Vakantieboerderij Drenthe

Met drie Nationale Natuurparken, heel wat natuurgebieden en de wereldberoemde hunebedden heeft de provincie Drenthe een hoop te bieden voor de natuurliefhebber. Trek voor je volgende vakantie naar het oosten van ons land en ontdek vanuit een karakteristieke vakantieboerderij in Drenthe de prachtige omgeving en mogelijkheden van deze groene regio.

Lees meer over Vakantieboerderij Drenthe
Lees meer over:

Vakantieboerderij Drenthe

Met drie Nationale Natuurparken, heel wat natuurgebieden en de wereldberoemde hunebedden heeft de provincie Drenthe een hoop te bieden voor de natuurliefhebber. Trek voor je volgende vakantie naar het oosten van ons land en ontdek vanuit een karakteristieke vakantieboerderij in Drenthe de prachtige omgeving en mogelijkheden van deze groene regio.

Natuur in Drenthe

Er zijn drie Nationale Parken in Drenthe die je elk langs tal van natuurrijke gebieden voert. Ontdek lopend of fietsend de bossen, heide, beekdalen, hunebedden en zandverstuivingen van de provincie. Elk gebied heeft zijn karakteristieke eigen natuur. Het Dwingelderveld staat bijvoorbeeld bekend in om zijn uitgestrekte heidegebieden en schaapskooien. Er zijn twee schaapskuddes (de Ruiner Schaapskudde en de Dwingelder Schaapskudde) die als natuurlijke grasmaaiers het gebied goed bijhouden. Drenthe staat niet alleen bekend om zijn hunebedden; ook de brink- en esdorpen zijn een veel gezien iets in deze provincie. Een brink is een rond grasveld waar het vee vroeger verzameld werd. Tegenwoordig is de brink een gezellige dorpskern met restaurants, cafés en terrassen.

Het Drents-Friese Wold is een van de grootste natuurgebieden van Nederland en staat bekend om zijn bossen, heide, stuifzand, beekdalgrasland én nachtelijke wandeltochten. Waarom? Dat lees je hieronder. De Drentse Aa bestaat uit een 28 kilometer lange beek die dwars door een esdorpen- en heidelandschap voert. In de Drentse Aa vind je op het heideveld Balloërveld idyllische veenmeertjes, mystieke hunebedden en pittoreske dorpjes. Ook is de schaapskudde van het Baloërveld de grootste van Drenthe. Bezoek UNESCO Geopark de Hondsrug voor een trip naar het verre verleden. Eeuwenoude karrensporen, hunebedden en andere overblijfselen kun je hier tegenkomen.

Activiteiten

De talloze wandel- en fietspaden leiden je in deze provincie langs de mooiste gebieden. Het hele jaar transformeert de natuur in prachtige plaatjes die je te voet of op de fiets kunt ontdekken. Spot in het landschap de herder die met zijn schapen wandelt of bezoek zelf de schaapkooi. Een leuk en leerzaam uitje voor jong tot oud die je dichtbij de schappen brengt en Ben je niet bang van hoogtes? Bewandel dan het unieke Boomkroonpad. Dit wandelpad bevindt zich tussen de toppen van de bomen waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt tussen de toppen door op de uitgestrekte vlaktes van de provincie. Uitgeblust maar voldaan bij je accommodatie aangekomen na een dag in de natuur? Blijf op totdat het donker wordt en spot vanaf je vakantieboerderij in Drenthe de mooiste sterrenhemel van misschien wel Nederland. Dankzij het donkerste stukje vaste land bij de Drentse-Friese Wold tel je hier een enorme hoeveelheid sterren. Vertrek op een maanloze nacht het gebied in en spot tot wel 2.900 sterren! Daarnaast is dit gebied perfect voor de actieve natuurliefhebber. Zo kun je er heerlijk mountainbiken door de bossen over kleine afdalingen en singletracks.

Boek een vakantieboerderij in Drenthe

Wil je op vakantie in een natuurrijke omgeving in Nederland? Laat je verrassen door de provincie Drenthe. Boek een vakantieboerderij in Drenthe en verblijf op een karakteristieke, sfeervolle locatie dichtbij de natuur. Bekijk hier de selectie vakantieboerderijen en reserveer een unieke accommodatie voor jouw volgende vakantie!