Vakantie Zuid Zweden

Wist je dat Zuid-Zweden heel goed aan te rijden is? Op zo’n 800 kilometer van midden Nederland vind je de uitgestrekte stranden, prachtige kustlijnen, enorme bossen, diverse natuurparken en vele wandel- en fietsroutes die dit deel van Zweden tot een fantastische vakantiebestemming maken. Boek een vakantiehuisje middenin de natuur en waan je tijdens je vakantie in Zuid-Zweden direct in de pure rust en schoonheid van het land.

Lees meer over vakantie Zuid Zweden
Lees meer over:

Vakantie Zuid Zweden

Wist je dat Zuid-Zweden heel goed aan te rijden is? Op zo’n 800 kilometer van midden Nederland vind je de uitgestrekte stranden, prachtige kustlijnen, enorme bossen, diverse natuurparken en vele wandel- en fietsroutes die dit deel van Zweden tot een fantastische vakantiebestemming maken. Boek een vakantiehuisje middenin de natuur en waan je tijdens je vakantie in Zuid-Zweden direct in de pure rust en schoonheid van het land.

Zweedse landschappen

Zodra je Zweden binnenrijdt via de meest zuidelijke regio Skåne kun je meteen al genieten van typische Zweedse uitzichten. De rode huisjes met witte kozijnen, glasheldere meren, glooiende heuvels en uitgestrekte groene natuur zijn lieflijk in vergelijking tot het ruigere noorden. Het binnenland typeert zich daarnaast door de wat grotere steden, landbouwgronden, karakteristieke dorpjes, groene heuvels en natuurparken die huis bieden aan heel wat wilde dieren. Elanden, bevers, lynxen en wolven zijn bekende inwoners van Zweden. Het zuiden van Zweden is op te delen in de regio’s Västra Götaland, Östergötland, Småland, Halland, Skåne, Blekinge, Öland & Gotlad. De landschappen zijn kenmerkend groen dankzij de loof- en dennenbossen en dat maakt een vakantie in Zuid-Zweden dan ook zeer geliefd bij natuurliefhebbers. In vergelijking tot de rest van het land is dit het dichtstbevolkte deel van Zweden. Niet voor niets vind je er als gezellige alternatief op de rustige natuur ook cultuur, geschiedenis en gastronomie in steden zoals Malmö en Göteberg. Geniet van een Natuurhuisje in een prachtige omgeving, waarbij je op rijafstand nog zoveel meer mogelijkheden hebt om van jouw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.

Activiteiten voor je vakantie in Zuid-Zweden

Door de Scandinavisch kou in de winter, is de zomers des te meer een betere tijd van het jaar om tijdens een vakantie Zuid-Zweden beter te leren kennen. De aangename temperaturen zijn perfect om door middel van leuke en sportieve activiteiten het land te verkennen vanaf je vakantiehuis. Zweden is erg populair bij wandelaars (en fietsers) en dat komt onder andere door de vele routes die je door de mooiste landschappen van het land brengen. De duizenden kilometers aan hiking trails in Zuid-Zweden leiden je langs de donkere wouden, groene weilanden, karakteristieke vissersdorpjes en idyllische kusten. Bekende en wel gewaardeerde wandelroutes zijn onder andere de Hallandsleden route en de Skåneleden trail (met als één van de hoogtepunten het uitkijkpunt over Söderåsen Nationaal Park). Langeafstandlopers kunnen met die laatstgenoemde trail hun hart ophalen: de Skåneleden is een wandelpad van zo’n 1.000 kilometer die opgedeeld is in 5 lange afstandsroutes. Doordat je zelf je afstanden kunt uitkiezen, zijn de routes voor alle type wandelaars goed te doen. Skåne is een paradijs voor wandelaars, maar dat betekent niet dat er niet meer te doen is. Maak er een complete natuurvakantie van en ga bijvoorbeeld kanovaren of vissen. Spot dieren tijdens een elandsafari of ga paardrijden en dompel je onder in de rust van het Zweedse platteland.

Hoewel de namen van de eerder genoemde regio’s je goed bekend kunnen komen als meubelen van die blauwe budget gigant, staat het land om zoveel meer bekend. Småland is één van de grootste provincies van Zweden en bovenal DE regio van de bekende schrijfster Astrid Lindgren. Je kunt er zelfs een heus attractiepark bezoeken waarin haar bekendste karakters (Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter en de gebroeders Leeuwenhart) tot leven komen via attracties en toneelstukken. De regio is geliefd bij toeristen vanwege de diverse activiteiten die je kunt ondernemen: van hiken door heuvellandschappen, tot duiken of zwemmen voor de kust of boottochten om het land vanaf een andere kant te zien.

Wil je dit fantastische land beter leren kennen? Boek een huisje in de natuur als accommodatie voor je vakantie in Zuid-Zweden en ontdek vanaf daar de veelzijdigheid van het land. Qua natuur én locatie van je vakantiehuisje kun je alle kanten op. Huur bijvoorbeeld een sfeervol vakantiehuis aan het water, in de bossen of aan de kust. Wil je de stilte echt opzoeken? Ga dan voor een vakantiehuisje in de middle of nowhere.