Vakantie Zuid-Holland

Een ontspannende en avontuurlijke vakantie hoeft niet op een plek te zijn zes uur vliegen vanuit Nederland of een lange autorit. Ook in Nederland kun je heerlijk je vakantie spenderen in bijvoorbeeld Zuid-Holland. Of je nu liever bij zee verblijft of rondom de grote steden, in Zuid-Holland is het allemaal mogelijk en kun je heerlijk genieten van je vakantie zonder ver te reizen. Hierdoor houd je ook meer tijd over om te spenderen in de prachtige omgeving van je vakantiehuisje.

Lees meer over vakantie Zuid-Holland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantie Zuid-Holland

Een ontspannende en avontuurlijke vakantie hoeft niet op een plek te zijn zes uur vliegen vanuit Nederland of een lange autorit. Ook in Nederland kun je heerlijk je vakantie spenderen in bijvoorbeeld Zuid-Holland. Of je nu liever bij zee verblijft of rondom de grote steden, in Zuid-Holland is het allemaal mogelijk en kun je heerlijk genieten van je vakantie zonder ver te reizen. Hierdoor houd je ook meer tijd over om te spenderen in de prachtige omgeving van je vakantiehuisje.

Het hele jaar door kun je genieten in deze Nederlandse provincie, of je nu de kerstdagen door wilt brengen in een gezellige blokhut of op zoek bent naar een afgelegen huisje om je even terug te trekken en een fijn boek te lezen, in Zuid-Holland ben je op de juiste plek. Veel Nederlanders zijn wel bekend in de grote steden en Rotterdam, den Haag en Leiden, maar de prachtige plekjes daarbuiten worden al snel vergeten ondanks hun schoonheden.

De natuur in Zuid-Holland

Ben jij eraan toe om lekker de natuur in te trekken en even alles om je heen te vergeten? Zuid-Holland heeft een eigen unieke natuur waar je heerlijk van kunt genieten tijdens je verblijf in een van onze vakantiehuisjes. Niet alleen staan onze vakantiehuisjes midden in de natuur, ook als je iets verder de deur uitgaat zul je indrukwekkende plekken tegenkomen. De natuur in de Randstad is vaak onverwacht, maar wel aanwezig en ligt vaak verborgen. Zo vind je laagveenmoerassen waar de otter zijn thuis heeft gevonden, bloemrijke grasvelden met weidevogels zoals de grutto en natuureiland Tiengementen waar de zeearend en bever hun plekje hebben gevonden.

Tiengemeten is alleen bereikbaar per boot of pont en is zeker een leuke ervaring om samen met kinderen te beleven. Doordat de natuur in de provincie onder druk staat door de steden en de economie die oprukken, is het juist extra belangrijk dat de natuur beschermd wordt in deze provincie. In Zuid-Holland zul je in de natuur ook merken dat er veel liefde aan gegeven wordt door zowel de omwonenden als de boswachters. In Midden-Delfland kun je ontsnappen aan de drukte van de stad, dit is de groene long tussen Rotterdam, Delft en den Haag. Hier kun je onder andere heerlijk wandelen, fietsen of skeeleren langs authentieke boerderijen, natuurgebieden met zeldzame weidevogels en geel gekleurde hooilandjes.

Vakantiehuisjes in Zuid-Holland

Tijdens je vakantie in Zuid-Holland kun je overnachten in een van de accommodaties die op deze pagina staan. Deze vakantiehuisjes bevinden zich allemaal in de natuur en zijn de perfecte uitvalsbasis voor al jouw avonturen. Alle huisjes zijn verschillend, waardoor je samen gezellig op zoek kunt gaan naar het huisje wat helemaal bij jullie past. Zo staat er in Reeuwijk een bijzonder natuurhuisje aan het water van de Reeuwijkse Plassen, omringt door verschillende grasvelden. Op warme zomerdagen duik je zo de plas in om te zwemmen en achter in de tuin staat een sauna voor de dagen dat het weer minder aantrekkelijk is.

Voor het hele gezin is hier van alles te doen, een trampoline voor de kinderen en een tweepersoonskano en roeiboot voor de overige gasten. In Leerdam staat een typisch trekkershuisje voor vier personen. Het vakantiehuisje staat midden in het groen en heeft veel privacy, de perfecte plek als je je even terug wilt trekken van een drukke omgeving. Het met gras bedekte dak zorgt ervoor dat het huisje helemaal opgaat in de omliggende natuur.

Ook in Woubrugge staat een bijzonder huisje. Hier staat een luxe vakantieboerderij in een weiland waar je kunt genieten van het vrije uitzicht over de grasvelden met koeien en weidevogels. De echte natuurliefhebber kan met zijn verrekijker hier prima de polder afspeuren naar een weidepallet van hazen en weidevogels. Deze drie huisjes zijn slechts voorbeelden van het aanbod wat we op deze pagina hebben. Kijk gerust even rond en we helpen je graag verder met het vinden van het vakantiehuisje wat past bij jouw plannen!

Activiteiten in Zuid-Holland

Je verblijft in een heerlijk vakantiehuisje met een prachtige omgeving waar van alles te doen is. Om het je iets gemakkelijker te maken hebben we hieronder een paar leuke voorbeelden van activiteiten in Zuid-Holland.

Een dagje naar het strand

In Zuid-Holland kun je prima een dagje naar het strand, vooral Scheveningen is een populaire plek. Sluit je ogen, voel de wind door je haren, hoor het geluid van de golven en ruik de zeelucht. Op het strand kun je het hele jaar door heerlijk tot rust komen en uitwaaien. In de zomer kun je hier ook lekker je handdoekje spreiden om te zonnen. Tijdens je dagje aan het strand kun je ook nog heerlijk eten en drinken in een van de strandtentjes die in de zomer geopend zijn.

Wandelen en fietsen

In Zuid-Holland zijn veel wandelroutes en fietsroutes beschikbaar, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een route te plannen. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk fietsen langs boerderijen of langs de kustlijn, de keuze is aan jou! Ook wandelen is vrijwel overal mogelijk; je hoeft alleen maar de deur van je vakantiehuisje uit te stappen en je staat al midden in de natuur!

Een dagje de stad in

Uiteraard kun je ook een dagje een van de grotere steden in om bijvoorbeeld te winkelen, of de geschiedenis en cultuur te leren kennen. In Rotterdam is de Markthal bijvoorbeeld een interessante plek om te bekijken, maar kijk ook eens naar museums waar je nog niet geweest bent. Zo is er in Oegstgeest, vlakbij Leiden bijvoorbeeld een heel interessant interactief museum genaamd ‘Corpus’ waar kinderen van alles kunnen leren over het menselijk lichaam.

Zie jij een vakantie in het mooie Zuid-Holland al helemaal voor je, maar heb je nog geen accommodatie in gedachten? Op deze pagina vind je alle vakantiehuisjes die beschikbaar zijn in Zuid-Holland en wie weet overnacht jij binnenkort in een van deze unieke natuurhuisjes!