Vakantie Veluwe

Een vakantie in de Veluwe is de ultieme vakantie in eigen land. Voor natuurliefhebbers is de Veluwe een gebied dat je echt niet gemist mag hebben in Nederland, want hier is het een waar natuurparadijs! Vooral in het Nationaal Park de Hoge Veluwe zal je versteld staan van het natuurschoon, maar ook in de niet-officiële natuurgebieden kun je je hart ophalen in de natuur. Bij Natuurhuisje vind je de mooiste accommodaties ver weg van de toeristenmassa op de Veluwe!

Lees meer over vakantie Veluwe
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantie Veluwe

Een vakantie in de Veluwe is de ultieme vakantie in eigen land. Voor natuurliefhebbers is de Veluwe een gebied dat je echt niet gemist mag hebben in Nederland, want hier is het een waar natuurparadijs! Vooral in het Nationaal Park de Hoge Veluwe zal je versteld staan van het natuurschoon, maar ook in de niet-officiële natuurgebieden kun je je hart ophalen in de natuur. Bij Natuurhuisje vind je de mooiste accommodaties ver weg van de toeristenmassa op de Veluwe!

De Veluwe is een landstreek in de Nederlandse provincie Gelderland. Dit is met goede redenen veruit het bekendste natuurgebied in heel Nederland, en daarom perfect voor natuurliefhebbers die er even tussenuit willen! Op de Veluwe vind je vele prachtige bossen, spectaculaire flora en fauna, heidevelden, zandverstuivingen, vennen, landgoederen en beken. Hierdoorheen kun je dan ook uitstekend prachtige wandelingen maken en helemaal tot rust te komen met de kracht van de natuur. Uiteraard mag een bezoekje aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe natuurlijk niet missen, maar ook het Nationaal Park de Veluwezoom is een echt hoogtepunt.

Om al het natuurschoon van de Veluwe goed te kunnen verkennen tijdens je vakantie kun je het beste nabij of direct op de Veluwe verblijven. Dit hebben wij bij Natuurhuisje helemaal begrepen, en daarom hebben wij de mooiste selectie aan accommodaties op de Veluwe middenin de natuur voor je uitgezocht! Je hoeft in een accommodatie in de natuur nooit ver te lopen of te fietsen om op de mooiste plekjes te komen, want vaak verblijf je daar direct al! Vooral op de Veluwe is het een ware droom om vakantie te vieren in een vakantiehuisje middenin de natuur. De pracht van deze regio vind je dan pal voor je deur! Je kunt dus gelijk na het ontbijt op pad gaan om de prachtige omgeving te gaan verkennen, of je dit nu op de fiets, te voet, te paard of met de auto wilt doen.

In zo'n unieke omgeving zoals de Veluwe moet je natuurlijk ook in een unieke accommodatie blijven. Een unieke, kleinschalige accommodatie kan een vakantie in een natuurgebied als de Veluwe echt compleet maken, omdat je zo echt de authentieke sfeer proeft van de omgeving. Bij Natuurhuisje vind je de mooiste, fijnste en meest comfortabele kleinschalige en unieke accommodaties op de Veluwe, waar je kunt genieten van pure rust, ruimte en privacy om je heen. Geen last van andere toeristen dus! Je vindt op deze pagina onder andere plekken zoals safaritenten, Bed and Breakfasts, tipitenten, boomhutten, yurts en andere aparte accommodaties. Hier geniet je van persoonlijke service van de eigenaren, want vaak zijn deze accommodaties direct bij hun in huis of op hun erf. Een heel ander verhaal dan een grootschalig hotel dus! Je kunt hier zowel luxe als simpele accommodaties vinden, het hangt helemaal af van jouw budget en voorkeuren waar je terecht zult komen deze vakantie!

Een bestemming als de Veluwe is er een die jong en oud goed zal bevallen. In de natuur kunnen de volwassenen heerlijk tot rust komen met bijvoorbeeld een goed boek, een rustgevende wandeling of een heerlijke fietstocht. De kinderen kunnen natuurlijk gewoon mee, en zij kunnen eindeloos boomhutten bouwen, rennen, spelen en ravotten pal voor de deur van je vakantiehuis! Ook is de Veluwe een uitstekende bestemming voor zowel de winter als zomer. In de lente staat alles vol in bloei en kun je genieten van de mooiste kleuren en alle dieren die weer uit hun wintermodus komen. Ook in de zomer is het heerlijk vertoeven, want dan geniet je van de lekkerste temperaturen waardoor je volop buiten kunt zijn in het zonnige weer. Echter is ook de winter een prima vakantieperiode op de Veluwe, want dat is het landschap hier met een beetje geluk sprookjesachtig wit waardoor je de mooiste winterwandelingen kunt maken. Aan het einde van de dag kun je dan bijkomen in jouw knusse, warme en comfortabele accommodatie onder het genot van een warm kopje koffie of thee! Prima dus voor een lekkere vakantie tijdens de feestdagen bijvoorbeeld.

Natuur en activiteiten op de Veluwe

Een vakantie op de Veluwe zal waarschijnlijk helemaal in het teken staan van genieten in de natuur. Voor wie van wilde dieren houdt, zal hier echt op zijn plek zijn. De Veluwe beschikt over een van de meest gevarieerde wildpopulatie van heel Nederland. Dieren zoals wilde zwijnen, edelherten, boommarters en vossen leven hier allemaal, en met een beetje geluk zal jij ze kunnen spotten! Een echt hoogtepunt is de hertenbronst in september en oktober. Rond deze periode gaan namelijk de mannelijke edelherten op zoek naar een nieuwe partner, wat resulteert in de meest indrukwekkende lokroepen! De geluiden van het burlen van de edelherten galmen door het bos en je zult dit van ver weg nog kunnen horen. Vooral in de Nationale Parken de Hoge Veluwe en de Veluwezoom zal je deze dieren kunnen spotten.

Daarnaast kun je in het Nationaal Park de Veluwezoom wilde dieren zoals Schotse hooglanders en IJslandse ponys spotten. Ook vind je hier vele vogelsoorten en reptielen. Het landschap in dit Nationaal Park bestaat vooral uit prachtige stuwwallen, wat zorgt voor glooiende landschappen en prachtige vergezichten. Je kunt in de Veluwezoom vele fietstochten en wandelingen maken over de uitgezette routes. Het andere Nationaal Park is de Hoge Veluwe. Dit nationaal Park is een echt hoogtepunt in de Nederlandse natuur, en je kunt er de meest prachtige wandelingen, ruitertochten of segway tochten maken. Een bezoekje waard in dit park is het Kroller-Muller Museum, waar je meer te weten kunt komen over de Hoge Veluwe en de regio. Tevens vind je hier verschillende wildobservatieposten om de wilde dieren te kunnen spotten!

De perfecte vakantie op de Veluwe

Voor natuurliefhebbers kan het geluk dus niet meer op op de Veluwe. In de natuur kun je de mooiste avonturen beleven, tot rust komen en vele wilde dieren spotten. Vooral in de Nationale Parken kun je de mooiste flora en fauna spotten, maar ook hierbuiten valt het een en ander te beleven. Wat dacht je van een uitstapje naar het Kroondomein het Loo? Dit is een prachtig landgoed ten noordwesten van Apeldoorn. Voor een geslaagde vakantie voor jong en oud waarbij je van alles kunt beleven is De Veluwe dus de perfecte bestemming! Boek nu jouw accommodatie middenin de natuur bij Natuurhuisje op de mooiste locaties van de Veluwe.