier een ware droom is. De tuinen, de natuurparken en de prachtige kustlijnen zullen ervoor zorgen dat je hier een onvergetelijke vakantie zult beleven!

Lees meer over vakantie Normandië

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantie Normandië

Normandië is een favoriete vakantiebestemming in Frankrijk voor velen. En terecht! Deze prachtige regio in Frankrijk wordt ook wel de grote tuin aan het water genoemd. Je kunt je dus wel voorstellen dat een vakantie hier een ware droom is. De tuinen, de natuurparken en de prachtige kustlijnen zullen ervoor zorgen dat je hier een onvergetelijke vakantie zult beleven!

In het noordwesten van Frankrijk vind je de streek Normandië. Deze regio is zowel op het gebied van natuur als cultuur erg interessant en indrukwekkend. Misschien komt de naam van deze regio je bekend voor uit een historische gebeurtenis, namelijk de D-Day in de Tweede Wereldoorlog. Hierdoor ademt deze regio historie, en dit kun je dan ook nog op vele plekken terugzien. Daarnaast is Normandië een groot natuurspektakel. Je vindt hier onder andere natuurparken, tuinen vol met bloemen, struiken en bomen en prachtige glooiende landschappen en weilanden. Natuurlijk heb je dan ook nog de ruige, prachtige kustlijnen aan de Atlantische Oceaan! In de schattige steden en dorpen kun je tevens heerlijk slenteren en cultuur snuiven en genieten van de lokale culinaire hoogstandjes.

Door de schoonheid van Normandië is deze regio de inspiratie geweest voor vele kunstenaars, waaronder van de welbekende Franse kunstenaar Monet. Jij zult gegarandeerd net zo verliefd worden op Normandië als hij! De ruige kustlijnen in combinatie met de rotsformaties en de vissershuisjes zorgen voor de meest prachtige, onwerkelijke vergezichten, vooral in de schitterende zon! Door de vele mogelijkheden die je hebt tot het doen van uitstapjes in Normandië, is deze bestemming geschikt voor zowel een vakantie in de zomer als in de winter. Ook maakt het niet uit of je nu komt voor de cultuur of natuur, want op beide vlakken valt er hier ontzettend veel te beleven!

Een vakantie in Normandië maak je pas echt af met een verblijf in een vakantiehuisje in de natuur. Bij Natuurhuisje vind je de meest unieke en afgelegen accommodaties, middenin de Normandische natuur! Zo haal je echt het maximale uit je vakantie hier. Vanuit je vakantiehuisje loop je namelijk zo de prachtige natuur in voor een heerlijke wandeling, fietstocht of andere avonturen. Op onze website vind je accommodaties die je elders niet zo gauw zult vinden, zoals vakantieboerderijen, gîtes, tipitenten, safaritenten, appartementen en glampings. Het leuke van onze accommodaties is dat ze allemaal op de mooiste plekjes in de natuur liggen en zeer kleinschalig zijn. Hierdoor kun je rekenen op gegarandeerd rust, ruimte en privacy om je heen. Dit is leuk voor zowel volwassenen als kinderen! De kids hebben namelijk zeeën van ruimte om de accommodatie heen om te spelen, rennen en sporten. Papa en mama kunnen dan van de rust genieten met een goed boek op de patio of op het balkon!

Met zowel het vliegtuig als met de auto zit je binnen no time in Normandië. Dit maakt een vakantie hiernaartoe aantrekkelijk voor zowel een korte als lange vakantie, omdat je toch niet zo lang onderweg bent! Normandië is dus erg geschikt voor zowel een lang weekend weg als een uitgebreide zomervakantie. Ook kun je hier in zowel de zomer als in de winter genoeg leuke uitstapjes doen, alhoewel je met activiteiten in de natuur natuurlijk wel rekening moet houden met de temperatuur.

Natuur en activiteiten in Normandië

Het landschap van Normandië wordt gekenmerkt door vele tuinen, bloemen, struiken, bomen, natuurparken en glooiende landschappen. Aan de andere kant vind je hier de meest imposante kustlijnen met hoge rotsachtige kliffen. Achter deze kliffen en keienstranden vind je dan weer prachtige, rustige duinen waar je je hart kunt ophalen onder het genot van een heerlijke wandeling. Wandelen kun je ook uitstekend in de groene bossen, die je wat meer landinwaarts in Normandië vindt. Daarnaast kun je spectaculaire fietstochten maken in de meeste zones van Normandië door de glooiende, groene landschappen.

In het noorden van Normandië vind je het landschap van Etretat rijk aan imposante krijtrotsen. Dit gebied mag je echt niet missen tijdens een vakantie in Normandië! Op sommige plekken zijn hier de kliffen nog wel 100 meter hoog. In andere gebieden van Normandië vind je dan weer laaglanden, gekenmerkt door coulisselandschappen, beboste heuvelruggen, moerassen, veengebieden en polders. Deze grote variatie aan landschappen zorgt dan ook voor vele verschillende flora en fauna! Aan planten en bloemen is het hier werkelijk één grote tuin. Zo vind je hier het blanke fluitekruid, de melkdistel en de kamperfoelie. Voor bloemen- en plantenliefhebbers een waar paradijs dus! In de bocage landschappen zien we dan weer verschillende bomen zoals eiken, ceders en populieren.

Ben je een vogel fanaat? Ook dan valt er in Normandië meer dan genoeg te zien. Doordat Normandië een ontzettend waterrijk gebied is, met kustlijnen, kanalen en rivieren, vind je hier vele watervogels die je in Nederland niet zo gauw zult zien. Denk hierbij aan de grauw klauwier! Daarnaast kun je in Normandisch vele soorten roofvogels tegenkomen. Qua wilde dieren valt er niet bijster veel te spotten in Normandië, maar er leven nog wel vossen, otters en reeën in sommige natuurgebieden. Door de ligging aan de Atlantische Oceaan kun je je natuurlijk wel voorstellen dat het aan de kustlijn krioelt van de zeedieren en schelpen. Maak eens een wandeling over de kiezelstranden en kijk of je sint-Jakobsschelpen, kokkels, kreeften, krabben en zeespinnen kunt spotten!

Een uitstapje naar het Mont-Saint-Michel mag écht niet missen tijdens een vakantie in Normandië! Een dagje naar dit eiland maakt voor een leuk dag uitstapje waarbij jong en oud zich zeker zullen vermaken en hun ogen uit zullen kijken. Dit rotsachtige eiland heeft een middeleeuws abdij dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Wanneer je hier bent, lijkt het net alsof je je in een middeleeuws sprookje waant! De plek is zo romantisch en droomachtig, en de architectuur is adembenemend. Dit is dan ook sowieso een van de meest fotogenieke plaatsen van heel Normandië, vooral tijdens de zonsondergang!

Naast alle plekjes in de natuur en de culturele hoogtepunten in Normandië kun je hier ook ontzettend goed eten. De Normandische gastronomie is één van de beste in heel Frankrijk! Producten zoals camembert, cider, livarot en calvados zijn hier welbekend en moet je dan ook zeker eens proeven. Natuurlijk vind je ook talloze delicatessen uit zee op het menu in restaurants, aangezien alles hier vers uit zee komt. De gastronomie en de culinaire wereld in Normandië is van een ander niveau en behoort tot de absolute wereldtop!

Wil jij dus een vakantiebestemming waarbij je kunt genieten van de mooiste, meest sprookjesachtige natuur, de beste culinaire hoogstandjes en interessante cultuur? Dan is Normandië waarschijnlijk de vakantiebestemming voor jou. Vanuit een accommodatie middenin de natuur die je boekt bij Natuurhuisje zit je binnen no time op de allermooiste plekjes waar je de beste avonturen kunt beleven met jong en oud!